Aha, tai išsidavė Vobla. Bujoja pas ją gėlynai.
Nors ne į temą, bet mano vieno vėlyvo rododendro žiedinius pumpurus nudžiovino vėjas per karščius. Pirmą kartą taip. Jau buvo besiskleidžiantys, dabar rudais galiukais suvytę.
Iškasiau vieno po žiemos nepasirodžiusio paparčio (Dryopteris erythrosora Brilliance) šaknis išmetimui, pasirodo gyvas. Po žeme kietai susukti mazgiukai laukia lietaus.
Nors ne į temą, bet mano vieno vėlyvo rododendro žiedinius pumpurus nudžiovino vėjas per karščius. Pirmą kartą taip. Jau buvo besiskleidžiantys, dabar rudais galiukais suvytę.
Iškasiau vieno po žiemos nepasirodžiusio paparčio (Dryopteris erythrosora Brilliance) šaknis išmetimui, pasirodo gyvas. Po žeme kietai susukti mazgiukai laukia lietaus.
QUOTE(jot.ka @ 2018 06 06, 10:13)
Kaip gaila Achilea, po tokio šilto pavasario, vasaros šalnos kaip Daisoja minėjo, tikrai atrodo nepadorios. Mano rūgtys kažkada nuo šalnų nukentėsjusios ilgai gaivaliojosi, gal jūsiškės greičiau atsigaus. Pas mus tfu tfu, ta neganda praslinko prošal, o šiąnakt jau lyg šiltesnę naktį žada.
Taip, anksti pavasarį labiau saugausi ir augalus dengioju, dabar kai kurie iki kelių, atrodo, ką čia bepridangstysi...Rūgtį pernai šalnos du kartus nušaldė, tai vos atsigavo, bet užaugo ir žydėjo, tik šiemt pavasarį nebepasirodė. Tai šiemet jau du krūmelius turiu, bet vėl ta pati neganda.
Daisoja, aš iš Olandijos parsivežiau papartį, dabar nepasakysiu, kaip vadinasi, bet ieškojau internete informacijos pagal vardą etiketėje, tai nieko apie jį neradau.Rašo, kad žeimojantis, bet gal čia Olandija turima omeny, tai pasodinau į vazoną kol kas, gana greitai plečiasi, gal eksperimento dėlei dalį pasodinsiu į gėlyną ir paliksiu žiemos išbandymui, jis toks keistesnis, pilkai žalios spalvos, minkštais lapais, vėliau parašysiu pavadinimą, gal kartais žinosit, apie ką kalbu.
O rododendrus būtinai reikia palieti, kad žydėtų ir pumpurus kitiems metams užaugintų, aš saviškius vis palieju, nes va, vakar, žiūriu, jau apleipęs vienas, šaknys paviršinės, tuojau ir jaučia drėgmės stoką.
QUOTE(Achilea @ 2018 06 06, 09:50)
Taip, anksti pavasarį labiau saugausi ir augalus dengioju, dabar kai kurie iki kelių, atrodo, ką čia bepridangstysi...Rūgtį pernai šalnos du kartus nušaldė, tai vos atsigavo, bet užaugo ir žydėjo, tik šiemt pavasarį nebepasirodė.
Va va, mano patirtis tokia pat, po šalnų vos atsigavo, žydėjo, o kitąmet didžioji dalis taip ir nebepasirodė, liko du, pernai taip ir stovėjo su trim lapais ir vienu žiedynu, tai maniau trenksiu lauk, bet šiemet lyg ir atsigavo, tai dar laikau. Labai man rūgtys patinka, bet jei nepatikimas augalas tai ... o persikaria polymorpha šiemet mane džiugina, ji pas mane kelis metus vos aukščiau metro buvo, kai tuo tarpu pas mamą virš dviejų metrų šauna. Šiemet manoji gavo trąšos, tai irgi šoktelėjo jau man virš galvos, bet dvimetrinė tikrai nebus. Visi augalai mano sunkioj dirvoj ir atviruos vėjuos kresnesni būna. Gal ir gerai, nes net ir pentinių nerišu .
Atsiliepkit vingirių augintojos. Kokie jie pas jus? Mano rochebruneanum tik vienais metais buvo dvimetrinis. Bet buvo! Vadinasi gali toks būt. Bet dabar va penki metai iš eilės vos metrą perkopia. Lapai gelsta, nors ir lieju ir tręšiau, bet rezultatas tas pats. Neviltis. Jei taip ir toliau, teks atsisakyt. Šiemet pagaliau atsigavo tas kur itin gausiai žydi, ot pavadinimas užkrito, bet žinau, kad vi_ jį irgi augina. Tai šis šiemet atrodo gržiai auga, bent jau lyginant su keliais metais prieš tai, dabar akivaizdus skirtumas. Šiemet įsigijau išgirtąjį 'Eilin', žiūrėsiu, gal šis mažiau jautrus vandens trūkumui. Labai vingiriai man patinka, taip norėtųsi tų ažūrinių debesėlių aukštai virš gėlynų.
QUOTE(Achilea @ 2018 06 06, 10:15)
Vobla, aš iš Suvalkijos šaltžemių netoli Kazlų Rūdos. Jei jau šalnas žada, tai ir būna, tik kartais labiau pasiseka nuostolių išvengti, o kartais ne
na jo...ten durpynai, pusynai- smelynai. panasi saltviete kaip ir pas mane...
QUOTE(Daisoja @ 2018 06 06, 10:17)
Aha, tai išsidavė Vobla. Bujoja pas ją gėlynai.
laistomi tikrai nesiskundzia, bet tie, kuriu nesuskubau laistyti- vargeli vargeliausias. viena reikia rekonstruot ir persodint is pagrindu, o per kita gelyna vamzdzius ties, tai vat nestovejo man ant situ su laistymu. o reikejo... nes nudziuvo ir kai kurie vertingesni augalai.
QUOTE(jot.ka @ 2018 06 06, 11:32)
Atsiliepkit vingirių augintojos. Kokie jie pas jus? Mano rochebruneanum tik vienais metais buvo dvimetrinis. Bet buvo! Vadinasi gali toks būt. Bet dabar va penki metai iš eilės vos metrą perkopia. Lapai gelsta, nors ir lieju ir tręšiau, bet rezultatas tas pats. Neviltis. Jei taip ir toliau, teks atsisakyt. Šiemet pagaliau atsigavo tas kur itin gausiai žydi, ot pavadinimas užkrito, bet žinau, kad vi_ jį irgi augina. Tai šis šiemet atrodo gržiai auga, bent jau lyginant su keliais metais prieš tai, dabar akivaizdus skirtumas. Šiemet įsigijau išgirtąjį 'Eilin', žiūrėsiu, gal šis mažiau jautrus vandens trūkumui. Labai vingiriai man patinka, taip norėtųsi tų ažūrinių debesėlių aukštai virš gėlynų.
pati vinigriu neturiu ir turbut smelyneje ju neturesiu, bet vat Sibirkos rozyne, tai ne dvimetrinius o visus trimetrinius esu regejusi. prisipazinsiu paliko ispudi didesni nei rozes- gigantai
QUOTE(jot.ka @ 2018 06 06, 11:32)
<....>
Maniškis 'Splendide' numirė dar pernai, nors 2 sezonus laikėsi puikiai ir vis puikėjo. Mirties priežastis nežinoma. O kitas rochebrunianum: jau 3 sezonas kaip gyvas ir puikiai laikosi. Seniai jį bemačiau, jau geras mėnuo bus kaip nebe, bet kai matėmės, buvo jau daug žadantis. Reiks paprašyti sodybos gyventojų atraportuoti, kaip vykdo pažadus...
Jei turėčiau laiko ir galimybių (esu aplinkybių prirakinta namie), imčiausi Splendidės vėl. Dieviškai gražus augalas, buvo visų mylimas ir iki šiol nepamirštas, be to, puikiai jam pas mus sekėsi, kol neatsitiko kažkas netikėto ir nesuprantamo...
Vingirius auginu tik nuo praeitų metų. Sinavadlapiai pernai sirgo miltlige, peržydėjusius trumpai nukirpau ir išpurškiau fungicidu, šiemet sveiki, užsidebesavo, dabar sėklynus augina. Smagu, kad gali parodyti visą savo ūgį. Tik vos spėju laistyti, jau apačios gelsta, bet gražiai.
Iš sparnuotųjų pernai turėjau Splendide White, tai vienas vazone gerai peržiemojo vėsioje patalpoje, kitas lauke turbūt užmirko. Gražiai žydėjo. Šiemet bandau Splendide ir Hewitt's Double. Kol kas skystoki, bet žiedpumpuriai jau matosi.
Iš sparnuotųjų pernai turėjau Splendide White, tai vienas vazone gerai peržiemojo vėsioje patalpoje, kitas lauke turbūt užmirko. Gražiai žydėjo. Šiemet bandau Splendide ir Hewitt's Double. Kol kas skystoki, bet žiedpumpuriai jau matosi.
Mergaitės, žinau, kad be gėlių auginate ir kitokių dekoratyv.augalų, turite begalę patirties, todėl kreipiuosi nuomonės. Senai nužiūrėjus ir paskaitinėjus, kad l.nelepus ir gražus žydintis krūmas šiurkščioji deucija. Puikiai (gal..) žiemoja ir nuostabus, panašus žydėjimas į jazmino, girininkijose kaina l.normali. Gal kuri auginate, papasakokite apie ją, lengviau apsispręsiu. https://www.dendropa...-1.jpg?t=662281 https://www.paulovni...deucia_bela.jpg
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2018 06 08, 14:36)
Mergaitės, žinau, kad be gėlių auginate ir kitokių dekoratyv.augalų, turite begalę patirties, todėl kreipiuosi nuomonės. Senai nužiūrėjus ir paskaitinėjus, kad l.nelepus ir gražus žydintis krūmas šiurkščioji deucija. Puikiai (gal..) žiemoja ir nuostabus, panašus žydėjimas į jazmino, girininkijose kaina l.normali. Gal kuri auginate, papasakokite apie ją, lengviau apsispręsiu. https://www.dendropa...-1.jpg?t=662281 https://www.paulovni...deucia_bela.jpg
Šiaip tai lyg ir būtų neužmušama. O pas mane užpernai nušalo diduma šakų. Pernai kad liejo atžalos, gal nesumedėjo. Ir vėl tas pats vaizdas.
O už puskilometrio prie prie buvusios kontoros - gal dvimetriniai krūmai. Kasmet pilni žiedų ir joks biesas jų neima. Manyčiau, gana atsparus krūmas. Nors aš auginu ir gražesnę, Stawberry field. Va, šiemet gana gausiai žydės, gerai peržiemojo. dar nusipirkau xRosea. Matysiu, kaip išgyvens.
Nors pas mane sąlygos gana ekstremalios. Kaip sakoma " moja chata s kraju.." Taigi iš šiaurės pusės 7 km plyno lauko, yra kur vėjui įsibėgėti.
Vingirių turiu sinavadalapį. Debesėliai debesėliais, bet pamiršus laiku nukirpti, prisisėja savaiminukų. Mano buvo gražus rožinis ir alyvinis. O savaiminukai pražydo užskalbtų baltų kojinių spalva. Fuuu. Jokio grožio, reikės mesti į kompostą.
Šalnų negavau, bet šiltnamį buvau uždangsčiusi su agro. Turiu kitą nuostolį. Pasiutęs vėjas nulaužė kuolą ir paguldė pupmedį , abu kamienus ant žemės. Taip sunkiai atžėlė iš užpraeitos žiemos , ir vėl neteksiu. Džiūva jau lapai, matyt , sumaitojo vandens indus. Laimei, auginuosi savaiminuką, gal tas atsparesnis bus. Ai, prie namo visi pentiniai jau beveik su žiedais pasliki.
Sveikos mergaitės.Gal žinote kas parduoda krapinius( siauralapius) bijųnus.Maniškis iš po žiemos neatžėlė.Ir jau neatžels.
QUOTE(Lisitėja2 @ 2018 06 09, 06:35)
Sveikos mergaitės.Gal žinote kas parduoda krapinius( siauralapius) bijųnus.Maniškis iš po žiemos neatžėlė.Ir jau neatžels.
http://riesesgeles.w...om/bijunai.html