Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Vobla @ 2018 06 04, 14:43)
mano pacios vaizduote neisnesa, stengiuosi ignoruoti ta klaikuma. apsimetu, kad nematau biggrin.gif
istisai ka nors purskiam vandeniu kiaura para, bet tai 25 aru neprilaistysi. Lietaus nesumeluosi...
o vat pas tevukus Kaune 2 valandas sestadieni pyle taip, kad uz poros metru nieko nesimate. isivaizduojat kaip palaiste? O as jau menuo turbut kaip lietaus nemaciau. Sparciai dykumejam... Visgi gelynai , jei lygint su darzais dar ne taip blogai atrodo- visokie krumai, puskrumiai, aukstesnes ir anksciau sudygusios geles , kai kur del tankaus suaugimo  meta vienos kitoms seselius , nedaug tos plikos zemes, ne taip iskaitina. O darze  lisves stovi plikos- 8 burokeliai, 2 morkos, koks 20 zirniu 12 metru lysveje... pupeles kas desimta, svogunai is desimties gal vienas islindes... jei siais laikas darzoves neaugtu parduotuvese, ateinancia ziema seima mirtu is bado biggrin.gif

Tai kuriame Kauno gale taip pylė? Viduryje vos vos, bet kasdien laistau, tai išgyvenam. Rytiniame pakraštyje pelenai šiandien dulka, kur laisčiau penktadienį. Beveik nieko daugiau nedarau, tik laistau. Tai ir žydi pakankamai šiuo metu. Kas darosi už miesto, kur nuvažiuojam porą kartų per mėnesį, stengiuosi negalvoti.
Kai kuriuos peržydėjusius snapučius jau nukirpau. Dėl sausros purienas apsėdo miltligė, tai irgi nukirpau.
Atsakyti
Aš šiandien važiuodama mieste pagavau save mąstant, kad nu dar tikrai nė karto nemačiau žydint bijūnų ir tuoj tuoj subaltuosiančių hortenzijų. Ligustras jau žydi. Žiogai jau čirškia, kaip liepos mėnesį. Ežiuolės jau su žiedynais. Kažkaip atrodo vasarą žydintys suskubo rodyti savo sugebėjimus dabar, o va šluotsmilgės, astrancijos atrodo turėtų bujoti, o kažko nelabai.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2018 06 04, 18:35)
Tai kuriame Kauno gale taip pylė? Viduryje vos vos, bet kasdien laistau, tai išgyvenam. Rytiniame pakraštyje pelenai šiandien dulka, kur laisčiau penktadienį. Beveik nieko daugiau nedarau, tik laistau. Tai ir žydi pakankamai šiuo metu. Kas darosi už miesto, kur nuvažiuojam porą kartų per mėnesį, stengiuosi negalvoti.
Kai kuriuos peržydėjusius snapučius jau nukirpau. Dėl sausros purienas apsėdo miltligė, tai irgi nukirpau.

Vajej, siek tiek apsimelavau- pyle salia Kauno. Sodas gi ne mieste doh.gif Dvi valandas pyle Gervenupyje, uz Vaisvydavos, bet kiek zinau ir Panemunej nulijo neblogai. Labai keistai klausesi- ''sedim zidinuka pasikure ir pila kaip is kibiro'', kai pas mus +30 ir saule zeme ridinejosi ir nei debesiuko...aha...zidinuka tik ir norejosi biggrin.gif
Beja, vyras sake, kad ir Vilniuj kazkur siandien mate debesiukas nulijo. Pas mus tai net debesu panasiu i lietaus nebuvo atplauke unsure.gif sakau, gal saligatvius laiste, kad nedulketu, o ne lietus. Dievagojasi, kad lijo... unsure.gif
Balti bijunai zydi pas mane visu smarkumu. Nu nors kazkam sausra nepakenke...dar katzoles, salavijai, veronikos, rasakilos kazkoki vaizda palaiko. Rozes irgi neblogai laikosi, tik matosi, kad ziedai susmulkeje. dar maciau lelijos blizga lyg sausros neregeje- tuoj tuoj ir zydes.
Atsakyti
Na, ar lyja kur nors? Prie smėlėtos Kazlų Rūdos nei lašo vakar, nei šiandien, sausa. Sodinau, atrodytų, kantriuosius: kadagius, lanksvas, raugerškius, bet lapuočiai krūmeliai visi leipsta, jei tik porą dienų nepalieji. Sausajame gėlyne žydi tik katžolės, pumpurus augina ežiuolės, bandreniai šiaip lapoja, o gauros ir patagoninės verbenos savaiminukai žydės nežinia kada. Didieji šilokai tik atrodo laimingi. Supratau, kad be reikalo nepirkau vilnotosios notros, ji turėtų išgyventi sausoje vietoje, ar ne?
Kitose vietose, kur teoriškai turėtų būti drėgniau (praktiškai-nelabai blink.gif ), džiugina melsvės, snaputis tik pirmą žiedą išskleidė. Pirkau šiemet kelis augalus, kurie, ko gero, tik dėl biologinės įvairovės įdomūs ir kažin, ar nereikės atsiprašyti ir iškelti kur nors toliau. Šitos klimato sąlygos jau verčia daryti išvadas, kad reikia dar geriau pagalvoti, ką auginti, o ko gal ne. Pastelinės gėlynai bent jau nuotraukose atrodo bujojantys, mano gi priesmėlyje vaizdas apgailėtinas.
Beje, prieš kelias dienas Italijoje Pompėjos giuvėsiuose mačiau akantų sąžalynus smile.gif
Atsakyti
ne, nelyja... viska pernai islijo. ir siai vasarai lietaus nebezada.
bet vat uztat salnas iki -2 pranesa, o pas mane vakar dienos viesulai siltnamio stoga nulupo doh.gif OMMMMMMMMMMMMMM
Atsakyti
Girdėjau apie šalnas, bet apsimesiu, kad negirdėjau ir niekaip nereaguosiu, gal prasineš pro šalį, nes jau visko neuždengiosi, kas šalčio bijo. Šiltnamio stogo gaila, o augalai kartu su stogu neišskrido, nes vieniems giminaičiams kartą vėjas visą šiltnamį nunešė su pririštais augalais kartu.
Atsakyti
QUOTE(Achilea @ 2018 06 05, 15:24)
Girdėjau apie šalnas, bet apsimesiu, kad negirdėjau ir niekaip nereaguosiu, gal prasineš pro šalį, nes jau visko neuždengiosi, kas šalčio bijo. Šiltnamio stogo gaila, o augalai kartu su stogu neišskrido, nes vieniems giminaičiams kartą vėjas visą šiltnamį nunešė su pririštais augalais kartu.

nespejau dar pririst biggrin.gif bet irgi risu prie lanku...
pastebejau, kad tokiu metu salnos mano apylinkese desningos. pernai gi birzelio 7 irgi bandziau uzsimerkt ir apsimest, kad gal pro sali praeis. ejo, nuejo ir issinese su savim visa siltnamiuka cili pipiru...
teks vakare padirbet klostytoja, jei dar rasiu jegu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 05 birželio 2018 - 14:45
Na taip, šalnos birželio pradžioje nieko naujo. Tik po tokių karščių nepadoriai atrodo. Nors yra buvę ir karštesnių pavasarių, mano plaštakinis klevas Atropurpurea kažkurią gegužę ,,išvirė".
Astrancijos net putoja nuo žiedų, kiekvieną dieną antrą sezoną vis labiau jomis džiaugiuosi. Veislinės. Rūšinė tik lapus leidžia, neradau laiko išvežti toliau nuo akių. Bet ir troškulį pirmos demonstruoja, iškart nulinksta, tiek grunte, tiek vazonuose.
Vilnotųjų notrų beveik nelaistau žvirgždingoje žemėje. Ir taip auga. O priemolyje kažkada užmirkę iššalo.
Patagoninių verbenų savaiminiai sėjinukai sparčiai stiebiasi palaistyti, gal ir spės rudeniui.
Atsakyti
Prognozių žemėlapiai šalnas žada mano kraštui. Einu gult neramia dūšia, dabar jau vos 6 šilumos belikę. Dar liejau gėlynus, su viltim, kad jei jau kažką darysiu, tai ir šalna tyčia aplenks mano kiemą. Vakare nurimo tas beprotškas ledinis šiaurys, augalai nuniokoti. Kemerų lapai smarkiai sudaužyti, kai kurie kaip juodi skudurai kabo. Sibirinių vilkdalgių lapus nulaužė, persikaria polymorpha dvi šakos nulaužtos. Ir apskritai, visi augalai tokiais į vidų užsirietusiais lapais, taip sausa o dar toks vėjas. Pažiūrėjau į savo sibirinį veronikūną, šiemet jis kokiais 20 cm žemesnis nei kasmet. Astrancijos mano irgi žiedais apsipylusios, bet lapija šiemet daug skurdesnė. Iš savo veislinių neatsigrožiu 'Roma' , spalva be galo graži. Pradėjo žydėt kokiom dviem savaitėm anksčiau už 'Florence', o 'Snow Star' dar neišskleidus žiedynų. Bet šių be galo gražūs kerai, labai stambūs, gal dėl to, kad bent dalį dienos būna šešėlyje.
Na ką, ramios nakties, linkiu rytoj visoms susitikti su geromis naujiemomis, be nuostolių.
Atsakyti
cray.gif Taigi, nepranešė šalnos pros šalį. Nieko neuždengiau, vakare laisčiau šiltnamį ir kitus augalus, nebebuvo entuziazmo dengti, nors jaučiau, kad tas šaltas vėjas nieko gero nežada. Šį rytą bijojau pro langą pažiūrėti, akurat, balta visur. Jei jau prie namų baltuoja, vadinasi, tolyn į pievas ir mano darže dar blogiau. Cukinijos, moliūgai sustyrusiais lapais, pupelės irgi panašios, lauko agurkams irgi ne kas. Gėlyne nuo šalnos balti rūgčių (amplexicaulis) lapeliai, jau buvo įsibėgėję augti, tik pavasarį pasodinau. Polymorpha irgi šiemet sodinta, dvi aukštos šakos su žiedynais jau, gal šalna nepasiekė. Kitos gėlės ne tokios jautrios, melsvės arčiau namo su didžiausias lapais, tikiuosi, neapšąlo.
Vobla, va ką reiškia neklausyti proto balso ir gerų patarimų 4u.gif
Mano astrancija Roma šiemet irgi labai žydi į kitą vietą iškelta, baltoji tik skleidžiasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Achilea: 06 birželio 2018 - 07:49
QUOTE(Achilea @ 2018 06 06, 08:48)

Vobla, va ką reiškia neklausyti proto balso ir gerų patarimų  4u.gif

oh verysad.gif liudesys... priminkit kur Jusu valdos?
pas mane nebuvo salnos, bet ateinancia nakti tikrai gali buti- dar salciau prognozuoja...
Moliuginius visus vakar pakisau po kibirais, bestogiame siltnamyje ka galejau agroplevele pridengiau, ir siaip is vakaro laksciau dangsciau- nu bet velnia ten priklosi. Bulves jau zydi, pomidorai man jau iki subines. neimanoma visko uzklostyt unsure.gif gelynai tai ant islikimo palikti- neisvaizduoju ka ir kaip juose tokiu metu reiktu dengti- viskas gi jau sitaip isbujoje...fui kaip nelaukiu eteincios nakties...
Atsakyti
Kaip gaila Achilea, po tokio šilto pavasario, vasaros šalnos kaip Daisoja minėjo, tikrai atrodo nepadorios. Mano rūgtys kažkada nuo šalnų nukentėsjusios ilgai gaivaliojosi, gal jūsiškės greičiau atsigaus. Pas mus tfu tfu, ta neganda praslinko prošal, o šiąnakt jau lyg šiltesnę naktį žada.
Atsakyti