Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Gal dekoratyvinių žolių mylėtojos lengvai atpažins, kas toks sudaro gražią kompaniją hortenzijoms?
user posted image
Atsakyti
Sveikos, turiu ežiuolių sėklų, ar galiu jas rudeniop sėti ar geriau pavasarį? galvoju, gal rudenį sėtos gražiau subujos kitąmet
Atsakyti
QUOTE(Monikutja1990 @ 2016 08 12, 08:04)
Sveikos, turiu ežiuolių sėklų, ar galiu jas rudeniop sėti ar geriau pavasarį? galvoju, gal rudenį sėtos gražiau subujos kitąmet

Galima bandyti sėti. Tik šiemet ne kažką paaugs.
Atsakyti
QUOTE(Monikutja1990 @ 2016 08 12, 08:04)

Pernai rudenį nupiovusi prieš žiemą jau peržydėjusių ežiuolių stiebus sumečiau ant bulvių lauko, kuriam ruošiausi duoti poilsį. Ten ir kitas žoles ar gėles sumėčiau. Tai šiemet toks miksas gavosi. Kažkur gegužės pabaigoje , susiruošus užsėti sideratais, buvo pridygę daugybė melisų, ežiuolių. anyžinių lafantų ir kitokių kvapnių augalų tarp piktžolių.
Pasigailėjau, kad neatskyriau baltųjų ežiuolių, nes pagal lapus nuo tų paprastųjų atskirti gana sunku. Jie šiek tiek smailesni, bet nelabai pataikiau išrinkdama.
Išvada tokia, kad dygo kaip piktžolės ir pavasarį galima buvo plantacijas užsodinti.. Tiesa sėklos buvo šviežios.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 08 12, 21:37)
Pasigailėjau, kad neatskyriau baltųjų ežiuolių, nes pagal lapus nuo tų paprastųjų atskirti gana sunku. Jie šiek tiek smailesni, bet nelabai pataikiau išrinkdama.

O aš sumaišiau rausvų ir baltų sėklas, tai visos pražydo rausvai.

Beje, kažkada buvo kalbėta apie sėklas iš kinų, tai parsisiųstos ežiuolės buvo kosmėjos arba visai nedygo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 13 rugpjūčio 2016 - 08:47
QUOTE(Emvida @ 2016 08 13, 08:42)
O aš sumaišiau rausvų ir baltų sėklas, tai visos pražydo rausvai.

Gal baltos tiesiog nesudygo?

Kai kažkada buvau nusipirkus baltų sėklas, nesudygo nė viena. Galvoju, kad ežiuolėm visai neblogai stratifikacija, nes po žiemos visad būna sėjinukų.
Papildyta:
QUOTE(amba41 @ 2016 08 12, 20:37)

Neauginau paprastos rausvos ežiuolės, bet veislinių visų kotai turėjo rausvumo, tuo tarpu baltos buvo švariai žalios, nė mažiausio rausvo atspalvio
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2016 08 13, 09:53)
Gal baltos tiesiog nesudygo?

Kai kažkada buvau nusipirkus baltų sėklas, nesudygo nė viena.  Galvoju, kad ežiuolėm visai neblogai stratifikacija, nes po žiemos visad būna sėjinukų.

Tą ir turėjau omenyj, kad baltos nesudygo, sėklos buvo tų pačių metų.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2016 08 13, 08:53)
Neauginau paprastos rausvos ežiuolės, bet veislinių visų kotai turėjo rausvumo, tuo tarpu baltos buvo švariai žalios, nė mažiausio rausvo atspalvio

Lapkočiai rausvi? Nes pirmais metais žiedyn kotų dar nebūna.
Aš turiu žolynų kalnelį, kur auga visokios vaistažolės ir kvapnios žolės arbatoms. Tai ten yra ir ežiuolių plotelis. Pačios atsinaujina, nes ne viską išraviu. Šiemet mačiau tik 3 baltas. Reiks jų sėklas išsaugoti dėl gėlyno. Jos irgi ne veislinės, bet savo grožį turi.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 08 13, 10:25)
Lapkočiai rausvi? Nes pirmais metais žiedyn kotų dar nebūna.
Aš turiu žolynų kalnelį, kur auga visokios vaistažolės ir kvapnios  žolės arbatoms. Tai ten yra ir ežiuolių plotelis. Pačios atsinaujina, nes ne viską išraviu. Šiemet mačiau tik 3 baltas. Reiks jų sėklas išsaugoti dėl gėlyno. Jos irgi ne veislinės, bet savo grožį turi.

Taip taip, lapkočiai rausvi, labai akivaizdžiai skyrėsi.
Atsakyti
Sveikos

Ar siuntėtės kas augaliukus iš daugiametės.lt? Kaip kokybė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 17 rugpjūčio 2016 - 08:12
QUOTE(Lyžuka @ 2016 08 17, 09:12)
Sveikos

Ar siuntėtės kas augaliukus iš daugiametės.lt? Kaip kokybė?

vietoj pas juos perku ir tik kartą siunčiausi - puiki kokybė.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 08 17, 10:33)
vietoj pas juos perku ir tik kartą siunčiausi - puiki kokybė.

Ačiū!
Atsakyti