Apsileido temutė juodai...
ir tai per patį sezoną... Matyt, entuziazmo chemija, kaip ir meilės, išsivėduoja per 3 metus, o toliau viskas tik kartojasi be užkabinimų. Negi rašysi tą patį per tą patį ach, vėl pražydo ežiuolės! bū-bū-bū, jau treti metai kai dingo vingiris, o hakonės dar seniau... ir t.t., ir pan.?
QUOTE(jot.ka @ 2019 06 11, 19:51)
Pas mane jie susipynė ne dėl tankaus sodinimo, o dėl augalų savybės plėstis šakniastiebiais. Taip ir gavosi, kad kas sėdi savo vietoje ir plečiasi saikingai storindami kerą, juos apipynė tie, kurie laksto. Taip šluotsmilgę apipynė japoninė plukė. Snaputis (nežinau koks, bet eina šakniastiebiais) susidraugavo su sibiriniu vilkdalgiu, astrancijos puikiausiai sutaria su epimedžiu, ta pati plukė apraizgė ir molinijas ir korėjinius lendrūnus, žvaigždūnę.
Nemanau, kad tie duetai bus amžini, tikėtina, kas silpnesnis tas pasiduos, o gal stiprūs konkurentai sugebės konkuruoti ilgą laiką, šitą pamatysiu vėliau, galbūt kažką teks vaduoti, o gal paaukoti. Žodžiu, eksperimentuoju, bet kol kas man toks persipynimas patinka, nes apie ravėjimą kalba neina, ten man nėr kaip įbrist, o labai ilgą žolę išpešt iš jų nėr baisu. Tuo tarpu augalai kurie susodinti šalia ir nesiplečiantys, turi dar tos vietos sau po kojom, ir čia nebent jų pačių lapija žemę paslepia, bet ir pikžolės ten tuoj randa vietą.
<...>
Augalų suliejimas į harmoningą monolitą yra sudėtingas uždavinys, kurį išspręsti gali tik gamta ir labai kieti profesionalai. Aišku, galima semtis idėjų ir žinių iš jau gatavų derinių, bet vėliau gali paaiškėti ir dažniausiai paaiškėja, kad kažkodėl gavosi kitaip nei originale. Matyt, skiriasi dirvožemis, klimatinės sąlygos, dar kažkas. Belieka pačiam bandytis, o po to nusivilti arba džiaugtis. Pas save atradau, kad puikiai su šluotsmilgėmis (ir aukštesnėmis, ir žemesnėmis) sugyvena kraujalakė canadensis ir rūgtis amplexicaulis 'Alba': tarp žolynų jos tampa kuklesnėmis, pernelyg nesiramsto ant jų, kiek turi, tuo ir džiaugiasi, o lėtapėdės ir švieslaidės šluotsmilgės iš prigimties yra geruolės. Vaizdelis gaunas itin pieviškas, bet, deja, neskirtas žiūrėjimui iš toliau.
Kadangi netrukus turėsiu 4 savaites sodyboje, atsirado noras, įvertinus tai, kas nesigavo, perdaryti pievinę augalyno dalį. Persodinimams dabar ne metas, bet pasigalvojimams, kaip turėtų būti, pats tas.
Idėjoms pasisemti, radau
Adam Woodruffo nuotraukyną (neieškokite jame galo - jis begalinis
). Pvz:
Tikra pieva (nors visiškai dirbtina). Pagrindinė tiesa: pievai reikia nemenko ploto.
O čia gėlės žolynuose , t.y. ne pieva, bet man gražu. Pagrindinė tiesa: esu per vidurį tarp šių 2 variantų. Beje, keistas sutapimas: šiandien turguje pamačiau ir nusipirkau, aišku, šampaninės spalvos kraujažoles. Šiemet padirbės drėbūnų pievelėje vietoj prapuolusių ežiuolių. Dar patagoninių verbenų pridėsiu. Šios su drėbūnais gerai žiūrisi. Atostoginis variantas...