Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Emvida @ 2018 05 03, 22:02)
Būtų labai gaila šalavijui neleisti žydėti, man patinka jo žydėjimas. Jau rašiau, kad pas mane auga kokie 6 metai, kažkada parsisiunčiau sėklų iš JAV. Šiemet buvau sunerimusi, kad neatsigaus, bet jau auga, nors ir mažesnis nei Jūsų, pas mane viskas kiek vėliau.
Šilagėlės turbūt įvairiai atrodo, žiūrint, kokiu momentu. Tikrai pas save mačiau ir  į viršų žiūrinčius žiedus, galbūt vėsesniu oru.

Dar įdomu, kad pas mane pražydo antrąkart hiacintas, pirktas šiemet žydintis parduotuvėje. Kai nužydėjo , laikiau ant palangės, o vėliau pasodinau šiltnamyje - dabar pražydo.

Graži žinia dėl šalavijo. Kaip pas jus soruolė Hameln peržiemojo? Manosios kažkaip tik iš pakraščių rodo suglamytus žalumus. Gal nuseno ir reikia paoperuoti išdalinant. Nesinori galvoti, kad sušalo žiemą, nes tiek metų atlaikė.
Neprognozuojami dalykai šiemet dėl tokio karšto oro. Tulpės ankstyvosios bac ir pražydėjo.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2018 05 04, 08:56)
Graži  žinia dėl šalavijo.  Kaip pas jus soruolė Hameln peržiemojo? Manosios kažkaip tik iš pakraščių rodo suglamytus žalumus. Gal nuseno ir reikia paoperuoti išdalinant. Nesinori galvoti, kad sušalo žiemą, nes tiek metų atlaikė.
Neprognozuojami dalykai šiemet dėl tokio karšto oro. Tulpės ankstyvosios bac ir pražydėjo.

Neįtikėtina, aš dar su paltuku vaikštau, buvo vaikai gal pora dienų išbėgę į kiemą trumpom rankovėm, bet iš esmės tai karščių nebuvo. Pas mane tik tik narcizai žydėt pradeda. Pajūry dar ankstyvas pavasaris
Atsakyti
Mano soruolė irgi didelė, želia tiktai viena pusė, bet aš buvau ją uždengusi . Dar lyg ir tikiuosi, kad ir kita pusė atsigaus. Pirmąkart žiemojo lauke, pernai buvo vazone.
Atsakyti
Sveikos. Esu visiškai žalia gėlininkystėje. Na, jei neskaitysim balkone augintų palargonijų smile.gif Dabar turim mažą kiemelį, reikia kažkaip nuo kaimynų prisidengi tinklinę tvorą. Niekas ten negyvena, bet kartais šuo iš gretimo skypo ateina reikalų atlikti. Ar šiaip kaimynai ateina apžiūrėti savo džiunglių. Tai val norisi kokio šydo. Labai man gražu tos ale smilgos su ežiuolėm pavyzdžiui. Tai kažin kiek jos užimtų vietos nuo tvoros. 50 cm? 1 m? Nėra didelis atstumas nuo namo iki tvoros, terasa užima vietos, jei dar gėlėm reiks skirti 1 m, tai ne kažin kiek liks vejos. Arba gal tiesiog raganes kokias užlleisti?
Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2018 05 04, 21:13)
Sveikos. Esu visiškai žalia gėlininkystėje. Na, jei neskaitysim balkone augintų palargonijų smile.gif Dabar turim mažą kiemelį, reikia kažkaip nuo kaimynų prisidengi tinklinę tvorą. Niekas ten negyvena, bet kartais šuo iš gretimo skypo ateina reikalų atlikti. Ar šiaip kaimynai ateina apžiūrėti savo džiunglių. Tai val norisi kokio šydo. Labai man gražu tos ale smilgos su ežiuolėm pavyzdžiui. Tai kažin kiek jos užimtų vietos nuo tvoros. 50 cm? 1 m? Nėra didelis atstumas nuo namo iki tvoros, terasa užima vietos, jei dar gėlėm reiks skirti 1 m, tai ne kažin kiek liks vejos. Arba gal tiesiog raganes kokias užlleisti?

Manau šitoj temos jums labiau patars.
https://www.supermam...howtopic=974225
Atsakyti
Beje, iš mano didelės perovskijos tik ant dviejų šakelyčių matosi gyvybė sad.gif , bet turbūt reikia atsisakyti ir taip problemų netrūksta.
Viskas šiemet labai keistai - kai kurios tulpės labai menkos arba netgi vos išlindę, nors sodinti normalūs svogūnėliai, kitų smulkūs žiedai. Gal kas sugraužė, pas mane yra mėgėjų...
Atsakyti
QUOTE(Emvida @ 2018 05 04, 22:05)
Beje, iš mano didelės perovskijos tik ant dviejų šakelyčių matosi gyvybė sad.gif , bet turbūt reikia atsisakyti ir taip problemų netrūksta.
Viskas šiemet labai keistai - kai kurios tulpės labai menkos arba netgi vos išlindę, nors sodinti normalūs svogūnėliai, kitų smulkūs žiedai. Gal kas sugraužė, pas mane yra mėgėjų...

Pas mane tulpės dygo gražiai ir atrodo persigalvojo, toks jausmas ėmė ir sulindo atgal. Lapai susiraitė, žiedai deformavosi, bando žydėt pusiau po žeme būdami.Nesupratau kodėl, ar gali būt dėl kurmio? Nes kitur viskas gerai.
Atsakyti
Mano tulpės irgi kažkokios nusususios. Gal joms rūgšti žemė nepatiko. Sukišau po kalninėmis pušimis, kad paskui vien lapai nenervuotų.
O šiaip pasigirsiu : grįžau iš Kaukenhofo ir Pasaulio sodų Berlyne. Iki šiol alpėju nuo matytų grožių.
Kas patiko - daug kur tulpėms ir kitiems dideliems svogūniniams kaip fonas naudojamos plukės. Mėlyno, baltos. Susodintos tankiai po svogūninėmis.
Šalavijas , tas pats sidabrinis, peržiemojo nedengtas. Truputį lapai apipuvo, nugraibiau ir gražiai atžėlė. Praradimai : supuvo inkarvilėjos, kur sausiau buvo pasodintos. Po pušimis, gal ten užuovėja , ar sausiau buvo , atžėlė be problemų. Gerai, kad pernai visų neperkilnojau. Viduviai keli peržiemojo, keli nusprogo. Bet jie patys sėjasi ir reguliuojasi populiaciją, tai nepergyvenu. Vėl nerandu vilkdalgio ensanta. Dar šį pavasarį iš lenkų parsisiunčiau, dar ir tas užsilenkė. Yra jų pirkti Depo, gražiausi, dideliausi kelmai. Nu bet kaina : apie 8 eurus. blink.gif
Užbujojo taškuotieji katilėliai. Raustau iš visų pakampių. Keista, kad pas jus perovskijos išnyksta. Pas mane be problemų kasmet atželia.
Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2018 05 04, 21:13)

Kaip suprantu norisi sunaudot kuo mazesni zemes plota. jei skirt tik 50 cm.ploco juosta, tai gal tada geriau vien miskantu gyvatvore.

QUOTE(jot.ka @ 2018 05 05, 08:26)
Pas mane tulpės dygo gražiai ir atrodo persigalvojo, toks jausmas ėmė ir sulindo atgal. Lapai susiraitė, žiedai deformavosi, bando žydėt pusiau po žeme būdami.Nesupratau kodėl, ar gali būt dėl kurmio? Nes kitur viskas gerai.

pas mane taip budavo kiekvienus metus, bet del gryzinejanciu astriu salnu. siemet stebuklingas pavasaris, tokiu klaikiu salnu nebuvo, tai tulpes visu groziu bujoja. tik jau galetu duoti lietaus. nelijo gal 3 savaites. zeme kaip pelenai. dulka dulka. darzai nedygsta viskas kas paseta, nes sausame smelyje stovi. isejus paravet i laukus, gryztu kaip peckurys- visa dulkese.

QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 05 05, 10:41)

O šiaip pasigirsiu : grįžau iš Kaukenhofo ir Pasaulio sodų Berlyne. Iki šiol alpėju nuo matytų grožių.

O Dangau! Kaip nuostabu!
Atsakyti
IK , ir aš byvau Keukenhofe, gal prasilenkėm mirksiukas.gif . Nuostabūs spalvų deriniai, nesu didelė svogūninių gėlių mėgėja, bet toks parkas gali bet kokį skeptiką paversti tulpių fanu. Grįždami užsukom į didelį augalų centrą netoli Denkampo, Olandijos pasienyje. Va ten tai parduotuvė, man kiek galva susisuko nuo pradinio įspūdžio akimis neaprėpiamų plotų, visokiais augalais apstatytų. Paskui pradėjau į kainas žiūrėti ir nusileidau ant žemės. Bendrakeliaiviai pirko žydinčių vienmečių, rožių vazonuose. Kaip ir pas mus, augalai skirtingo augumo ir kainuoja atitinkamai, tai pasirinkau mažesniuose vazonėliuose dvi rūgtis (p.amplexicaulis) raudoną ir baltą, nes mano Alba neperžiemojo, japoninę plukę, šalaviją Caradonną (turiu tik vieną), nematytą papartį, dar didoką melsvę, tą padovanojau. Sumedėję dekoratyviniai augalai buvo panašia kaina ar brangesni, kaip pas mus. O dar kambarinių gėlių milžiniškas pavilijonas. Žodžiu, būčiau galėjusi praleisti ten visą dieną, bet reikėjo važiuoti namo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Achilea @ 2018 05 07, 08:53)
IK , ir aš byvau Keukenhofe, gal prasilenkėm mirksiukas.gif .
buvo panašia kaina ar brangesni, kaip pas mus. O dar kambarinių gėlių milžiniškas pavilijonas. Žodžiu, būčiau galėjusi praleisti ten visą dieną, bet reikėjo važiuoti namo  wub.gif

Tai ko gero prasilenkėme. smile.gif Mačiau gal kokius penkis autobusus iš Lietuvos.
Gaila, mums nestojo jokiame šopinge. unsure.gif Nors nebūtų vietos, užkišta bagažinė lagaminais. Dviaukštis autobusas, o bagažinė nedidukė.
Nusifotkinau norus su pavadinimais, galėsiu ieškoti per internetines parduotuves.
Atsakyti
Mes keliavome keliese su bendradarbiais mažu autobusu, tai sustojome, kur norėjome, tik laiko trūko smile.gif. Tą augalyną vienas kolega žinojo, reikėjo išsukti iš pagrindinio kelio į tokį kaimuką, visiškas užkampis pasienyje su Vokietija, bet pirkėjų daugybė.
Atsakyti