Pasteline, labai gražios baltos ežiuolės, kokia čia veislė? Ir šiaip vaizdas gražus, rykštenės kol kas tikrai puikų foną sudaro
QUOTE(Emvida @ 2016 07 29, 20:25)
Gražus gelsvų - oranžinių spalvų derinys
O aš užfiksavau tokią prerijų pievą ar olandišką bangą - visai kaimynystėje, apleistame sklype
Tokių "bangų" galiu rasti kur tik noriu. Va todėl ir nesižaviu. Dar ir su trimeriu praeiname, kur reikia.
Apžiūrėjau savaitgalį Kretingos gėlynus, pro mašinos langus. Kad labai sužavėtų, nežinau Kažko trūksta. Varpinės žolės atrodo kaip atklydėlės, nesvarbu, kad tikslingai pasodintos.
Apžiūrėjau savaitgalį Kretingos gėlynus, pro mašinos langus. Kad labai sužavėtų, nežinau Kažko trūksta. Varpinės žolės atrodo kaip atklydėlės, nesvarbu, kad tikslingai pasodintos.
Grįžtu į temą, buvau atitrūkus nuo interneto bet visa pasinėrus į augalus
Vivica, tikrai turit kuo džiaugtis, mielas prieskonynas, ir tik dabar atkreipiau dėmesį į raudonėlį, kai teko jį gyvai pamatyt Danijos gėlynuose.
Pasteline, jūsų vaizdai visuomet gražūs, pritariu minčiai, kad augalai gražūs ne tik žydėjimo metu. Turiu kemerus, šiemet tokias sodriais vyšniniais kotais ir neišsiskleidusiais žiedynais, kad kone ir nenoriu, kad pražydėtų, žiedynai išsiskleidę nebebūna tokie sodrūs.
vi_, na jūsų pievos fragmentai man labai patinka, kaip yra ar nėra su visuma tik jūs pati žinot, nes paveiksliukuose apie ją kalbėt sunku. Jau anksčiau kalbėjau apie atsikartojimus, bet kiek pamenu, jūsų idėja buvo kitokia, ir man tebėra įdomu, kaip tie atskiri teminiai fragmentai jungiasi ar nesijungia į jūsų pievą. Jei neklystu visur ežiuolės įsimaišo, tai jungtis gal yra? Ar visgi to maža?
Vivica nuostabi pieva, o laukinė morka man vienas gražiausių pievinukų . o tas baltas kitas augaliukas ko gero astras?
Jau užsiminiau, kad buvau pakeliauti po Danijos gėlynus ir parkus, tai žinoma parsivežiau krūvą nuotraukų, teks padirbėti, ir pasidalinti. Pasakysiu tiek, patiko, atsipalaidavę žmonės, laisvi ir gėlynai. Pailsėjo akys nuo perdėm iščiustytų ir išmanikiūrintų mūsiškų kiemų.
O grįžus pas save radau dar daugiau pražydusių ežiuolių, tarp baltų atradau pražydusias ir rožines 'Magnus superior' . Reiks eit pamedžiot kadrų
Vivica, tikrai turit kuo džiaugtis, mielas prieskonynas, ir tik dabar atkreipiau dėmesį į raudonėlį, kai teko jį gyvai pamatyt Danijos gėlynuose.
Pasteline, jūsų vaizdai visuomet gražūs, pritariu minčiai, kad augalai gražūs ne tik žydėjimo metu. Turiu kemerus, šiemet tokias sodriais vyšniniais kotais ir neišsiskleidusiais žiedynais, kad kone ir nenoriu, kad pražydėtų, žiedynai išsiskleidę nebebūna tokie sodrūs.
vi_, na jūsų pievos fragmentai man labai patinka, kaip yra ar nėra su visuma tik jūs pati žinot, nes paveiksliukuose apie ją kalbėt sunku. Jau anksčiau kalbėjau apie atsikartojimus, bet kiek pamenu, jūsų idėja buvo kitokia, ir man tebėra įdomu, kaip tie atskiri teminiai fragmentai jungiasi ar nesijungia į jūsų pievą. Jei neklystu visur ežiuolės įsimaišo, tai jungtis gal yra? Ar visgi to maža?
Vivica nuostabi pieva, o laukinė morka man vienas gražiausių pievinukų . o tas baltas kitas augaliukas ko gero astras?
Jau užsiminiau, kad buvau pakeliauti po Danijos gėlynus ir parkus, tai žinoma parsivežiau krūvą nuotraukų, teks padirbėti, ir pasidalinti. Pasakysiu tiek, patiko, atsipalaidavę žmonės, laisvi ir gėlynai. Pailsėjo akys nuo perdėm iščiustytų ir išmanikiūrintų mūsiškų kiemų.
O grįžus pas save radau dar daugiau pražydusių ežiuolių, tarp baltų atradau pražydusias ir rožines 'Magnus superior' . Reiks eit pamedžiot kadrų
QUOTE(Vivica @ 2016 07 26, 08:05)
<...>
O jūsų pievoje gal norėtųsi paskaidyti ir ritmiškiau pamėtyti gludus ir ežiuoles pakartoti. Gal dar kokio stipriau struktūrinio augalo, pvz., Eryngium yuccifolium, kaip manote?
<...>
O jūsų pievoje gal norėtųsi paskaidyti ir ritmiškiau pamėtyti gludus ir ežiuoles pakartoti. Gal dar kokio stipriau struktūrinio augalo, pvz., Eryngium yuccifolium, kaip manote?
<...>
Gludus kitąmet žadu pamėtyti. Su ežiuolių pamėtymu... dar nežinau, kur link eiti. Bet praeitą savaitgalį į pievą atkeliavo 6 naujokės: 1 balta riebesnio balto plėmo padarymui (daugiau turguje nė nebuvo...), 1 tikra oranžinė be išsidirbinėjimų, t.y. ne pilnavidurė ir tikiuosi ne chamelionė, na ir 4 lašišinės, kurias pardavėja pakrikštijo Summer Coctail. Pastarosios yra tiesiog dieviško grožio, be to, kvepiančios. Nežinojau, kad tokis grožis būna... Belieka palaukti ir pastebėti, kaip jos atsilaikys mūsų kraštuose. Kas dėl struktūrinio augalo, tai tokiu būdavo juodulis astras, bet šiemet jis po žiemos nupiepo ir ne struktūros jam galvoje.
Jūsų baltoji pieva be taisyklių (ritmiškumo ir struktūrų) yra pavyzdys, kviečiantis laužyti taisykles. Šedevras ir tiek.
pasteline, gražūs fragmentai. Baltos ežiuolės atrodo karališkai. Gumbenių ar šalavijų? karoliai paskutinėje foto tiesiog žavūs.
QUOTE(jot.ka @ 2016 08 01, 17:04)
<...>
<...>
<...>
Jei pamenat, žadėjau savo pievą kurti iš sujungtų 3-6 m2 skirtingų žolynų plėmų, kuriuose ar tarp jų įsitaisę žydintys augalai. Taip ir darau. Plėmai yra: drėbūnų, korėjinių lendrūnų, stipa calamgrostis, barzdūnų ir 2 rūšių šluotsmilgių. Gal jie per drabni, kad įžiūrėti mintį? Na, o gėlės... jos kaip tais bando iš pievos padaryti darželį. Čia jei žiūrėti į viską, kaip į visumą. Jau mane ima noras atsisakyti belenkokių matricų ir dėlioti viską plėmais... Gal iš žemiau įmestų foto kažkas nors kiek praryškės... O kur jūsų fotoreportažai?
Ežiuolių takas
Gal ir pieva...
Ežiuolių ne per mažai...
Lašišinės ir kitos drėbūnų padaže.
Lašišinės, manau, įsipaišė į bendrą vaizdelį.
O čia labiau drėbūnų šou nei ežiuolių. Tik gaila nepagavau to momento, kai jie buvo dar labiau sidabriniai ir dar su blizgesiu. Bais trumpai saulutė šypsojosi...
nuotabūs paskutiniai vaizdai...
Vi, kaip gražu. O kas būna toje vietoje iki liepos pabaigos? Ar jūsų gėlynai taip sudėlioti, kad kelias savaites "groja" vienas, paskui kelias savaites kitas?
QUOTE(jot.ka @ 2016 08 01, 17:04)
Tas kitas baltas smulkus augaliukas, manau, vienmetė šiušelė, miela, bet baisiai sėjasi...
vi_, na dabar kai jau ežiuolės sužydo, tai jau jų kaip ir gana . Lašišinė labai žavi
Laukiam ir daugiau foto reportažų
Vi, labai geras pievos vaizdas, kai daug drėbūnų. Reikia nemažai laiko ir kantrybės jų tiek prisidauginti, nes prieaugis per metus šito "ažūro" tai jau tikrai menkas. Na, bet kuo jo daugiau, tuo gražiau.
Šiandien fotografavau šilokus ir taip padvelkė rudeniu... Nors jie dar tik besiskleidžiantys, bet man gal tokie net gražesni. Tik, soriukas, foto šįkart kokybė nelabai.
Šiandien fotografavau šilokus ir taip padvelkė rudeniu... Nors jie dar tik besiskleidžiantys, bet man gal tokie net gražesni. Tik, soriukas, foto šįkart kokybė nelabai.
Sveikos, kur kaune galima isigyti eziuoliu, as taip jomis susizavejau, negaliu praeiti pro kiemus. Kaip daigumas is seklu? Ar greitai dyksta, pirmais metais galima pasidziaugti, as dar tik pradedancioji tai man labai idomu ar verta zaisti su seklom.
P.S. jei kas turi eziuoliu pertekliu Kaune tai priglausciau :-) dar savaitgali leksim i Ryga pro Panevezi
P.S. jei kas turi eziuoliu pertekliu Kaune tai priglausciau :-) dar savaitgali leksim i Ryga pro Panevezi