QUOTE(Vobla @ 2018 07 03, 12:00)
amba41, na ir grozis tos balzos

senai svajoniu sarase, bet niekaip vietos jai nensugalvoju.
Pamasciau, kad siemet pas mane gelynuose kazkokia depresija. Matyt sausra pazeide ne tik augalus, bet ir mano ikvepima kazka naujo sodinti ir net noreti...Gal praeis... O gal su visam issisemiau?

Nes kai palyginu savo aistra kuri dege manyje pries kokius 5 metus, jauciuos kazkokia nudusus ir issisemus. Vos ne vos apsiraviu esamus gelynus.
Dėkui Vobla, dėkui visoms už pagyrimus. Čia šlapias rytas kaltas. Saulė kyla, o dar vėjas miega.
Pažystama nuotaika. Pavasarį labai daug kas išnyko. Kas iššalo, kas skurdžiai augo dėl tos sausros. Įkyrėjo , baisiai įkyrėjo laistymas. Juodai užkniso , būtų teisingiau pasakyti. Ir nieks neauga nuo to laistymo, tik išgyvena. Mažinsiu tą gėlyną perpus, susodinsiu kas išlaiko sausras - toka buvo mintis.
Bet va po Joninių lietaus pamėčiau rudbekijas, patagonines, gauras po tuštesnius plotus ir kažkaip užsipildė . Dar žiedų mažai, bet viendienių laukelis ir lelijos pagal sieną klęsti.
Dabar dėl balžos. Gal ir reikia jai drėgmės, bet pas mane skurdokme dirvožemyje gauna gerti tiek , kiek ir kitos. Lapija nėra vešli, puošni, bet ji pagal žemę ir nesimato. Nuleipusi nebuvo kaip saulainės. Atlaiko reiškia. Žydėtų gal būt ilgiau, bet ir dabar žydėjimas prasidėjo anksčiau nei bijūnų, o baigėsi vėliau. O kvapas....
Sėklų kokią saują parinksiu, nes kas matė , tam prireikė.
Iš Kaimo , mano katanankės liesai užlaikomos ir nevirsta. Balerinos, taip sakant

. Jūsų tur būt per sočiai gyvena.
DAr turiu vieną žavingą galiūną - arktinė tūbė. Nuforkinsiu kada nors ir parodysiu. Šitai sausros nebaisios. Dviejų metrų aukštyje geltonos šluotos. Tik gaila, kad po žydėjimo baigia gyvenimą.
Papildyta:
QUOTE(Vivica @ 2018 07 03, 16:29)
Mano gėlynai laistomi, tai kažkokių katastrofų nėra. Puikiai laikosi snapučiai, monardos, šiemet graži viendienė Stella D'Oro - o aš ją jau taikiausi mesti, gal joms sausesnis oras patinka? Kažkaip nepasiteisino iš sėklų užauginti pentiniai - dalis po žiemos neatsprogo, o kiti irgi liūdnoki... Matyt, ne mano gėlė, užleis vietą kitiems.
Labai gražiai atrodo jūsų snapučiai. Ir ritininė imperata daili. Pas mane šiemet ji vos gyvą. Daug mažiau stiebelių nei pernai. Didėjo didėjo plotelis , ošiemet kur ne kur.
O kaip jūs laistote. Laistymo išvedžioto nesimato. Su šlanga ar kaip?