Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Vivica @ 2016 07 13, 10:26)

Vobla, taip taip, ten yra trys šilagėlių kerai, jie dar tik trečiamečiai, o jau išsipūtė ohoho, bet tikrai vertingas augalas  biggrin.gif . Kol kas neradau sėjinukų, gal išraviu? Nežinau, kaip atrodo...

daigiukai panasus i mamas- karpytais lapukais. gal jus tuos pukus nukerpat anksti, kol seklos dar neissilakste? as mazu daigeliu dazniausiai nei nepastebiu- praregiu tik kai jau antrametis daigas ziedyna kelia...kur nors is salavijo ar levandos vidurio biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 13 liepos 2016 - 10:55
g.gif Nežinau, man tas Kretingos gėlynas toks "vieno mėnesio žydėjimas " g.gif Viskas nuo vasaros vidurio. O koks vaizdas pvz birželio pradžioje ? Perovskijos prašosi šalia kažko balto, kad ir ramunių.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 07 13, 16:05)
g.gif Nežinau, man tas Kretingos gėlynas toks "vieno mėnesio žydėjimas " g.gif Viskas nuo vasaros vidurio. O koks vaizdas pvz birželio pradžioje ? Perovskijos prašosi šalia kažko balto, kad ir ramunių.

Kiek aš mačiau, tai vasaros pradžioje šalavijai, astrancijos, gumbenės,katžolės( skirtingos rūšys skirtingu laiku ir žydi), kitam želdyne rasakilos, jei nemaišau ir alpinių astrų yra, kadangi dalis kraujalakių jau buvo beblunkančiais bumbuliukais, ko gero irgi parinkta ankstyva rūšis. Be to, vasaros pradžioje ir žolės savo duoda, rudeninių mėlitų ir spalva ir kero forma, šluotsmilgės savo kitimo pike, lendrūnai irgi. Kadangi pati gyvenu ne Kretingoje, tai nežinau, ar yra ten svogūninų augalų pačiam ankstyvviausiam sezonui. Bent jau vietos jiems įterpt tikrai sočiai. Dabar dar pilnai neišsiskleidę, bet yra daug baltų ežiuolių, prie perovskijos visa juosta baltų astilbių.
Atsakyti
Sveiki, auginu iš sėklų vaistinį šalaviją. Kelmeliai gan vešlūs. Ar galima pirmais metais apskabyti džiovinimui ar palaukti antrų metų?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Benicio @ 2016 07 18, 13:37)
Sveiki, auginu iš sėklų vaistinį šalaviją. Kelmeliai gan vešlūs. Ar galima pirmais metais apskabyti džiovinimui ar palaukti antrų metų?
user posted image

tikrai nepakenks, priesingai- labiau krumysis.
Atsakyti
user posted image

Prietemos švytėjimas
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 07 18, 22:23)

Prietemos švytėjimas

ir turbūt kvepėjimas smile.gif čia tabakas?
Atsakyti
Tabakas. Pats pasisėja, randu daug kur tarp daugiamečių. Bet nepykstu, užpildo tuščius tarpus , paslepia nužydėjusias ankstyvesnes daugiametes.
Atsakyti
wub.gif gražu tikrai...sš irgi turiu sėklų , kitąmet reiks pasisėt... blush2.gif šiemet daug ko nepadariau , ką planavau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 07 19, 08:00)
Tabakas. Pats pasisėja, randu daug kur tarp daugiamečių. Bet nepykstu, užpildo tuščius tarpus , paslepia nužydėjusias ankstyvesnes daugiametes.

Ai, kaip gražu čia. Patinka tabakas ir taip pat sėjasi. Paskui perkeliu kur reikia užpildyti tuščią numatomą erdvę. Tačiau pas mane jis dar mažas ir nežydi. Didžiausias toks, kaip pas jus ružavukas baltojo priekyje. Maniau, kad pats išdygdamas tik taip vėlai ir tegali būti. Na taip, kaip savaime pridygusi patagoninė verbena. Kažką reikia pergalvoti. Gal vieną kartą daigais pasiauginti ir išsibarstys sėklos anksčiau.
Čia daugiametės aptariamos, bet gal kleomes savo parodytumėte. Manau nesusimaišė mano galvoje ir būtent jūs prieš porą metų apie jas gražiai rašėte.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2016 07 19, 09:24)
<...>  Na taip, kaip savaime pridygusi patagoninė verbena.

Ar auginat patagonines? Paisėja pačios ir spėja sužydėt? Man tai tokio grožio augalas, bet atrodo toks nepatikimas mūsų sąlygomis, o gal klystu? Auginu verbena hastata, jos pilnas gėlynas sėjinukų, bet sužydi tik sekančiais metais.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2016 07 19, 10:34)
Ar auginat patagonines? Paisėja pačios ir spėja sužydėt? Man tai tokio grožio augalas, bet atrodo toks nepatikimas mūsų sąlygomis, o gal klystu? Auginu verbena hastata, jos pilnas gėlynas sėjinukų, bet sužydi tik sekančiais metais.

smile.gif pas mane irgi pridygusios , tik nežinau šiurkščialapės ar patagoninės , nes dar nežydi g.gif ir ar spės...gal tik rudenį žydės... g.gif
Atsakyti