QUOTE(jot.ka @ 2016 07 11, 23:06)
vi_, nežinau kaip gyvai, bet iš foto man ežiuolės su drėbūnais labai gerai žiūrisi, abejose nuotraukose. Tik apima toks dviprasmiškas jausmas, ar gludas toks gigantiškas, ar visgi ežiuolė ne itin didelė? Kokio amžiaus?
Caradonnų ir lendrūnų duetui kiek amžiaus? Mano taip atrodo šiemet sodinta Caradonna, o pernykštės tai rimtai vietą užsiėmė, gal ir pas jus dar susiims?
Na apie drėbūnų mėgimą pagerintos dirvos malonu girdėt, nes aš saviškę pasilengvinau, tai jei jis ne opus, o geroj žemėj dar ir augantis greičiau, tai dar geriau, nes literatūra buvo nugąsdinusi su jų lėtapėdiškumu.
Išties, ežiuolės perpus mažesnės nei turėtų būti. Jos pernai sodintos (+ dar su visokiais cirkais, apie kuriuos net gėda kalbėti...) į bais jau lengvą dirvą, tad pernykštė sausa vasara, besniegė žiema ir sausas pavasaris neleido dorai įsikabinti, t.y. išsivystyti padoriai šaknų sistemai. Bet noras gyventi pas augaliukus aiškiai likęs, tad belieka tik susikooperuoti su drėbūnais, ir ilgai bei laimingai gyventi. Tačiau ne šiemet dar. Caradonos/lendrūnai sodinti prieš 2 metus, tik šalavijai buvo perkelti iš kitos vietos, be to, rudenį. Pamenu labai jau nepatiko jiems šitas reikalas, tad jie praktiškai nusižudė. Pernai išvis mažai kas iš jų buvo belikę, o šiemet matosi, kad jau kiek įsikabino. Tikiuosi, kad kitąmet pagaus kampą.
QUOTE(Vivica @ 2016 07 12, 12:02)
vi_, man labai gražu drėbūnas su ežiuolėmis, o kaip tas plotelis atrodo sezono pradžioje? Ar nieko ten neįmaišote pavasario/vasaros pradžios paspalvinimui? Gludas irgi labai praskaidrina nuotaiką :-)
Šios temos 9 puslapyje yra šitos pačios vietos foto, daryta gegužės antroje pusėje. Po metų ar dviejų ir drėbūnai, ir ežiuolės tuo pačiu metu bus žymiai stambesni, nes čia pagrinde jaunimėlis susirinkęs (pernai sodinti). Tačiau vaizdelis bus tik žalesnis bei plikos žemės pamažės ir tiek, o bet tačiau spalvų nepadaugės. Gal kokius svogūninius augaliukus ir būtų galima sukaišioti, bet iki šiol dar nebuvau apie tai masčiusi. Dabar įsižiūrėjus į 9 psl. vidurinę foto, norėtųsi gludą priekio smaigalyje įkišti...
Tai, aišku, nespręstų ankstyvojo sezono problemos, bet atsikartojimas gautųsi neblogas.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 07 12, 11:16)
Kokios gražios "pievos" wub.gif Tik svarstau, kad jos gražiai žiūrisi "laisvėje", t.y kokioje sodyboje viduryje laukų ar miškų. Tvarkingoje gyvenvietėje gal nelabai.
Manau tai ne vietos, o požiūrio klausimas. Žoles įsimylėjau pas Rasą, kai nuvykau pasirankioti gėlių. Tad tai ne kaime ar sodyboje gavosi. Iki to neturėjau žalio supratimo nei apie žolių įvairovę, nei apie grožybes. Bet Rasa neturėjo laiko ir vietos užsiimti pievų gamyba - žolės ten ganėsi laisvai, parodydamos visą savo grožį ir tobulumą. O žolių ir gėlių suderinimo iki pievos tobulybės prisižiūrėjau internete, įskaitant jot.ka webinį-augalyną (pamenu, buvau pritėkšta korėjinio lendrūno grakštaus įsipynimo į kažkokiių gėliukų kompaniją...). Beieškant tokių pievų būtinai užlipi ant P.Oudolf'o, kuris pievas darė didmiesčiuose (Čikagoje, pvz.). O tada jau psio...
Antra vertus, sutikau labai mažai žmonių, kurie žolėje įžiūri grožį. Pamenu, kai mano sodybos kolegė telefonu raportavo savo veiklą: "Tavo žoles laistau, aišku, bet prisipažinsiu, laistau ir galvoju, kad pievoje rastum ir gražesnių...". Jau išties.