Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Daisoja @ 2016 08 21, 21:05)
Priminkite, kuriame krašte ir kokioje dirvoje gauros peržiemoja?

Pas mane irgi dalis peržiemojo, bet buvo kažkas užmesta. Nedengta specialiai, bet sausiakai visokie nupiauti ir čia pat suklota. Geriausiai peržiemojo iškasti , į kibirą ir į rūsį tamsų. Bet kai tokia čiudna žiema, tai esant pliusinei išnešiau ir ties rūsio durimis laikiau. Irgi žemė priesmėlis . Tiksliau gerokai pagerintas smėlis.
Atsakyti
Na, aš irgi šiemet prisisėjau, tau jau įsibėgėjo šiaip ne taip žydėjimas. Tik kai vis lyja, šlapi stiebai su žiedeliais kažkiek išgula. Matysiu, ar peržiemos. Mano irgi veislinės - "The Bride", bet baltos, tai gal nebus itin lepios...
Atsakyti
Turėjau gauras, kol nešiojau (Gaura lindheimeri 'Liliums Pink', bevardę tamsesnę ir baltą aukštą). Sušaldžiau vieną pavasarį, kai per anksti išnešiau į lauką. Priemolyje net nerizikuoju lauke auginti, kai šiemet dengta budlėja iššalo.
Atsakyti
Na, kadangi pas mane toks bardakėlis su tomis gauromis, tai jei neišgyvens - reiškia, taip reikėjo... Nemėgstu tų nešiojimų ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vivica: 25 rugpjūčio 2016 - 06:42
Sveikos 4u.gif

Ar auginat kuri tokias veronikas ? Kažin kaip jos žiemoja ir šiaip kaip vaizdas jų gėlyne?
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2016 09 06, 09:27)
Sveikos  4u.gif

Ar auginat kuri tokias veronikas ? Kažin kaip jos žiemoja ir šiaip kaip vaizdas jų gėlyne?

Auginu mėlynos spalvos. Labai gerai kenčia sausrą. Žydi gana ilgai, vėliau gražūs ir stiebeliai su sėklomis. Bet nupiaunu, iki žemęs graibymo. Tai va dabar atželinėja ir pakartotinai dar pražys. Žiemoja be problemų. Kol kas jos buvo skirtos užpildyti tuštumą, bet dabar manu įsigyti kitos spalvos, nes kantrus ir ganėtinai dekoratyvus augalas.
Atsakyti
Turėjau visokių spalvų, bet gal jos greitai sensta? Po trejų - keturių metų grožio suvargo, sugalvojau padalinti kerus. Kažko rausvos neatžėlė, mėlynų kur ne kur. g.gif
Atsakyti
Na ką, rudenėlis, laikas kitiems artistams :-). Gal pasirodytumėte savo rudeninius gėlynus? Pas mane trūkumas rudeninių spalvų kol kas, neturiu nė vieno astro ar šiloko. Sode pasodinau 'Little Carlow', pradeda rodyti žiedelius. Pasipasakokit, ką turite, ką verta augint ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2016 09 13, 07:57)
Na ką, rudenėlis, laikas kitiems artistams :-). Gal pasirodytumėte savo rudeninius gėlynus? Pas mane trūkumas rudeninių spalvų kol kas, neturiu nė vieno astro ar šiloko. Sode pasodinau 'Little Carlow', pradeda rodyti žiedelius. Pasipasakokit, ką turite, ką verta augint  ax.gif

Pas mane seniau sodintas ,Little Carlow' pačiame gražume, kiti du šiemet persodinti truputį vėluoja. Kai saulėtos dienos, tai šluotsmilgių auksas man labai patinka, gelsvumas+astrų mėlynumas. Aukštos melvenės nors spalva ir nesitaško, bet grožis neišpasakytas. Antrą kvėpavimą ima astrancijos. Pradeda žydėt blakėžudė, korėjiniai lendrūnai puriomis uodegomis pasipuošę. Na ir ežiuolės dar visai nepasidavė. A, ir kraujalakės labai labai dabar gražios, jos tiesa pirmametės, tai gal šiek tiek vėluoja žydėjimas, tai šiuo metu dar tikrai gražios. O dar vėliau kiti astrai sužydės, tai jei ruduo bus gražus ir ilgas spalvų dar bus.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2016 09 13, 09:10)
Pas mane seniau sodintas ,Little Carlow' pačiame gražume, kiti du šiemet persodinti truputį vėluoja. Kai saulėtos dienos, tai šluotsmilgių auksas man labai patinka, gelsvumas+astrų mėlynumas. Aukštos melvenės nors spalva ir nesitaško, bet grožis neišpasakytas. Antrą kvėpavimą ima astrancijos. Pradeda žydėt blakėžudė, korėjiniai lendrūnai puriomis uodegomis pasipuošę. Na ir ežiuolės dar visai nepasidavė. A, ir kraujalakės labai labai dabar gražios, jos tiesa pirmametės, tai gal šiek tiek vėluoja žydėjimas, tai šiuo metu dar tikrai gražios. O dar vėliau kiti astrai sužydės, tai jei ruduo bus gražus ir ilgas  spalvų dar bus.

Liuks, labai gražiai nupasakojote wub.gif Mano viskas dar labai jauna, bet balta astrancija irgi turi keletą naujų žiedynų. O jos visada kartoja?
Blakėžudė jau gana ilgą laiką stovi iškėlusi savo žiedyną, bet vis dar neišsiskleidžia...
Ežiuolės tai tikrai, jau visą mėnesį šviečia.
Kraujalakę tai turiu tokią įdomią - sėjinuką tongue.gif (buvo įsisėjusi į ežiuoles, kurias pirkau iš dariausgeles.lt, kelis papildomus augalus taip gavau ax.gif ). Aukšta, žalsvai balta, bet visai be tų pūkelių. Irgi dar neblogai atrodo. Reikės kažkaip apie astrus pagalvot...
Atsakyti
Muilinos mano nuotraukos, bet vistiek pasidžiaugti noriu.
Pats soruolių bujojimas.
user posted image

Pirmais sėjos metais pražydo klemalis.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2016 09 13, 08:53)
Liuks, labai gražiai nupasakojote  wub.gif Mano viskas dar labai jauna, bet balta astrancija irgi turi keletą naujų žiedynų. O jos visada kartoja?
Blakėžudė jau gana ilgą laiką stovi iškėlusi savo žiedyną, bet vis dar neišsiskleidžia...
Ežiuolės tai tikrai, jau visą mėnesį šviečia.
Kraujalakę tai turiu tokią įdomią - sėjinuką  tongue.gif (buvo įsisėjusi į ežiuoles, kurias pirkau iš dariausgeles.lt, kelis papildomus augalus taip gavau  ax.gif ). Aukšta, žalsvai balta, bet visai be tų pūkelių. Irgi dar neblogai atrodo. Reikės kažkaip apie astrus pagalvot...

Astrancijos tuo man ir patinka, kad iki šalnų džiugina. Po pirmosios bangos reikia iškarpyt senuosius žiedynus, vėliau pasimato ir senatvė pirmuose lapuose, juos irgi iškerpu, o rudeniop vėl sužaliuoja suveša ir žiedais apsipila. Vis dar neatsidžiaugiu šiais augalais.
Blakėžudė žiedynus iškelia dar vasarą, ir vis atrodo na gal šiemet anksčiau pražys, bet visad rugsėjis, ir ne anksčiau. Pirmas žiedelis išsiskleidė rugsėjo 10, dabar jau visas žiedynas baltas, kvapas nuostabus, bet labai jau lėtai pas mane ji plečiasi.
Kraujalakes baltas ir aš šiemet atradau. Irgi nepūkuotos, bet žiedynai nusvirę kaip žirginiai. Labai gražūs stambūs lapai, aukšta. Manoji sanguisorba dodekandra. Šiemet ji mane labiausiai džiugina.
Papildyta:
QUOTE(amba41 @ 2016 09 13, 08:55)
(...)

Nu gražu tos soruolės, tokie faini pukuotukai:) ir verbenas matau, nuostabus augalas
Atsakyti