QUOTE(Vivica @ 2016 09 13, 08:53)
Liuks, labai gražiai nupasakojote
Mano viskas dar labai jauna, bet balta astrancija irgi turi keletą naujų žiedynų. O jos visada kartoja?
Blakėžudė jau gana ilgą laiką stovi iškėlusi savo žiedyną, bet vis dar neišsiskleidžia...
Ežiuolės tai tikrai, jau visą mėnesį šviečia.
Kraujalakę tai turiu tokią įdomią - sėjinuką
(buvo įsisėjusi į ežiuoles, kurias pirkau iš dariausgeles.lt, kelis papildomus augalus taip gavau
). Aukšta, žalsvai balta, bet visai be tų pūkelių. Irgi dar neblogai atrodo. Reikės kažkaip apie astrus pagalvot...
Astrancijos tuo man ir patinka, kad iki šalnų džiugina. Po pirmosios bangos reikia iškarpyt senuosius žiedynus, vėliau pasimato ir senatvė pirmuose lapuose, juos irgi iškerpu, o rudeniop vėl sužaliuoja suveša ir žiedais apsipila. Vis dar neatsidžiaugiu šiais augalais.
Blakėžudė žiedynus iškelia dar vasarą, ir vis atrodo na gal šiemet anksčiau pražys, bet visad rugsėjis, ir ne anksčiau. Pirmas žiedelis išsiskleidė rugsėjo 10, dabar jau visas žiedynas baltas, kvapas nuostabus, bet labai jau lėtai pas mane ji plečiasi.
Kraujalakes baltas ir aš šiemet atradau. Irgi nepūkuotos, bet žiedynai nusvirę kaip žirginiai. Labai gražūs stambūs lapai, aukšta. Manoji sanguisorba dodekandra. Šiemet ji mane labiausiai džiugina.
Papildyta:
QUOTE(amba41 @ 2016 09 13, 08:55)
(...)
Nu gražu tos soruolės, tokie faini pukuotukai:) ir verbenas matau, nuostabus augalas