Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Jot.ka, dėl trešnės tai labai abejoju, ar tai kurmio darbas. Jis mėsėdis. Labai gali būti, kad žievę ties šaknies kakleliu suvarė pelės, kad ir kurmio takais atkeliavusios.
Vi, iš kur aguonų sėklos ? Man labai reikėtų. Pasižiūrėjau , kad jos žydi tada, kai pas mane jokio ryškesnio akcento nėra. O šiandien viename kieme ryškiai raudonas užmačiau, toks diiiidelis guotas. Pramaišiui su aukštais vilkdalgiais , tokios švelniai mėlynos - baltos spalvos. Koks vaizdas nerealus wub.gif
Aš irgi galvoju, kad dabar pasėčiau, į vazončikus išpikuočiau ir antroje vasaros pusėje - į gėlyną.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2018 05 29, 11:27)
Vakar gavau pakelį, galima sakyti, mūsų forumo, aguonų smile.gif – Princess Victoria Louise. Kadangi sėti reikia IV-V mėn., tai dar turiu gražaus laiko – ryt-poryt... smile.gif Bėda tik, kad esu ne sodyboje ir nežinia, kada ten pateksiu, o jos skirtos sodybos augalynams. Taigi suktis reiks namų/balkono sąlygomis. Esu skaičiusi, kad aguonos nemėgsta persodinimo, tad kaip čia geriau pasielgus? Mano planas: 1) pasėti lovelyje, o kai sudygs, išpikiuoti 2) persodinti į ~1 l talpos vazonikus, kur jos augtų gal iki rugpjūčio, gal iki rudens... 3) persodinti iš vazonikų į augalynus. Karštomis dienomis balkone pas mus labai karšta, tad tektų dar panešioti į kambarį, kad nenušustų (ar geriau palikti, tik neleisti perdžiūti?). Gal kuri esate panašiai žaidusi ar šiaip žinote, kur šiame plane slypi pavojai ir, jei taip, kaip jų išvengti?

Litro vazonai man atrodo bus per dideli. Aš kovo mėn. sėjau royal wedding aguonas, tai ir dabar dar labai gležni daigeliai auga mažuose vazonėliuose, tai manau iki rudenio joms užteks vietos, nebent vasarą labai jau subujos, tai iškart į lauką perkelsiu. Jei sėčiau antrą kartą tai sėčiau iškarto į atskirus vazonėlius po 2-3 sėklas, o po to retinčiau, nes tikrai sunkiai prigyja labai jau reikia žiūrėti kad neperdžiūtų.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 05 29, 23:23)
<...>
Vi, iš kur aguonų sėklos ? Man labai reikėtų. Pasižiūrėjau , kad jos žydi tada, kai pas mane jokio ryškesnio akcento nėra. O šiandien viename kieme ryškiai raudonas užmačiau, toks diiiidelis guotas. Pramaišiui su aukštais vilkdalgiais , tokios švelniai mėlynos - baltos spalvos. Koks vaizdas nerealus  wub.gif
Aš irgi galvoju, kad dabar pasėčiau, į vazončikus išpikuočiau ir antroje vasaros pusėje - į gėlyną.

e-seklos.lt parsisiunčiau. O čia papildomam pasigrožėjimui. smile.gif Labai tinka prie katžolių.

Man irgi šiam metui žolynuose kiek per žalia smile.gif – ten dabar tik kuklus katžolių melsvumas. Gi lašišinės aguonos yra tiesiog sutvertos įnešti į šį vaizdelį tobulybę. smile.gif

QUOTE(AuroraBO @ 2018 05 30, 08:36)
Litro vazonai man atrodo bus per dideli. Aš kovo mėn. sėjau royal wedding aguonas, tai ir dabar dar labai gležni daigeliai auga mažuose vazonėliuose, tai manau iki rudenio joms užteks vietos, nebent vasarą labai jau subujos, tai iškart į lauką perkelsiu. Jei sėčiau antrą kartą tai sėčiau iškarto į atskirus vazonėlius po 2-3 sėklas, o po to retinčiau, nes tikrai sunkiai prigyja labai jau reikia žiūrėti kad neperdžiūtų.

Ačiū už mintis sukeliančią info, kad vertėtų išskyk sodinti į vazonikus, idant išvengti tolimesnių rūpesčių dėl drėgmės išsaugojimo. Balkono orkaitėje tai ypač aktualu. Gal geriau sodinti į durpinius indelius, tuos didesnius (~0,5 l)? Tada gėliukės išvis nepasižeistų persodinamos į dirvą. Girdėjau labai prieštaringų atsiliepimų apie šiuos vazonikus. Gal jie ne visiems augalams tinka?

Atsakyti
Kažkada dar ankstyvoje sodininkavimo stadijoje daigus auginau indeliuose, tokiuose kurie suyra, bet gal ne durpiniuose? Dabar jau nepamenu, bet esmė ta, kad jie, turėję žemėje suirti ir leisti šaknim nė nepajusti persodinimo, nesuiro. Gal per maža drėgmės buvo, žodžiu, tas kas ten buvo sėta ir liko daigelių dydžio smile.gif, o rudenį perkasinėdama žemę išverčiau apirusius, bet dar pakankamai aiškios formos indelius.

vi_, jei nusipirkot pakelį sėklų, tai paeksperimentuokit, dalį į vazonus, dalį tiesiai į gėlyną. Aš tiesiai į dirvą sėjau, ir tikrai ne laiku, nes įsigijau turbūt jau gerokai vėliau, nei sėjimo instrukcija reikalauja. Galiausiai, juk jos natūraliai užsisėja sėklas subrandinusios, tai kada čia gaunasi, liepą? Rugpjūtį? Tiesiai sėjant ne visos sudygs, bent jau pas mane tik keli daigai buvo, vazonėliuose dygsta miškas, ir normaliai sezoną gyvena, tik va peržiemojo tai ne visos, kodėl nežinau, bet ruduo visgi buvo ekstremalus, tai gal sutapo.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2018 05 30, 10:31)
Kažkada dar ankstyvoje sodininkavimo stadijoje daigus auginau indeliuose, tokiuose kurie suyra, bet gal ne durpiniuose? Dabar jau nepamenu, bet esmė ta, kad jie, turėję žemėje suirti ir leisti šaknim nė nepajusti persodinimo, nesuiro. Gal per maža drėgmės buvo, žodžiu, tas kas ten buvo sėta ir liko daigelių dydžio smile.gif, o rudenį perkasinėdama žemę išverčiau apirusius, bet dar pakankamai aiškios formos indelius.

vi_, jei nusipirkot pakelį sėklų, tai paeksperimentuokit, dalį į vazonus, dalį tiesiai į gėlyną. Aš tiesiai į dirvą sėjau, ir tikrai ne laiku, nes įsigijau turbūt jau gerokai vėliau, nei sėjimo instrukcija reikalauja. Galiausiai, juk jos natūraliai užsisėja sėklas subrandinusios, tai kada čia gaunasi, liepą? Rugpjūtį? Tiesiai sėjant ne visos sudygs, bent jau pas mane tik keli daigai buvo, vazonėliuose dygsta miškas, ir normaliai sezoną gyvena, tik va peržiemojo tai ne visos, kodėl nežinau, bet ruduo visgi buvo ekstremalus, tai gal sutapo.

Sėjant išsyk į dirvą rudeniop yra daugiau rizikos, kad šviežiai sudygę ir paūgėję augaliukai neatlaikys mūsų šaltojo sezono išsidirbinėjimų, o be jų jis jau neišbūna. Paskutinis sugebėjo nukneckinti alpinę sidabražolę, kuri atrodytų jau buvo tvirtai įsikabinusi į gyvenimą (pernai po pasodinimo buvo išleidusi naujus ūgliukus), o ir šiaip yra alpinė, suprask, ne lepūnėlė kokia nors. Todėl ir baisu sėti į dirvą link rudens... Užmynus ant sėjimo, mintis slystelėjo į šalį: prisiminiau, kad pernai į žolynus pribarsčiau laukinių morkų sėklikių... kažin, kas gausis?.. ar atpažinsiu, jei gausis?..
Kas dėl durpinių vazonikų, tai tą patį, ką parašėte, esu girdėjusi ir iš kitų. Gal prieš sodinant į dirvą juos verta gerokai vandenyje pamarkyti?

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2018 05 30, 10:31)

Aš tai pasakyčiau priešingai - jie per anksti suyra rolleyes.gif . Todėl jau seniai nenaudoju. Nebent dabar jau tie puodeliai kitokie. Kartais naudoju kartoninį kiaušinių dėklą sudygimui.
Atsakyti
Sveikos
Gal kuri susiduret ir atsakysit.
I lovely su pelargonija susodinus pajurines lobuliarijas (alysiukus) baltas.
Per siuos karscius nepaliejau diena kita, ir jos iskepe ant saules, apdziuvo, ziedai pajudinus nubyra. blink.gif
Kaip manot-pirkt naujas atsodinimui, ar sitos apkarpytos atzels.
Stengsiuos nepalikti be vandens.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 05 27, 21:38)

Vobla, o pas  tave putinai gerai augtų ?

Deja, putinai megsta dregme verysad.gif turiu du- paprasta is misko ir dekoratyvini Roseum. Jau kokius 5 metus pas mane jie kankinasi. Miskinis putinas per pernykste lietinga vasra gana atsigavo ir siemet pirmi metai kaip niekad gausiai zydejo, o vat roseum... kaip cia pasakius... vargsta ir toliau. bet ten kur pasodinau tai pietus, absoliuti saulekaita ir gruntas- liesas zvyras. jauciuosi sadiste, bet nezinau kur ji perkelti. verysad.gif
Suo metu pas mane visas sklypas absoliuti sachara. darze veik nieks nesudygo, veja mirusi ir geltona, tai gyva liko tik tai, ka istengiu palaistyti.
Atsakyti
QUOTE(spoorga @ 2018 05 31, 21:58)
Sveikos
pajurines lobuliarijas (alysiukus) baltas.
Per siuos karscius nepaliejau diena kita, ir jos iskepe ant saules, apdziuvo, ziedai pajudinus nubyra.  blink.gif
Kaip manot-pirkt naujas atsodinimui, ar sitos apkarpytos atzels.
Stengsiuos nepalikti be vandens.

bandyk apkarpyti ir palaistyti. Maniškiai e kartą buvo apkepę smile.gif o ir šiaip sezono viduryje galima juos i lobelijas taip atjauninti. atželiai puikiai
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2018 06 01, 09:23)
bandyk apkarpyti ir palaistyti. Maniškiai e kartą buvo apkepę smile.gif o ir šiaip sezono viduryje galima juos i lobelijas taip atjauninti. atželiai puikiai

Aciu uz komentara.

Neapsikenciau. Sian nusipirkau
Atsakyti
Vi, ačiū. Iš e-seklos dar nesisiųsiu, gi vienintelis pakelis. Pabandysiu vienoje sodininkų parduotuvėje nusipirkti, jie beveik tuo pačiu asortimentu prekiauja.
Kaip užjaučiu iškepėles. 4u.gif Aš jau pradėjau vakarais saulaines lieti, nes per dieną trilinkos susisuka. Kažko jos labai opios drėgmės trūkumui.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 06 01, 18:33)
Vi, ačiū. Iš e-seklos dar nesisiųsiu, gi vienintelis pakelis. Pabandysiu vienoje sodininkų parduotuvėje nusipirkti, jie beveik tuo pačiu asortimentu prekiauja.
Kaip užjaučiu iškepėles. 4u.gif Aš jau pradėjau vakarais  saulaines lieti, nes per dieną trilinkos susisuka. Kažko jos labai opios drėgmės trūkumui.

Aš savo aguonas taip ir siunčiaus, vienintelį pakelį iš e-seklos biggrin.gif

Jau ir pas mane kepa, augalai skursta, o kaip Vobla gyvena net vaizduotė neišneša. Iš kur lietaus gaut?
Atsakyti