Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(jot.ka @ 2016 07 19, 09:34)
Ar auginat patagonines? Paisėja pačios ir spėja sužydėt? Man tai tokio grožio augalas, bet atrodo toks nepatikimas mūsų sąlygomis, o gal klystu? Auginu verbena hastata, jos pilnas gėlynas sėjinukų, bet sužydi tik sekančiais metais.

Seniai auginu patagoninę verbeną, ta vargo vakarienę. Kažkokia ji keista ir šiek tiek kaprizinga dėl daigų išauginimo. Kartais sudygsta po savaitės miškeliu, o kartais dalis po poros savaičių, o miškelis atsiranda po gero mėn. Sėju kovo pradžioje. Ta jau žydėti pradeda. Savaiminės tik augina stiebus. Irgi kilnoju jas į būsimas tuštumas. Bet atsiperka visas vargelis , kai ji pražysta ir 1 stiebelis tampa ažūriniu krūmu, kurio neišgriauna ir neišlanksto vėjas. Pernai bandžiau kelias šaknis nešti į rūsį žiemoti. Tai šiemet jos pražydo birželio viduryje.
Ir dar man patinka, kad jos nereiklios drėgmei. Pernai sausros metu pražydo visai nelaistomoje vietoje. Šaunuolė. Nepasakyčiau, kad jos šaknys giliai lenda. Gumulas šaknų ir tiek. Tuo tarpu gaurė turi ilgą liemeninę šaknį ir suprantama, kad ji gali ištverti sausras ir neišvirsti dėl vėjo.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 07 19, 10:10)
Seniai auginu patagoninę verbeną, ta vargo vakarienę. Kažkokia ji keista ir šiek tiek kaprizinga dėl daigų išauginimo. Kartais sudygsta po savaitės miškeliu, o kartais dalis po poros savaičių, o miškelis atsiranda po gero mėn. Sėju kovo pradžioje. Ta jau žydėti pradeda. Savaiminės tik augina stiebus. Irgi kilnoju jas į būsimas tuštumas. Bet atsiperka visas vargelis , kai ji pražysta ir 1 stiebelis tampa ažūriniu krūmu, kurio neišgriauna ir neišlanksto vėjas. Pernai bandžiau kelias šaknis nešti į rūsį žiemoti. Tai šiemet jos pražydo birželio viduryje.
Ir dar man patinka, kad jos nereiklios drėgmei. Pernai sausros metu pražydo visai nelaistomoje vietoje. Šaunuolė. Nepasakyčiau, kad jos šaknys giliai lenda. Gumulas šaknų ir tiek. Tuo tarpu gaurė turi ilgą liemeninę šaknį ir suprantama, kad ji gali ištverti sausras ir neišvirsti dėl vėjo.

O savaiminukai suspėja sužydėt? Nes jei spėja, tai galima ir iki rudens laukt, bent jau mūsų krašte šalnos vėlyvos tai ir žiedai vėlyvi ilgai džiugina. O iš senbuvių taip nė viena ir neperžiemojo? Be šansų augint kaip daugiametę?
Atsakyti
Man irgi patagoninių prisisėja. Auginu rožyne, tai ir a[psidengė su rožėmis. Bet sakyčiau nuo drėgmės supuvo, nei apšalo. Gaura superinė gėlė, o prisidaugino, prisisėjo. wub.gif
O kleomės šiemet dar mažokos, tik violetinės jau kokios dvi savaitės žydi. Baltos aplamai kažkokie gnomai. Rinkau savo sėklą. Vienais metais išsiauginau gerus daigus , tai nuo birželio kaip pradėjo žydėti, nuroviau gal spalio pabaigoje. Buvo koks 20 vienoje vietoje pasodinta, visi eidavo klausti, kas taip žydi .

Čia pernykštės rožynų nuotraukos.
user posted image

user posted image
Atsakyti
user posted image

o ant šios ežiuolės drugelių kolonijos

user posted image

user posted image
Atsakyti
Grožiai pas jus nenusakomi.
Didelės jūsų kleomės. Va tą jūsų pasakojimą atsimenu ir todėl šiemet sėjau. Tik gal pavėlinau, nes ką tik pražydo. 3 spalvas kol kas parodė. Bet ir neaukštos pas mane dar.
Jot.ka. Taip savaiminukai pražysta apie vidurį rugpiūčio , nebent pavėlavę labai dygti būna, tai tie ir nepražįsti gali. Dėl šalnų, tai dar vienas jų privalumas. Nesuglemba ir po didesnių šalnų. Stovi sau po truputį prarasdami violetinę spalvą. Siūruoja ir iš po sniego, jei nenukerpi. Tik tiek, kad savaiminukai būna jau paskutiniai palikuonys biggrin.gif , nes nespėja pribrandinti sėklų. Todėl ir reikia sėti pavasarį.
Gaudvile, kokios tai ežiuolės greta perovskaja ? Labai jau švelni pora.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 07 19, 12:37)
Gaudvile, kokios tai ežiuolės greta perovskaja ? Labai jau švelni pora.

Milkshake, darže čia jos visos, visai neplanuotai atsidūrė vienos šalia kitų wink.gif

Dar esu labai patenkinta šia verbena, ilgai besitęsiantis žydėjimas

user posted image
Atsakyti
ax.gif graži tikrai...pas mane labai panašiai veronikos žydi , tik viena kita dar ir ružava yra...
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 07 19, 11:37)

Tik tiek, kad savaiminukai būna jau paskutiniai palikuonys biggrin.gif , nes nespėja pribrandinti sėklų. Todėl ir reikia sėti pavasarį.

nu va, o jau turėjau vilties... biggrin.gif Na bet pabandyt turbūt vistiek verta

Gaudvile, tuščiavidurė ežiuolė Alba? ar dar kitokias baltas auginat ? Pas mane Albos ir Happy star, pirmi metai abi, tai stengiuosi atrast skirtumus smile.gif

o verbena tai fantastiška, jau norėjau sakyt kad veronikūnas, ale ne smile.gif. Kokia rūšis? Koks ūgis? Daugiametė?
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2016 07 19, 12:50)
Gaudvile, tuščiavidurė ežiuolė Alba? ar dar kitokias baltas auginat ? Pas mane Albos ir Happy star, pirmi metai abi, tai stengiuosi atrast skirtumus smile.gif

o verbena tai fantastiška, jau norėjau sakyt kad veronikūnas, ale ne smile.gif. Kokia rūšis? Koks ūgis? Daugiametė?

o šios vardo ir neatsimenu, gal sode rasiu lapuką, parašysiu tada. Dar labai gerai auga ir nesvietiškai daug žiedų sukrauna Coconut Lime. Tikrai rekomenduoju auginti, jau kaip pradeda žydėt vasaros vidury, tai iki pat šalnų.

Veronica longifolia Christa Bubble Gum, dar yra tokia pati, tik rausvais žiedynais - Christa. Daugiametės, kažkur 60-80cm ūgio jos. Tik dabar pastebėjau, klaidą įvėliau - veronika čia doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 19 liepos 2016 - 12:00
g.gif tai Veronikos , o kodėl jas vadinate verbenomis...ar tai tas pats g.gif biggrin.gif

a tai va...galvoju -tokio panašumo abi lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 19 liepos 2016 - 12:07
QUOTE(jot.ka @ 2016 07 19, 11:50)
nu va, o jau turėjau vilties...  biggrin.gif Na bet pabandyt turbūt vistiek verta

Pas mane jau savaiminukės patagoninės žydi. Manau, kad spės sunokinti sėklas.
Veronika graži wub.gif Man jos visos gražios. Tik gaila, kai kurios labai linkusios išgriūti. Pasitiesia sau patogiai ant kaimynų, begėdės...
Reikės nufotografuoti vieną augalą. Sėjau kaip rykštenes, susodinus vienas augalas pražydo mėlynai. Kaip veronikai ūgis per didelis, į veronikūną nepanašu. O gal kad pavėsyje, tai aukštoka veronika g.gif
Atsakyti
Patagoninė verbena puikiai dauginasi auginiais. Rudeniop vieną kelmą iškasu apgeniu ir pasodinu į vazoną. laikau vėsokai rūsyje, bet prie lango. Pavasarį pradeda augti ir galima prisidauginti daugybę. Galima ir rudeniop auginukus šaknydinti, tik užims daugiau vietos.
Gal iš tiesų galima ir tamsoje išlaikyti, atsinešti tik pavasarį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 19 liepos 2016 - 13:55