QUOTE(amba41 @ 2019 02 22, 00:31)
Ar peržiemoja pas jus artišokai? Aš šiemet vėl sėsiu. Prieš desėtką metų, paskui prieš kokius 5 metus turėjau . Bet neperžiemojo nė karto. Vėl atėjo metas bandyti. Labai didelis ir gražus augalas. Žydi pirmaisiais metais ne kiekvienas, bet ir lapija įspūdinga. O gal iškasate ir rūsyje laikote žiemą?
Valgiau, tiksliau čiulpiau tuos žvynelius. Nežinau...
Aš pernai bandžiau artišokus auginti. Vieną augalą pasodinau darže, tai tas net tris žiedus turėjo pirmaisiais metais, labai stambūs pumpurai buvo, kol aš galvojau, kada čia reikėtų skinti ir ragauti, jis pražydo
, tada palikau ir kitus du pumpurus, labai jau gražūs buvo, pagailėjau valgyti...O kitus augalus pasodinau į tokį gėlyną, kur visokius eksperimentinius augalus laikau, ten buvo sausoka ir labai puolė amarai, tai pumpurų nesukrovė. Žiemai apmulčiavau ir palikau dirvoje, bus matyti, ar pavyks jiems peržiemoti, žiema nebuvo labai šalta.
Daisoja, ar turite galvoje lapinius kopųstus, ar tuos gražiuolius garbanotus? Aš auginau lapinius Nero di Toscana, rudenį tai buvo gražiausi augalai mano darže, tokia vešli tamsiai mėlynai žalia lapija! Bet reikia mokėti juos paruošti, gal mes kokių plonybių nežinom, nes ir man jie nelabai..., su sviestu pakepti į sriubą tinka nebent. Raugiau su aštria paprika, liko kieti, kvapas nemalonus, švelniai sakant, troškintus galima valgyti, į kvapą jei nekreipiant dėmesio.
Ar auginate epimedžius? Norėčiau pabandyti šiemet, turiu tokią vietą, kur norėtusi visą sezoną dekoratyvių lapų, o epimedis dar ir visžalis, ir dirvai nereklus, kiek teko skaityti.