Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Monikutja1990 @ 2016 08 03, 07:59)
Sveikos, kur kaune galima isigyti eziuoliu, as taip jomis susizavejau, negaliu praeiti pro kiemus. Kaip daigumas is seklu? Ar greitai dyksta, pirmais metais galima pasidziaugti,    as dar tik pradedancioji tai man labai idomu ar verta zaisti su seklom.
P.S. jei kas turi eziuoliu pertekliu Kaune tai priglausciau  :-) dar savaitgali leksim i Ryga pro Panevezi

Jei nesvarbu kokios, tai būna Stoties turguje. Su atitinkančiais pavadinimais pirkau Olisetoj (kur už viaduko link Karmėlavos). Būna Juragių medelyno aikštelėse. Šiais metais dar netikrinau.
Kažkur Lapėse:
http://dariausgeles....egory/eziuoles/
Iš Dariaus ežiuolių nepirkau, bet blogų atsiliepimų apie jį negirdėjau.
Pati pasidalinti negaliu, nes Kaune pas mane priemolyje jos retai peržiemoja. Iš sėklų verta auginti, jei nesvarbu kokia veislė. Lengvai sudygsta.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 08 03, 09:21)
Jei nesvarbu kokios, tai būna Stoties turguje. Su atitinkančiais pavadinimais pirkau Olisetoj (kur už viaduko link Karmėlavos). Būna Juragių medelyno aikštelėse. Šiais metais dar netikrinau.
Kažkur Lapėse:
http://dariausgeles....egory/eziuoles/
Iš Dariaus ežiuolių nepirkau, bet blogų atsiliepimų apie jį negirdėjau.
Pati pasidalinti negaliu, nes Kaune pas mane priemolyje jos retai peržiemoja. Iš sėklų verta auginti, jei nesvarbu kokia veislė. Lengvai sudygsta.

Ačiū už informaciją ;-)
Atsakyti
QUOTE(Monikutja1990 @ 2016 08 03, 07:59)
Sveikos, kur kaune galima isigyti eziuoliu, as taip jomis susizavejau, negaliu praeiti pro kiemus. Kaip daigumas is seklu? Ar greitai dyksta, pirmais metais galima pasidziaugti,    as dar tik pradedancioji tai man labai idomu ar verta zaisti su seklom.
P.S. jei kas turi eziuoliu pertekliu Kaune tai priglausciau  :-) dar savaitgali leksim i Ryga pro Panevezi

Galima pirkti sėklų mišinį, bus kelių spalvų, tik ne pilnavidurės. Paskui jau pačios sėjasi. Pirmais metais nežydi. O paskui kelmai tik platyn
Atsakyti
vi_, drėbūnams padarėt gerą reklamą, noriu noriu noriu. Kaip gražu, tas rūkelis toks subtilus. Reikia bandyt jį prisijaukint, gal nebrokys ir mano dirvos?

Keletas nuotraukų iš Danijos, nuotraukos darytos telefonu ir saulė kartais plieskė labai nelaiku ir ne vietoj, bet prisiminimui gerai.

Kopenhagoje
user posted image

Kiek teko matyti snapučių, šis atrodo geriausiai. Gyvai nebuvau mačiusi, bet dabar suprantu, kodėl jis toks populiarus. 'Rozanne'
user posted image

taip taip, čia tikrai kapinės Nyborge
user posted image

user posted image

user posted image

Egeskovo pilies parke
user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:
tas pats Egeskovo pilies parkas

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Papildyta:
labiausiai patikęs Helsingioro skverelis

user posted image

user posted image

user posted image

Tiek Danijoje tiek Švedijoje piliarožės auga fantastiškai, kone gatvės grindiny, ir kaip ten jų pajūrio vėjai neišlaužo?? Čia tokios gana neaukštos, bet buvo ir antro aukšto langus siekiančių smile.gif
user posted image

Na ir Baltijos pakrantė
user posted image

user posted image

Papildyta:
O čia jau savas kiemas

pas mane irgi vingiuoja ežiuolių takas, bet jis eina per gėlyno trikampį, tai visas niekaip netelpa, vis kokio kampo nesimato

user posted image

user posted image

user posted image

man patinkančios bet nelabai pas mane norinčios augti plukės
user posted image

iš šio kampo ir terasinis ir didysis gėlynai susilieja į vieną, nors juos skiria žalias takas
user posted image
Atsakyti
Ajaaaazus, ale tai grožis koks wub.gif

O tavo paskuritinę tai išsisaugojau blush2.gif

Pas mane sklypelis didumo kaip paskutinėj foto užgriebta... Ten turi dar įtilpti ir obelis (vienintelė sklype). Kaip gražiai ją apipavidalinti? Kad būtų galima prieiti kokius krituolius surinkti, bet kad ir nestypsotų kaip šašas viena, nes gėlynus planuoju daryti palei tvorą. Obelų juk negalia sodint 3 m arčiau tvoros unsure.gif
Atsakyti
paskutinėje foto ir matosi obelis, nuo kaimynų atitraukta 4 metrus, nuo gyvatvorės 3. Mes sodinom ne žemaūges obelis, tam kad būtų galima naudotis po jų vainikais esančiu plotu, jame galima įsirengti poilsio vietelę, su krėslais, hamaku, staliuku ir t.t., aplinkos stebėjimo tašką. Čia mūsų pietinė pusė, tai labai laukiu, kol obelis dar ūgtels, ir jau dienos metu bus galima džiaugtis pavėsiu nuo medžio. O gėlynus atitraukiau nuo obels, nes tikrai nesmagu rinkti krituolius, grėbti lapus, genėti ir atlikti kitus darbus, jei po medžiu yra kokia dekoratyvi zona.
Papildyta:
beje, ta gyvatvorė kuri matosi šalia obels- mūsų, ten įėjimas į sodelį. O kur nuo kaimynų atitraukta, tai kol kas pasislėpusi už gėlynų, jos tiesiog dar nematyt smile.gif
Atsakyti
jot.ka nu ir groziai wub.gif
man idomu kas ten toks ketvirtoje nuo virsaus nuotraukoj, pirmam plane , rozinis, status vertikalus siluetas. Gal zinot kas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 03 rugpjūčio 2016 - 12:07
tas rožinis grožis raudoklė, pavadinimą reiktų tikslintis, lyg 'Blansha' girdėjau tariant? Bet nesu garantuota.
Papildyta:
gal greičiau bus 'Blush', nes Blanšos internetas neranda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2016 08 03, 12:59)
paskutinėje foto ir matosi obelis, nuo kaimynų atitraukta 4 metrus, nuo gyvatvorės 3. Mes sodinom ne žemaūges obelis, tam kad būtų galima naudotis po jų vainikais esančiu plotu, jame galima įsirengti poilsio vietelę, su krėslais, hamaku, staliuku ir t.t., aplinkos stebėjimo tašką. Čia mūsų pietinė pusė, tai labai laukiu, kol obelis dar ūgtels, ir jau dienos metu bus galima džiaugtis pavėsiu nuo medžio. O gėlynus atitraukiau nuo obels, nes tikrai nesmagu rinkti krituolius, grėbti lapus, genėti ir atlikti kitus darbus, jei po medžiu yra kokia dekoratyvi zona.
Papildyta:
beje, ta gyvatvorė kuri matosi šalia obels- mūsų, ten įėjimas į sodelį. O kur nuo kaimynų  atitraukta, tai kol kas pasislėpusi už gėlynų, jos tiesiog dar nematyt smile.gif

jot.ka ši ta nuotrauka man atradimas ir nusiraminimas bigsmile.gif Pas mus toks pat plotelis, žiūrint į dešinę vieno aukšto namukas plokščiu stogu, į kairę šiaurinė pusė gaunasi, ažūrinė tvora ir natūralus dirvonuojanti laukas, kuriame , tikiu jau po kelių metų gali būti kaimynai unsure.gif
Dėl obels taip pat galvoju, kad gal pirksiu šeimos obelį, kur įskiepytos kelios veislės. Vidutinio medžio poskiepį rinskiuosi, kad būtų kažkoks ir pavėsis kažkada.

Dabar didžiausias galvos skausmas gyvatvorė. Jos sodinsiu minimaliai, tik palei vieną tvoros kraštą, kur eina keliukas. Šitoje foto atitiktų dešinę pusę. Bet vat svarstau... Pradžioj galvojau apie uolinius kadagius, paskui apie kukmedžius, dabar jau ir apie tujas, kurių nemėgstu lotuliukas.gif Noriu kažko visžalio ir tankaus kaip siena. Bet kaip tas kažkas sugyvens su gėlynais neįsivaizduoju... Pušelių net nescarstau, nes jos gana plačios, o žemės tik katino ašaros...
Atsakyti
o kodėl būtent visžalės gyvatvorės norit? Suaugusios lapuočių gyvatvorės, būna pakankamai tankios, kad pridengt kiemą, bet aišku, neaklinos.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2016 08 03, 12:09)
tas rožinis grožis raudoklė, pavadinimą reiktų tikslintis, lyg 'Blansha' girdėjau tariant? Bet nesu garantuota.
Papildyta:
gal greičiau bus 'Blush', nes Blanšos internetas neranda smile.gif

ooo, raudokle! kazkaip is nuotraukos maniau, kad gal koks pievinis salavijas. gaila, kad raudokle, nes labai gazios vertikales ir spalva, bet mano smelynei raudokles vargu bau ar tinkamos verysad.gif . nors pastaraji menesi lietaus stygiumi tikrai nebegaliu skustis- galbut netgi priesingai- galetu jau prisukti kraneli. Uztatai toks lietaus kiekis labai patiko Cordoba melvenei- sluoteliu bus daugybe ir jau praaugo mane, o as beveik dvimetrine biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2016 08 03, 14:48)
o kodėl būtent visžalės gyvatvorės norit? Suaugusios lapuočių gyvatvorės, būna pakankamai tankios, kad pridengt kiemą, bet aišku, neaklinos.

Nes lapai krenta ir juos reikia paskui grėbti blush2.gif O mano kukliu įsivaizdavimu, tai ten turi taip suaugti, kad aš tik kavą gerčiau ir žiūrėčiau, jokios piktžolės ten neįsispraustų cool.gif
Atsakyti