Pas mane is pernai uzsisejo daug kvapiojo tabako ir vienmecio gludo ''roulette''. gluda buvau sejus ant palangiu, o dabar nesiskiria nuo savaiminuku- visi ruosiasi zydet... tabako zadejau nebeaugint, po to kai sitaip koloradai puole... bet kai tokie stiprus grazus daigai pumpurus krauna- tebunie- negi rausiu...
------------
Zadejo kad lis, bet tik erzinosi. Nakti vos vos pakrapnojo- tik rasa uzdejo...
QUOTE(Daisoja @ 2018 06 19, 08:27)
Šių metų kaitros nauda tokia, kad pernai užsisėję patagoninės verbenos jau formuoja žiedynus. Pernai turbūt liepos pradžioje sodinau mažus daigus ir verkiau, kad nežydės rugsėjo 1-ai, bet suspėjo į medžius išaugti bei sužydėti gausiai. Tik persodint iš pelenų į pelenus nesiseka, niekaip priliet pakankamai neišeina.
Tikrai taip, ir pas mane patagoninių verbenų sėjinukai jau spalvojasi, ir gauros savaiminukai tuoj žydės. Skirtumas tik tas, kad augalai smulkesni, į tuos pernykščius medžius gal neišaugs.
Vakar jau tikėjausi lietaus iš tų tamsių debesų, bet nei lašo. Nuo pavasario dar nepalijo taip, kad sudrėktų žemė po medžių lajomis.
Vobla, ieškojau aš pavasarį tų kvapiųjų tabakų sėklų, bet gal blogai ieškojau, kad taip ir nepasėjau. Dabar mano sausame gėlyne žydi tik katžolės ir du krūmai šalavijo, jokio kito žiedelio nematyti, kol nesužydės ežiuolės ir bandreniai, dar pat. verbenos ir gauros. Dar turėjau mintį pasisėti makedoninių buožainių, bet jos tik antrais metais žydi, taip ir likau be " foninių" gėlių.
Daisoja, gal teko auginti papartį Cheilantes Lanosa (grey rock fern)? Laikau vazone ir abejoju, ar žiemotu lauke, 6 zona.
Daisoja, gal teko auginti papartį Cheilantes Lanosa (grey rock fern)? Laikau vazone ir abejoju, ar žiemotu lauke, 6 zona.
Jergutėli, Achilea, tik nesėk tų buožainių. Virsta sunkiai išnaikinama piktžole. Vos baigia žydėti, brandina sėklas. Dėl jų pešasi paukščiai, kiek iškrato, kiek išnešioja. Paskui pridygsta guotais tirštai. Man jau reikės roundapu veją purkšti ir atsėti, net ištisai buožainių ir šalavijų prisisėję.
Gaurų šiemet gal nelabai pridygo, gal su kauptuku būsiu apnaikinus. Verbenos dar mažos. Šiemetinis stebuklas - savaiminukės kleomės. O tabakas gerai visokiems plyšiams užkaišioti. Ir ilgai žydi, ir jau daugiau pirkti nebereikia, pats gyvena visuse lysvėse.
Man pradeda žydėti ramunės, tradeskantės, labai gausiai žydi dedešvos, taškuotosios šilingės , vingiorykštinės kraujažolės ir pentiniai pentiniai pentiniai.
Ai, pradeda raudoklės.
Gaurų šiemet gal nelabai pridygo, gal su kauptuku būsiu apnaikinus. Verbenos dar mažos. Šiemetinis stebuklas - savaiminukės kleomės. O tabakas gerai visokiems plyšiams užkaišioti. Ir ilgai žydi, ir jau daugiau pirkti nebereikia, pats gyvena visuse lysvėse.
Man pradeda žydėti ramunės, tradeskantės, labai gausiai žydi dedešvos, taškuotosios šilingės , vingiorykštinės kraujažolės ir pentiniai pentiniai pentiniai.
Ai, pradeda raudoklės.
Atrodo, kad neatidaro nuotraukų, bandau įkelti kitaip. gėlės gėlės gėlės gėlės
Nu va taip atrodo pas mane šiandieną. Labiausiai širdį skauda dėl penstemono "Dark towers". Šiuo metu turėtų būti gėlyno pažiba, o nė nematyti. Tik prie žemės kupstai lapelių. Gerai, kad bent gyvas. Jei duos Dievas dar kada nors lietaus, tai kitąmet vėl žydės, tikiuosi.
Nu va taip atrodo pas mane šiandieną. Labiausiai širdį skauda dėl penstemono "Dark towers". Šiuo metu turėtų būti gėlyno pažiba, o nė nematyti. Tik prie žemės kupstai lapelių. Gerai, kad bent gyvas. Jei duos Dievas dar kada nors lietaus, tai kitąmet vėl žydės, tikiuosi.
QUOTE(bumsik @ 2018 06 28, 19:30)
bumsik, man tai labai vešlu atrodo, ir nė nematyti, kad kažko trūksta , daug žiedų, liuks
QUOTE(bumsik @ 2018 06 28, 19:30)
puikuma! atrodo, kad sausros nei nebuta...
Vaizdas pro rasotą širdžialapę balžą. Crambe cordifolia Ji graži ne tik kai žydi.
Žydėjo ji birželio pradžioje. Debesėlis.
Antrametė ir žydi šiemet pirmą kartą. Įsivaizduoju koks bus debesis kai keliametė bus.
Papildyta:
Čia guboja šį rasotą rytą. Nuotraukas dedu dideles, nes gražiau matyti, o be to tema neužpilta žinutėmis.
Papildyta:
Ežiuolė paradoxa. Fone kartūzinis gvazdikas (Dianthus carthusianorum) , o kairiau katanankė .
Žydėjo ji birželio pradžioje. Debesėlis.
Antrametė ir žydi šiemet pirmą kartą. Įsivaizduoju koks bus debesis kai keliametė bus.
Papildyta:
Čia guboja šį rasotą rytą. Nuotraukas dedu dideles, nes gražiau matyti, o be to tema neužpilta žinutėmis.
Papildyta:
Ežiuolė paradoxa. Fone kartūzinis gvazdikas (Dianthus carthusianorum) , o kairiau katanankė .