Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Vivica @ 2016 07 25, 10:47)
Man irgi gražu, ir nors minėjote, kad ežiuolės skirtingų spalvų, bet tos spalvos visai nesipjauna tarpusavyje, gal dėl to, kad visos jos tokios prislopintos, nerėksmingos  wub.gif

Skaičiau, kad tos pačios rūšies augalai nesipjauna net ir skirtingų spalvų, juk visa kita, kaip lapija, kero forma yra labai panašūs.
Atsakyti
Į ežiuolių temą:

Jau visai džiaugiuosi šiuo savo aromatinių augalų kampeliu:

user posted image

user posted image

Ežiuolės gražiai atrodo su diemedžiu, bandysiu padauginti žaliaisias auginiais, jei dar ne vėlu:

user posted image
Atsakyti
Vivica, labai jaukus kampelis, dievinu pastelinių spalvų gėles, man labai gražu tas padūmavęs melsvumas kinmėčių. O kas ta centre šviesiai žaliais lapeliais? Katžolė, kinmėtė?
Atsakyti
pasteline, Jūsų Didenybė ir vivica, kartu su ežiuolyne dėkojame už gražų žodį. Dar fotoaparatui tenka padėkoti, nes jis prie pasirodymo prisidėjo daugiau nei 50% - parodė tai, ko iš tiesų nėra. O nėra visumos. Bet aparatas sugeba matyti fragmentais, nematydamas to, ko nereikia. Gi mūsų akys, deja, nėra tokios gabios ir nesugeba atsiriboti nuo visokių „smulkmenų“, kaip antai, - visumos. smile.gif

Tai va, nėra ta mano pieva tobula. Ir išvis – ji dar ne pieva. Vis dar vyksta ankstesnės žolių/gėlių kolekcijos metamorfozė teminio augalyno link. Tik oi kiek daug dar teks iš esamo augalyno kažkur (didysis klausimas – KUR?...) išnešti, o likusius grynuolius perstumdyti, kad gautųsi tai, kas turėtų čia būti. Ir aš nežinau, ar žinau, kaip čia viskas turėtų susidėlioti... smile.gif Kad nelikčiau plikažode, visgi išdrįsiu parodyti, kad ir ne visumą, bet nemenką fragmentą, į kurį tobulybė dar nebuvo net užklydusi.

user posted image

Pati vaizdelio daug nekomentuosiu, tik atkreipsiu dėmesį į senosios kolekcijos likučius, kuriuos sudaro: a la Morning Light miskanto likučiai (po žiemos gyvasties liko tik viename kupsto kraštelyje), juodulio astro likučiai (ar tai žiema nepatiko, o gal suįžūlėję kaimynai?), na ir išbujojusi kraujalakė (Pink Tanna, turbūt). Ši trijulė drauge su ežiuolėmis buvo visos kolekcijos vinimi. Atskirame fragmente, o ypač foto, jie labai gerai žiūrisi, bet... prie ko čia visi kiti? Ir prie ko čia pieva?

Būtų labai įdomu, jei užsiimtumėte vaizdelio „persodinimu“. Pati turiu idėjų, bet gal jūsų geresnės? smile.gif Tik drąsiau!

jot.ka, jūs gi irgi turite ežiuolynę? Pats laikas būtų ją parodyti. smile.gif

Vivica, mielas kampelis. smile.gif O daugiau?

Atsakyti
Vi, buvau ta, kuriai ežiuolės buvo visada schmoll.gif Bet kuo toliau, tuo labiau man jos patinka bigsmile.gif Ir tas spalvų pasimaiymas tavojoj pievoj, tai toks skanus. Kaip makaronsai bigsmile.gif

Mes naujakuriai. Svaigau apie aplinką ir pan. Gršžau vakar, o vyras tvarką apdaręs - vos ne visur trinkelės bus. Taip tas sklypas mažutis, tai ate mano svajonėms sad.gif
Atsakyti
QUOTE(pasteline @ 2016 07 25, 17:57)
Vivica, labai jaukus kampelis, dievinu pastelinių spalvų gėles, man labai gražu tas padūmavęs melsvumas kinmėčių. O kas ta centre šviesiai žaliais lapeliais? Katžolė, kinmėtė?

Ačiū ax.gif . Centre raudonėlis Thumble’s Variety

Vi_, tai kad daugiau nėra ką rodyti, pas mane irgi visumos vaizdo nėra blush2.gif

O jūsų pievoje gal norėtųsi paskaidyti ir ritmiškiau pamėtyti gludus ir ežiuoles pakartoti. Gal dar kokio stipriau struktūrinio augalo, pvz., Eryngium yuccifolium, kaip manote? g.gif

Jūsų Didenybe, tai gal dar liks plotelių augaliukams? Kaip rodoma anglų sodininkų laidose, net ir mažame sodelyje gal;ima rojaus kampelį sukurti... Dar vazonai lieka ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2016 07 26, 08:05)

Jūsų Didenybe, tai gal dar liks plotelių augaliukams? Kaip rodoma anglų sodininkų laidose, net ir mažame sodelyje gal;ima rojaus kampelį sukurti... Dar vazonai lieka  ax.gif

Net nežinau... sad.gif Kažin kaip toks sodelis atrodytų šalia trinkelių dykumos? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 07 26, 08:37)
Net nežinau... sad.gif Kažin kaip toks sodelis atrodytų šalia trinkelių dykumos?  unsure.gif

Na, turėtų pagyvinti tą dykumą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2016 07 25, 17:25)
Jau visai džiaugiuosi šiuo savo aromatinių augalų kampeliu:

wub.gif

QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 07 26, 08:37)
Net nežinau... sad.gif Kažin kaip toks sodelis atrodytų šalia trinkelių dykumos?  unsure.gif

turiu dvi 'kliombas', trinkelių įrėmintas. Plotas gal 50x55cm. Radau labai mielą akiai derinį. Žodžiu, viskas telpa, tik nenuleist rankų reikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2016 07 26, 10:43)

turiu dvi 'kliombas', trinkelių įrėmintas. Plotas gal 50x55cm. Radau labai mielą akiai derinį. Žodžiu, viskas telpa, tik nenuleist rankų reikia  4u.gif

Gal gali nufotkinti? blush2.gif

Na nėra taip jau blogai, bet... Kažkaip nesidėlioja man... Gaunasi, kad žalios vejos visai nelieka, sklype suspausta, o už tvoros - laukai. Nei šis nei tas.
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 07 26, 11:51)
Gal gali nufotkinti?  blush2.gif

Na nėra taip jau blogai, bet... Kažkaip nesidėlioja man... Gaunasi, kad žalios vejos visai nelieka, sklype suspausta, o už tvoros - laukai. Nei šis nei tas.

po savaitgalio įdėsiu foto wink.gif

Ateity už tvoros turbūt kaimynų atsiras, nebus taip vieniša biggrin.gif Na, nežinau, sklypo planą su užstatymu būtų įdomu pamatyt. Gal ten visai nieko tragiško nėra. Mieste sklypai gi nedideli, o ir medžius augina, ir kvietkų yra. Anglų kotedžų kiemukai siauri ir ilgi, o ir jiems bele kiek idėjų internete yra wink.gif
Atsakyti
Mane šiemet žavi neprasiskleidę augalai. Gal jau pradedu įžiūrėt grožį ten, kur jo nėra, nežinau. Ne kuris pasakytų "žolės, ir dar nežydinčios", bet man gražu.

Rykštenė tikrai geriau atrodo nepražydusi, švelniai gelsva žaluma - puikus fonas ryškesnėms.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Antram plane:

user posted image

Ir kemeras nepražydęs labai jau dekoratyviai atrodo didelėm svyrančiom kekėm.

user posted image

user posted image
Atsakyti