Paražydo amulkiažiedė raganė Polish spirit...
Ir lelijos...
jot.ka, na jo, pas jumis ežiuolės paskendo, kaip pas mane pernai česnakai... Bet šiemet pas mane viskas skaidru ežiuolės matosi pro kotus. Keista, šluotsmilges susodinome tuo pačiu metu, o rezultatai skirtingi. Kiek pamenu, didysis šluotsmilgių derlius, toks kaip pas jus, pas mane turėtų pasirodyti kitais metais. O šiemet:
Ežiuolės sporobolusuose
Stipa calamagrostis derlius
Ežiuolės sporobolusuose
Stipa calamagrostis derlius
QUOTE(Vivica @ 2016 07 05, 13:33)
<...> šalia, iš kairės auga jau įmitusi ligustrų gyvatvorė, ir visi augalai, kurie augo arčiau jos, po truputį sunyko arba nyksta. Gal yra koks stipruolis, kuris tokią kaimynystę atlaikytų,
Pas mane gėlynas šalia ligustro, bet atitrauktas per metrą nuo gėlyno, šaknų randu ir toliau. Ko gero tokiomis sąlygomis augs skurdžią sausą dirvą toleruojantys augalai, ir gali būti, kad ir jie bus šiek tiek smulkesni nei kiek geresnėmis sąlygomis augantys. Katžoles gal ir visai verta išbandyt. Tiesa toks pastebėjimas, į mano ligustrą karts nuo kart įsisėja kokių nors augalų, ir pvz snapučiui ten labai tiko ir patiko, leidau jam ten augti, už tai vėliau pamačiau, kad tai visai nepatiko ligustrui, toje vietoje jis liko plikas. Pašalinus snaputį skylė užauginėja, bet jei augalai kokie vešlesni visai prie pat gyvatvorės, tai jos dekoratyvumas irgi gali kažkiek nukentėt.
Pasteline, smagu, kad prisijungėt prie diskusijų
QUOTE(diuni @ 2016 07 09, 16:02)
<...>
ta geltona pirmoje foto, bajorė? Kokia graži Papasakokit apie ją daugiau, ar ilgai žydi, kaip atrodo po žydėjimo?
vi_, ačiū už vaizdelius iš jūsų pievų, gražu!! Labai labai. Matau, kad jūsiškės šluotsmilgės kitaip atrodo, kaip ir pas mane terasiniame gėlyne jos iš ties ažūriškos. Taigi ko laukiam kitais metais? Kaip supratau jūs, kad kitąmet patankės? O aš kad turbūt paskystės . Na šiaip ar taip, kol kelias dienas nebuvau namie, tai grįžus buvau vėl patenkinta viskuo, nes išvažiavau palikusi gėlyną beveik vieno aukščio, tai erzino, o dabar šluotsmilgės jau pasidavė, joms virš galvų iššoko kemerai, konkretumo įgavo lendrūnai, ir netgi ežiuolės kai kurios stiebiasi aukščiau šluotsmilgių. Eisiu matuot ūgio . Taigi išvadas sau pasidariau, kad tas erzinantis momentas kai viskas pasislėpė šluotsmilgėse yra ne toks jau ilgas, tereikia pralaukti .
Labai patiko drėbūnai su ežiuolėmis, iš ties nuostabu, dabar jau matau, kad šita žolė pas mane atsiras, susipažinimui, o po to gal atras savo vietą ir želdynuose.
stipa be žodžių, žinot, kartais imu pavydėti tos lengvos smėlėtos žemės, kokių grožių galite turėti. Ir gludas matau pas jus žydi, pas mane kvadratuose tik du atsigavo, bet tik nususę du stiebeliai, kurie į normalų augalą ten tikrai neišaugs.
Taip -Bajorė...labai man irgi patinka. Gan dekoratyvi- aukšta , iki juosmens tikrai bus , iš pradžių atsiranda tarsi kankorėžiai , kurie vėliau pražysta. Ilgai gam ir žydi , virš savaitės tikrai vienas žiedas...o žiedų daug , nes stiebai šakojasi į du-tris žiedus...Nužydėjus , vėl lieka kankorėžiai , galima juos taip ir palaikyti , bet aš nukerpu , nes man jos kiek maišo aplinkinėms gėlėms...
Kiek metų katžolės (Walker's Low) išlieka gražios? Pas mane turbūt ketvirti metai, bet užbujojo didžiausi krūmai, gal iki liemens. Gerai, kad ne gėlyne auga, o atskirai.
Skaidyt rudenį?
Skaidyt rudenį?
QUOTE(diuni @ 2016 07 09, 16:02)
Paražydo amulkiažiedė raganė Polish spirit...
Man atrodo, tai ne Polish spirit. Neturi ji dryžių rausvų ar kokių tai raudonų Bent jau mano grynai purpurinė
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 07 11, 13:57)
Taip ir norisi į rankas paimti tuos minkštus debesėlius
QUOTE(Ciuple @ 2016 07 11, 15:40)
Kaip vadinasi šis nuostabus medelis?
Europinis pūkenis . Čia kažkuri iš raudonlapių formų.
Dar pratęsiant tą neišsiskleidusių pumpurų, "ežiukų" temą, noriu pristatyt savo naujokus, nors jie ir ne daugiamečiai, tačiau labai jau mane pakerėjo savo egzotiškumu. Miškinis karšulis (Dipsacus fullonum) - dvimetis augalas. Pernai išaugino vešlias skroteles, per žiemą žaliuojančias, o šiemet išaugo štai tokie gigantai:
Na, man jie ir nežydintys įdomūs. Ir turiu pasakyt, kad labai ištvermingai laikėsi, nenukrito nuo liepos vėtrų, kai dauguma aukštaūgių buvo nublokšti ant žemės po pirmo gero lietaus, bet jau badosi, tai oi oi oi...
Visai dekoratyviai atrodo neišsiskleidusios ežiuolės:
Na, man jie ir nežydintys įdomūs. Ir turiu pasakyt, kad labai ištvermingai laikėsi, nenukrito nuo liepos vėtrų, kai dauguma aukštaūgių buvo nublokšti ant žemės po pirmo gero lietaus, bet jau badosi, tai oi oi oi...
Visai dekoratyviai atrodo neišsiskleidusios ežiuolės: