Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Mano kolkvicija auga drėgname priemolyje, nežinau kaip smėlyje jos jaučiasi.

Viendienių Stellų yra įvairių. Pvz. Stella in Purple, Stella in Red, Mini Stella, Stella in Yella. Gal matytosios 'Black Eyed Stella'? Jos su oranžiniu žiedu, tai iš tolo gali atrodyti oranžinės.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2018 05 24, 19:55)
Mano kolkvicija auga drėgname priemolyje, nežinau kaip smėlyje jos jaučiasi.

Viendienių Stellų yra įvairių. Pvz. Stella in Purple, Stella in Red, Mini Stella, Stella in Yella. Gal matytosios 'Black Eyed Stella'? Jos su oranžiniu žiedu, tai iš tolo gali atrodyti oranžinės.

Pasižiūrėjau tą Black Eyed Stella , nagi žiotys tamsesnės spalvos. Ir rašo, kad žydi nuo VII mėnesio. O tai kas gali šiuo metu žydėti ?
Reikės rytoj palėkti iki gėlių turgaus, gal ten rasiu žydinčią natūroje tokią, kokią mačiau.
Atsakyti
Viendieniu yra tokia gausybe veisliu, kad ir nesuzinosite, jei perkant nebuvo pavadinimo. Net ir to paties, atrodo anspalvio, begale veisliu. Gali kazkiek skirtis aukstis, ziedo dydis, zydejimo laikas, gal viszale arba ne. Pagaliau selekcija. Is pirmo zvilgsnio atrodo visiskai vienodos.Taigi manau neatspesite. Nebent gal visa viendieniu kataloga perziureti pagal anspalvi. O citrinine (bent pirkau tokiu vardu) pas mane dar nezydi. Irgi nezinau, ar cia ta tikroji. Nes vienur rodoma ziedo apatine puse kiek rusvesne, kitur grynai citrinos geltonumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varlins: 25 gegužės 2018 - 17:13
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 05 24, 16:42)

Vobla, tavo kraštuose be vargo gyvena alyvos ir lanksvos. Dar putinai- gulbinai.

Turbut sunku patiketi, bet ir toms ne ka geriau sekasi. Madaug kas trewcias pavasaris nusala alyvu ziedinai pumpurai ivairiose stadijose. esu suskynus nudegysiu mini alvyvu ziedu puokste- tais metais kone zliumbiau kaip skaudizia. bet dazniausai nusaldo dar besprogstanciu pumpuru stadijoj.
siemet labai stipriai apsalo geltonlape lanksva, dvi ziemas perziemojo, o siemet nuo saknu atzelia... unsure.gif
turejau jazmina kokius 5 metus kasmet po ziemos nuo saknu atzeldavo. atrode, kad papastas senovinis, bet matyt visgi buvo kazkoks lepesnis. dabar kaime vietini daiga gavau, vargsta jis pas mane del sausros, bet jau antras pavasaris gyvas. yra vilties, kad gyvens...
Ne gele, bet siemet keistenybe nutiko mano akacijoms. Nei ziema salta buvo, nei pavasaris- labai sunkiai atsprogsta ir daug negyvu saku. Vilniuj mieste maciau akacijos jau zydi, o pas mane vos vos pumpurai sprogsta. Jau didoki medziai... Nesugalvoju kodel sitaip...Pernai birzelio pradzioj jos labai smarkiai apsalo ir isgyveno dideli stresa, gal sakau kazkokia atmintis vercia jas neskubeti? Kitu priezasciu nesugalvoju, nes akaciju sausra nepagasdinsi... unsure.gif
Atsakyti
Akacijas gal nugąsdino pernykštis šlapias ruduo.
Iš lanksvų gal Vanhuto atspariausia. Pūsleniai tinka, jie gi nieko nebijo.
Atsakyti
Raugerškiai sausrų nebijo, gal jie augtų pas Voblą? Dabar tiek visokių gražių veislių yra.
Papildyta:
Radau internete tokią ankstyvą kvepiančią viendienę:
Hemerocallis dumortieri var. esculenta
Būtų įdomu gyvai pamatyti tokiu mandru pavadinimu.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2018 05 25, 20:48)
Turbut sunku patiketi, bet ir toms ne ka geriau sekasi. Madaug kas trewcias pavasaris nusala alyvu ziedinai pumpurai ivairiose stadijose. esu suskynus nudegysiu mini alvyvu ziedu puokste- tais metais kone zliumbiau kaip skaudizia. bet dazniausai nusaldo dar besprogstanciu pumpuru stadijoj.
siemet labai stipriai apsalo geltonlape lanksva, dvi ziemas perziemojo, o siemet nuo saknu atzelia... unsure.gif
turejau jazmina kokius 5 metus kasmet po ziemos nuo saknu atzeldavo. atrode, kad papastas senovinis, bet matyt visgi buvo kazkoks lepesnis. dabar kaime vietini daiga gavau, vargsta jis pas mane del sausros, bet jau antras pavasaris gyvas. yra vilties, kad gyvens...
Ne gele, bet siemet keistenybe nutiko mano akacijoms. Nei ziema salta buvo, nei pavasaris- labai sunkiai atsprogsta ir daug negyvu saku. Vilniuj mieste maciau akacijos jau zydi, o pas mane vos vos  pumpurai sprogsta. Jau didoki medziai... Nesugalvoju kodel sitaip...Pernai birzelio pradzioj jos labai smarkiai apsalo ir isgyveno dideli stresa, gal sakau kazkokia atmintis vercia jas neskubeti? Kitu priezasciu nesugalvoju, nes akaciju sausra nepagasdinsi... unsure.gif

Yra tų augalų ir atsparių, tik kad vis norisi "mandresnių".
Man atrodo, kad kolkvicija visgi yra lepoka - kol buvo jauna, žydėdavo retokai, pastaraisiais metais nenuvilia. Pas mane auga smėlyje, priežiūros tikrai nelabai reikia.Tik neužmirškit, kad tai milžiniškas krūmas - pas mane pločio gal 3 m, aukštis irgi mažai atsilieka. Beje, pas mane irgi alyvos žydi ne kasmet, forzitijos žydi tik palei žemę.
Žiemos rezultatai keistoki - šiemet ženkliai apšalo šilkmedis, žuvo švedinis šermukšnis, vos gyvi sidabrakrūmiai, apšalo šeivamedžiai, erškėčiai, rododendrų, laurašvynės lapai, panašu, kad neatsigaus budlėjos, menkai žydi sumedėjęs bijūnas...Perovskia visgi sprogsta, ir antrasis akantas gyvybę rodo. Tuo tarpu tamsiai raudona veigela (veislės nežinau), kuri visada iki žemės nušąla, šiemet sprogsta.
Dar man patinka abelija, pas mane žydi kasmet.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 26 gegužės 2018 - 15:03
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 05 26, 12:13)
Akacijas gal nugąsdino pernykštis šlapias ruduo.
Iš lanksvų gal Vanhuto atspariausia. Pūsleniai tinka, jie gi nieko nebijo.

nu gal... bet ant mano smelio gali lyti iki begalybes- viskas kaip i kiaura maisa...
o vanhuto tikrai gyvena, yra pas kaimyne. sitos jau noru sarase.
pusleniu kelis turiu, bet vargsta jie pas mne- sakyciau velgi- sausoka jiems
QUOTE(Daisoja @ 2018 05 26, 14:11)
Raugerškiai sausrų nebijo, gal jie augtų pas Voblą? Dabar tiek visokių gražių veislių yra.

Tirkrai auga. Turiu ne viena, pakelia ir sausras, bet vis dairausi kazko zydincio pavasari...

QUOTE(Emvida @ 2018 05 26, 14:32)
Yra tų augalų ir atsparių, tik kad vis norisi "mandresnių".
Man atrodo, kad kolkvicija visgi yra lepoka - kol buvo jauna, žydėdavo retokai, pastaraisiais metais nenuvilia. Pas mane auga smėlyje, priežiūros tikrai nelabai reikia.Tik neužmirškit, kad tai milžiniškas krūmas - pas mane pločio gal 3 m, aukštis irgi mažai atsilieka. Beje, pas mane irgi alyvos žydi ne kasmet, forzitijos žydi tik palei žemę.
Žiemos rezultatai keistoki  - šiemet ženkliai apšalo šilkmedis, žuvo švedinis šermukšnis, vos gyvi sidabrakrūmiai, apšalo šeivamedžiai, erškėčiai, rododendrų, laurašvynės lapai, panašu, kad neatsigaus budlėjos, menkai žydi sumedėjęs bijūnas...Perovskia visgi sprogsta, ir antrasis akantas gyvybę rodo. Tuo tarpu tamsiai raudona veigela (veislės nežinau), kuri visada iki žemės nušąla, šiemet sprogsta.
Dar man patinka abelija, pas mane žydi kasmet.

tikrai keistoki nuostoliai unsure.gif juk ir sita ziema palyginus svelni buvo. bet kai pasneku su zmonem- labai daug negyvybiu...
ypac skaudziai sia ziema kadagiai nukentejo...visur akis kliuna uz negyvu dideliausiu, arba uz ziauriai nurudusiu- vis dar nesuprantu ar cia grybas koks masiskai uzpuole, ar visgi saule nudegno...
Atsakyti
Vadinasi, ne tik pas mane kadagių ,,maras". Saulė mano kieme tikrai negalėjo nusvilinti, nes žiemos metu ir pavasario pradžioj užstoja namas. Manau, kad rudeninis/žieminis užmirkimas ir vėliau šaltis nepatiko.
Verkiau dėl pražuvusių tiarelių, bet jos jau atželia. Gerai, kad netampiau stipriai T.'Spring Symphony', nes ir ji ataugo. Heucheros kaip kurios, vienos lyg kruta, kitos ne. Kurios vešėjo per žiemą, tos turbūt jau negyvos.
Žemaūgė gulsčia forzitija negyva, o aukšesnė medelio formos žydėjo. Dengiau tik spygliuočių šakom.
Paparčiams irgi nepatiko. Japoniniai blužniapaparčiai gražiai atžėlė, o per žiemą žaliavęs Dryopteris erythrosora 'Brilliance' turbūt nepasirodys.
Gal dar verta palaukti ir ne viską iškasinėti, kas gyvybės nerodo. Kelios astilbės ilgai laistant prieš porą dienų pradėjo leisti lapelius.
Iš žolių drėgnai vietai nepasiteisino sibirinė šarmotė (Spodiopogon sibiricus). O gal kad labai nupiepusius kerelius pernai sodinau.
Atsakyti
Emvida, kolkviciją užsiauginau iš sėklų, gal todėl nieko nebijo.
Forziciją gavau iš vienos forumietės, pirmais metais sužydėjo normaliai, paskui užsikaprizijo ir viskas. Šiemet neapsikentusi dalį krūmo perkėliau į "pataisos namus". Tai tokia vietelė saulės atokaitoje, tarp lazdynų. Ten jau gyvuoja - vegetuoja tamsialapis klevukas, virgininis kalikantas, dar kažkoks krūmas nepasiteisinusio grožio.
Abelija man labai patiko , bet vieną žiemą nušalo.
Vobla, o pas tave putinai gerai augtų ?

Šiemet viskas gerai peržiemojo, tik tiee nelemti akantai ir kelios inkarvilėjos. Ai, dar pernai pirkausi iš Daugiametės tą rožinę žolę, pamiršau pavadinimą , tai nerasta po žiemos. kaip ir Ensanta vilkdalgių.
Atsakyti
Hm, kiek nuostolių pas visas. Aš bandau mintimis per savo ūkį prasibėgti, turbūt nėr nuostolių. Stresavau, kad neliko ežiuolių paradoxa, bet atžėlė, nors ir susivėlinę. Jazminas, sedulos, šeivamedis, lanksvos tie visi gyvi, bet mažiukai dar augalai, tai visi peržiemojo be nuostolių, alyvos žydėjo irgi. Va vienintelė rožė šiemet pirmąkart per dešimtmetį stipriai apšalo, pavėlavau nupurkšt, tai ir tų kelių likusių žiedų nebus, visi suėsti, už tai želia tankus miškas naujų stiebų. Pas mane sausra+kurmis duetas žudikas. Kaimynystėj trešnes kelias nudžiovino, pas mane skroblo gyvatvorėj trys egzemplioriai galuojasi. Vienas neišsprogo visai, bet viliuosi, kad laiku pamačiau, gal iš miegančių pumpurų dar sužaliuos? Žodžiu, kadangi skroblą laistau, ten žemė minkštesnė, ponas kurmis tai įvertino, kam knist plytą jei galima be vargo po gyvatvorę ganytis. Tunelių tuneliai, užpili, užlygini ryte vėl išrausta. Pats kaltas, neišėjo prašomas teko likviduot. Labai tikiuos, kad tas skrobliukas atsigaus ir nebus skylės gyvatvorėj.
Po užvakarykščio lietaus viskas stiebiasi, toks gėris ta tikra drėgmė iš dangaus.
Atsakyti
Vakar gavau pakelį, galima sakyti, mūsų forumo, aguonų smile.gif – Princess Victoria Louise. Kadangi sėti reikia IV-V mėn., tai dar turiu gražaus laiko – ryt-poryt... smile.gif Bėda tik, kad esu ne sodyboje ir nežinia, kada ten pateksiu, o jos skirtos sodybos augalynams. Taigi suktis reiks namų/balkono sąlygomis. Esu skaičiusi, kad aguonos nemėgsta persodinimo, tad kaip čia geriau pasielgus? Mano planas: 1) pasėti lovelyje, o kai sudygs, išpikiuoti 2) persodinti į ~1 l talpos vazonikus, kur jos augtų gal iki rugpjūčio, gal iki rudens... 3) persodinti iš vazonikų į augalynus. Karštomis dienomis balkone pas mus labai karšta, tad tektų dar panešioti į kambarį, kad nenušustų (ar geriau palikti, tik neleisti perdžiūti?). Gal kuri esate panašiai žaidusi ar šiaip žinote, kur šiame plane slypi pavojai ir, jei taip, kaip jų išvengti?

Atsakyti