QUOTE(jot.ka @ 2021 05 25, 20:44)
<p>Vakar persodinau savo didįjį želdyną. Kodėl? Natūrali evoliucija
. Želdyno formos erzindavo kiekvieną pavasarį, kai viską nupjauni, ta plokštuma nervindavo. Supratau, kad forma- man svarbu. Taigi pirmiausia pasikeitė formos, vingiai išsitiesino, atsirado aštrumas, konkretumas. O turinys išlaisvėjo. Mano želdynas neturėjo dengiamojo sluoksnio- to, kuris užpildo tarpus. Nesu tikra ar dabar pavyko
. Bet augalus susirinkau naujus, pagal sezonus, pagal funkcijas. Galiausiai išbandau naujus augalus. Pas mane neliko kemerų. Tiksliau dar liko vienas prie terasos, bet didžiajame želdyne už struktūrinius augalus liko lendrūnai. Veronikūnai šį sezoną dar gyvena, paskui matysiu, ar jie liks. O meilė žolėm ir toliau klesti. Dabar bus rudeniniai mėlitai, lendrūnai ir melvenės 'Moorhexe'. Iš naujų augalų pažindinuosi su notromis 'Hummelo' ir girmėtėmis( nenustebsiu, jei jos nepasiteisins, ne mano dirvos augalas), ežiuolės išliko, atsirado epimedžių, kvapusis lipikas, snapučiai ir šalavijai, kurių dar neturėjau, a, ir burbuliai. O gilenijas užsiauginau iš sėklų ir dabar jau jų bus ne viena. </p><p>Gėlynas kito dar ir todėl, kad prieš tuos penkis ar septynis metus( jau nepamenu, kada sodinau
), gyvatvorė buvo visiškai maža, gėlynas- pievos tema. Dabar gyvatvorė jau didelė, šaknys okupavę pusę gėlyno, tai natūralu, kad augalai, mėgę saulę ir neturėję tokios konkurencijos ima nykti, juos keičia kiti, kurie tokiomis sąlygomis gali augti. Beje, gėlyne net ir klevas atsirado
. Taigi, pokyčių daug. Vakar pasodinau 90 augalų šviečiant mėnuliui
. Žiūrėsiu, kas iš to išėjo. Kol kas esu patenkinta nauju želdynu, kurį sodinau pernai po miegamo langu, 6 augalai į kv.metrą tankumu. Aš jau toje stadijoje, kai kolekcionavimas nebeveža, labiau domina deriniai, kas, su kuo- kad būtų efektyvu, tvaru, ir gražu.
</p><p>
Evoliucija? Čia revoliucija! 90 augalų vienu ypu...
čia gal asmeninis rekordas? Melvenės 'Moorhexe'... įtariu čia tos kur Vilniuje prie viešbučio šalia Swedbanko į betonines klombas gausiai sutupdytos: iškentėjo sausrą, non stop kaitrą, kiek nušiuro, o po to, kad išgražėjo, nustebindamos savo rudomis ševeliūromis... Klevas gal iš tų plaštakinių? Daug išvardintų augalų nė nežinojau, o sužinojus, nežinau, ar norėčiau tokių... Kaip jūs iki tokių prisigalvojote? ...kvapusis lipikas
...girmėtės
...gilenijos
Nesakau, kad tai blogai, tik kiek stebina. Nors... man šią savaitę cimbaliarijos krito į akį... negaliu paaiškinti, kodėl... bet tikrai ne kolekcijai... O šiaip jau, labai profesionaliai rašote, kad suprasčiau, kas darosi ir kaip tai atrodo...
Gal, kai šiemet kažkas išryškės, parodytumėte čia foto?