Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Emvida @ 2016 07 19, 13:48)
Patagoninė verbena puikiai dauginasi auginiais. Rudeniop vieną kelmą iškasu apgeniu ir pasodinu į vazoną. laikau vėsokai rūsyje, bet prie lango. Pavasarį pradeda augti ir galima prisidauginti daugybę. Galima ir rudeniop auginukus šaknydinti, tik užims daugiau vietos.
Gal iš tiesų galima ir tamsoje išlaikyti, atsinešti tik pavasarį.

O koks geras variantas, tokiu būdu tikrai nesunkiai galima turėti nuostabų augalą
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 07 19, 13:06)
g.gif tai Veronikos  , o kodėl jas vadinate verbenomis...ar tai tas pats g.gif biggrin.gif
  a tai va...galvoju -tokio panašumo abi  lotuliukas.gif

taigi, kad doh.gif biggrin.gif Apie patagoninę užsiskaičiau, norėjau dar parašyt, kad taip pat labai norėtinas augalas ir liko galvoj.

Iš Kaimo, šioji veronika neišgriūna, kitos tikrai mėgsta glaustytis prie kaimynų biggrin.gif
Atsakyti
Emvida, labai įdomios žinios apie patagonines verbenas, reikia ir man pabandyti. Šiemet pirmąkart auginu, sėjau vasario mėn., dygo labai ilgai. Dabar jau dauguma žydi visai neblogai, man patinka wub.gif

Gaudvile, veronika labai įdomi, žvilgtelėjau, pas mus nelabai kas siūlo. O kur įsigijote? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2016 07 19, 18:58)
Gaudvile, veronika labai įdomi, žvilgtelėjau, pas mus nelabai kas siūlo. O kur įsigijote?  ax.gif

daugiametes.lt ir pirkau, senokai jau wink.gif
Atsakyti
Auga ir pas mane patagoninė verbena. Nesu vienmečių mėgėja, tačiau šitas augaliukas neprašomas atsinaujina kasmet ir labai jau tinka atsikartojimams gėlyne. Gegužės mėn. suželia pasėliai savaiminiai, tai aš pasilieku juos tik ten, kur man reikia. Ir, sakyčiau, gana anksti savaiminukai pradeda žydėt. Dabar jau žydi maždaug trys savaitės, nors dar savo tikro ūgio nepasiekę, bet foną jau sudaro. O jau rudenį grožis nerealus, kartu su siūbuojančiom varpinėm.

Gaudvile, tikrai mielas derinukas mėleso ir ežiuolės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pasteline @ 2016 07 19, 19:35)
... šitas augaliukas neprašomas atsinaujina kasmet ir labai jau tinka atsikartojimams gėlyne. Gegužės mėn. suželia pasėliai savaiminiai, tai aš pasilieku juos tik ten, kur man reikia. Ir, sakyčiau, gana anksti savaiminukai pradeda žydėt. Dabar jau žydi maždaug trys savaitės, nors dar savo tikro ūgio nepasiekę, bet foną jau sudaro. O jau rudenį grožis nerealus, kartu su siūbuojančiom varpinėm.

O gal ir mano kai kurie savaiminiai žysta, nes netiek daug ir sodinau daigelių, kiek dabar pradedančių žydėti. Patiko mintis, kad galima auginukais pavasarį.
Atsakyti
Ar kas auginate krūminį builį 'Ravenswing'? Daugiausiai radau, kad atsparus šalčiui dvimetis, galintis tapti invaziniu, bet šitie išgąsdino:
http://davesgarden.c...des/pf/go/1964/
Atsakyti
Prieš savaitę mano ežiuolinė pieva pradėjo bujoti, bet visas grožis atsiskleis šią ar kitą savaitę. Kažkaip reiks nepražiopsoti ir nukakti iki jo kaip tais... Na, bet ir dabar yra į ką pasižiūrėti. Ypač per fotoaparato akį. O jei žiūrėti gyvai, tai pamatai, ko nereikėtų matyti - klaidelės, neišbaigtumai... Bet ir idėjų, kaip pasitaisyti atsirado. Ne šį sykį, bet gal išdrįsiu pasirodyti ir su neišbaigtumais... O dabar Ežiuolynė :

...iš čia neprasimuša, bet ežiuolių juosta užsisuka į dešinę ir, lanku apglėbusios šluotsmilgių ir barzdūnų pievą, nužygiuoja kokius, neskaičiavau, bet 5-7 m tikrai, jei ne daugiau...

user posted image

...čia tas pratęsimas, bet vėlgi dėl baltukių vėlavimo, nesimato galiorkos ir ežiuoliškumo masto...

user posted image

...Fatal Attraction kyla į ataką...

user posted image

...oranžinės bevardės irgi tuoj tuoj puls...

user posted image

...o šiaip visos gyvena draugiškai ir jų spalvų maišalynė manęs jau nebegąsdina... geltonos gal su gludais turėtų apie ką paplepėti?...

user posted image

Atsakyti
Dar kelios Ežiuolynės foto. Arčiau prisiplojus...

...ankstyvosios, tos kurių čia matosi daugiausia, jau prarado savo įstabią spalvą... gaila...

user posted image

...iš kur šita žviegiančiai raudona oranžinių kaimynka atsirado, visiškai nepamenu... gal, kuri dabar dar prisimerkusi ir geltonai nusišypsos?... būtų keista, bet ne stebuklas, kai šitokios sklerozės galvą apėmusios... smile.gif

user posted image

...gaila, kad oranžinės, kiek pabuvusios normaliomis pievų gėlytėmis, galiausiai išvirsta į tokias vat primadonas... čia pieva, o ne scena visgi...

user posted image

...kaip čia kažkas teisingai pastebėjo, ežiuolės gražios ir nežydinčios... jau išties... smile.gif

user posted image

Atsakyti
Vi, manau, jūsų ežiuolių pieva tobula. Įdėta daug žinių ir išmonės. Vien tik fiziniu darbu to nesukursi. Man širdžiai labai mielas derinukas priešpaskutinėj nuotraukoj. O oranžinė bevardė gal "Supreme Cantaloupe"? Labai panaši į ją.
Atsakyti
Vi, labai gražu wub.gif

Gal galite įmesti gėlynus iš toliau blush2.gif Nes kartais matau tik žiedus, o norisi pamatyti visą kompoziciją ar gėlyną blush2.gif
Atsakyti
Man irgi gražu, ir nors minėjote, kad ežiuolės skirtingų spalvų, bet tos spalvos visai nesipjauna tarpusavyje, gal dėl to, kad visos jos tokios prislopintos, nerėksmingos wub.gif
Atsakyti