Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 07 05, 14:59)
Jot.ka, gražuuuu. O ypač rožė wub.gif
Pas mane nebijanti sausros po kalninėmis pušimis auga ir juokiasi bitkrėslė, o iš aukštesnių fitolaka ir buožainės. Taigi sausros nebijo levandos, kraujažolės, zundos. O vat melsvės ir labai bijo.

Ačiū už patarimus. Prie tos gyvatvorės ne tik sausa dirva problema, bet ir išvis visų maisto medžiagų „nusiurbimas“ dirvos paviršiuje, todėl ir ieškau nebijančių augalų g.gif
Atsakyti
Sveikos, tęsiu žydėjimo temą ir noriu pasidžiaugti kartu šiais metais labai anksti pražydusiomis saulainėmis. Ogi toji pirmūnė - tai "Sahin's Early Flowerer", kaip niekad, šiemet pražydo birželio antroj pusėj, kitos veislės dar net nebando.

user posted image

user posted image

user posted image

Pradeda skleistis ir viendienės (gal irgi kiek anksčiau, lyginant su kitais metais). Turbūt, kad drėgmės tai jau dabar tikrai sočiai, bent jau pas mus. Nuotraukoje viendienė "Double bold one".

user posted image

Viendienė "Outrageous" iš tolo "susišaukia" su saulainėm.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pasteline: 05 liepos 2016 - 17:33
Mme. Plantier rožė nuostabi wub.gif ir aš noriu tokios wub.gif
pasteline, gražios labai gėlės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2016 07 05, 13:33)
Dar norėjau paklausti patarimo: įdedu sesės gėlynėlio Anykščių raj. vaizdelį. Viskas būtų neblogai, bet šalia, iš kairės auga jau įmitusi ligustrų gyvatvorė, ir visi augalai, kurie augo arčiau jos, po truputį sunyko arba nyksta. Gal yra koks stipruolis, kuris tokią kaimynystę atlaikytų, nes labai tuščia jau juosta išeina palei gyvatvorę...  verysad.gif Gal tiktų augalai, gilyn leidžiantys šaknis? Ką galėtumėte parekomenduoti? Turiu kelias katžoles Waker's Low padauginusi, bet ar ji augtų? Saulės čia būna daug, fotografuota anksti ryte, tai gyvatvorė meta šešėlį, o vėliau saulė šviečia visą dieną

Pas mane ta pati problema šalia tujų gyvatvorės doh.gif Prastai auga, ir dar laistyti kasdien reikia, todėl kelsiu kitur ir toje vietoj vazonai stovės.
Man atrodo, kad šalia gyvatvorės tik krūmai atlaikytų ir tai juos reikia metro atstumu sodinti. Arba galima dar alpinariumo augalus bandyti. Pas mane taip kaimynės alpinariumas lenda po tujomis į mano pusę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(s2002m @ 2016 07 06, 10:32)
Pas mane ta pati problema šalia tujų gyvatvorės  doh.gif  Prastai auga, ir dar laistyti kasdien reikia, todėl kelsiu kitur ir toje vietoj vazonai stovės.
Man atrodo, kad šalia gyvatvorės tik krūmai atlaikytų ir tai juos reikia metro atstumu sodinti. Arba galima dar alpinariumo augalus bandyti. Pas mane taip kaimynės alpinariumas lenda po tujomis į mano pusę  biggrin.gif

Dėkui už pamąstymus, vazonai gal ir nieko idėja, bet to, ir pjaunant gyvatvorę netrukdytų.

Pasteline, gražu pas jus. Man toks subtilus derinys 3-ioje nuotraukoje: ten turbūt katžolės su švelniai žalsva lelija, labai gražu wub.gif
Atsakyti

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2016 07 06, 11:54)

Vešlu wub.gif
Atsakyti
Ačiū už pagyrimus, kam patiko.
Vivica, taip, ten katžolės - didžiažiedė "Dawn to Dusk" ir faseno "Walker's Low" šalia lelijos "Royal Fantasy". Na, šios paprastos ir nereiklios gėlytės dominuoja visuose mano gėlynuose. Beje, apie katžoles, kurias auginu, neseniai rašiau savo bloge. Susidomėjusioms: http://svajoniugelynas.blogspot.lt
Atsakyti
QUOTE(pasteline @ 2016 07 06, 17:57)

Ačiū už nuorodą smile.gif Su tokiu malonumu pažiūrėjau, patiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pasteline @ 2016 07 06, 16:57)
Ačiū už pagyrimus, kam patiko.
Vivica, taip, ten katžolės - didžiažiedė "Dawn to Dusk" ir faseno "Walker's Low" šalia lelijos "Royal Fantasy". Na, šios paprastos ir nereiklios gėlytės dominuoja visuose mano gėlynuose. Beje, apie katžoles, kurias auginu, neseniai rašiau savo bloge. Susidomėjusioms: http://svajoniugelynas.blogspot.lt

Man irgi patiko, dėkoju, kad dalinatės. Kada pjaunate katžoles, kad vėl atželtų?
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2016 07 07, 10:58)
Man irgi patiko, dėkoju, kad dalinatės. Kada pjaunate katžoles, kad vėl atželtų?

jungiuosi prie klausimo- labai aktualu siuo metu: puse rozyno uzgozia, o grozio jau nebelabai- tik galiukuose...
Atsakyti
Na, sakyčiau pas mane katžolės dar visai dekoratyvios, tik truputį vietom parudavę. Kadangi mano gėlynuos "pats natūraliausias stilius", nepuolu iškart vos nužydėjusių nukarpinėt, jegu kažką ir gožia, truputį toj vietoj išvaduoju "nukentėjusį". O nukerpu aš jas, kai jau gerokai būna sužėlę nauji ūgliai iš vidurio kero, tad pašalinus senus, greit nauji pražysta. Aišku, jeigu labai jau akis bado tie parudavę kraščiukai, galima ir ansčiau jas nupjaut, atrodys tvarkingai žali atželiantys kupsčiukai.
Atsakyti