Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Aš irgi šiomis aguonomis pernai susižavėjau, kai Pastelinė pasirodė saviškes. Tai aš pasėjau tiesiai gėlyne, numatytoje vietoje, buvau pridengusi tokiais plastikiniais dangteliais. Rudenį šiaip ne taip nuo šliužų išgelbėjau (ot keista, jų gi lapai šiurkštūs, o tiems arijonams tiko... blink.gif ). Dabar turiu dviejose vietose po kelis daigelius. O galima dabar atsargiai atskirti? Ar jos nemėgsta judinimo? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2018 04 25, 09:54)
Aš irgi šiomis aguonomis pernai susižavėjau, kai Pastelinė pasirodė saviškes. Tai aš pasėjau tiesiai gėlyne, numatytoje vietoje, buvau pridengusi tokiais plastikiniais dangteliais. Rudenį šiaip ne taip nuo šliužų išgelbėjau (ot keista, jų gi lapai šiurkštūs, o tiems arijonams tiko...  blink.gif ). Dabar turiu dviejose vietose po kelis daigelius. O galima dabar atsargiai atskirti? Ar jos nemėgsta judinimo?  unsure.gif

Aš sėjau tiesiai dirvon, tai buvo suaugusių per arti, surizikavau vieną perkelt, tai neprigijo, gal per jaunas daigas buvo, gal netinkamas laikas. Kitos auga nejudintos.
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2018 04 25, 10:54)
Aš irgi šiomis aguonomis pernai susižavėjau, kai Pastelinė pasirodė saviškes. Tai aš pasėjau tiesiai gėlyne, numatytoje vietoje, buvau pridengusi tokiais plastikiniais dangteliais. Rudenį šiaip ne taip nuo šliužų išgelbėjau (ot keista, jų gi lapai šiurkštūs, o tiems arijonams tiko...  blink.gif ). Dabar turiu dviejose vietose po kelis daigelius. O galima dabar atsargiai atskirti? Ar jos nemėgsta judinimo?  unsure.gif

Aš šiemet pasisėjau, turiu užsirašiusi :
Nemėgsa persodinimų, todėl tai daryti labai atsargiai
Žiemą mulčiuoti
Gali augti vienoje vietoje apie 10 metų.

10 sėklyčių pabandžiau į atskirus indelius vos prasikalusias perkelti, tai auga tik viena, kitos gal numirė, nes buvo trumpam išdžiuvusi žemė. Kitos bendrame auga, tai nežinau kaip pasiseks į dirvą perkelti, jei tokios jautrios rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2018 04 25, 11:06)
Aš šiemet pasisėjau, turiu užsirašiusi :
Nemėgsa persodinimų, todėl tai daryti labai atsargiai
Žiemą mulčiuoti
Gali augti vienoje vietoje apie 10 metų.

10 sėklyčių pabandžiau į atskirus indelius vos prasikalusias perkelti, tai auga tik viena, kitos gal numirė, nes buvo trumpam išdžiuvusi žemė. Kitos bendrame auga, tai nežinau kaip pasiseks į dirvą perkelti, jei tokios jautrios rolleyes.gif

Pas mane iš vazonėlių sodintos auga be vargo, manau sudėtingumas būna jei iš žemės tenka lupt, kad šaknies nepažeist.
Atsakyti
Šį savaitgalį truputį užsiėmiau skaidymu - padalinau savo blakėžudę ir kemerą "Baby Joe" į tris dalis. Su blakėžude kaip ir viskas aišku, dabar dvi stovi gražiai, vienos lapeliai truputį aplėpę, bet, tikiuosi, atsigaus. O kemeras dar buvo nė neišlindęs. Tai labai įdomų kerą radau - atrodo, lyg pagalių krūva su tamsiai rožiniais daigeliais. Tai praskirsčiau tuos "pagalius' ir sudėliojau į duobutes. Matysiu, ar pavyks jiems įsikabinti... ax.gif
Atsakyti
Mano praradimai . Neišgyveno viduviai. Gal tas šlapias ruduo kaltas. Pernai žiemą puikiai atlaikė. Neliko ir beručių (Teucrium hyrcanicum . Gaila. Taip pat gaila ir Perovskia 2 vnt. Iš 6 liko tik 4. Ech,...
Dabar teigiami. Džiugina sidabrinis šalavijas. Peržiemojo puikiai, tiesa buvo apdengtas šiek tiek samanų gera sauja. Pavasarį nudengus samanas, lyg tai nunyko visi pernykščiai. lapai. Tačiau dabar štai kaip artodo . Šiedu susodinti per tankiai , tik apie 30 cm. Jau dabar liečiasi, o tik pradžia augimo.
vartotojo įkelta nuotrauka
Dar klausimas. Nelabai man patinka mano šilagėlės. Kažkokie nulinkę ir pašiurę žiedai. Aš įsivaizdavau , kad bus kaip miško šilagėlių - aukštyn iškelti tiesūs stiebai su daugybe žiedų.
Ar pas kitas irgi taip atrodo? Čia trečiamečiai krūmeliai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 02 gegužės 2018 - 21:55
Taip, kiekvienais metais kokie nors praradimai... unsure.gif

Labai gražūs pūkuoti šalavijo lapai, jis dvimetis?

Jūsų čia rausvos šilagėlės? Mano tai mėlynos, bet atrodo panašiai kaip ir Jūsų. Kažkur skaičiau, kad jos, kaip miškų augalas, nemėgsta didelės saulėkaitos, gal todėl tų žiedų neiškelia.
Atsakyti
Kada pavasarį pradeda kilti iš žemių alpinė sidabražolė?
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2018 05 03, 12:03)
Taip, kiekvienais metais kokie nors praradimai...  unsure.gif

Labai gražūs pūkuoti šalavijo lapai, jis dvimetis?

Jūsų čia rausvos šilagėlės? Mano tai mėlynos, bet atrodo panašiai kaip ir Jūsų. Kažkur skaičiau, kad jos, kaip miškų augalas, nemėgsta didelės saulėkaitos, gal todėl tų žiedų neiškelia.

Šalavijas šitas sako-rašo, kad dvimetis, bet jei skurdžiai laikyti, nemaitinti, neduoti vandens ir svarbiausia neleisti žydėti (tipo daugintis sėkla biggrin.gif ), tai gali kelis metus augti.
Pas mane 5 antramečiai. Pažiūrėsim visus variantus pabandysiu. Turiu ir šiemet sėtų.
Dėkui už info apie šilagėles.
Papildyta:
QUOTE(vi_ @ 2018 05 03, 16:09)
Kada pavasarį pradeda kilti iš žemių alpinė sidabražolė?

Pas mane nepalinė (Potentilla nepalensis 'Miss Willmott') jau išlindusi ir gana nemažais kupstais pakilusi.
Atsakyti
Panašu, kad gėlyne praradimų nėra, nebent neatsigaus nė viena ežiuolė paradoxa, nu taip būtų gaila...bet dar nenurašiau, vis dar laukiu.

Tarpinis prisidavimas apie svogūninių sodinimą pavasarį. Visi narcizai, scylės, snieguolės, be vargo sutūpė į žemę, narcizai "Avalon" pradeda žydėt. Tiesa ar tai bus šita veislė ar ne, reikia truputį palaukt, ar išbluks karūnėlė, nes kol kas geltonas visas žiedas. Pirkau ankstyvam pavasariui erančius, sužydo violetinė plukė, spėju anemone blanda. Jei ji normaliai žiemoja, tai gal nebloga ta klaida? smile.gif
A, nuostolių turiu, nutručijau savo tulpes. Pernai dideliam vazone augo, žydėjo, peržiemojo puikiai, pavaišinau trašom....ir psio, pamėlo, padžiūvo, viliuos, kad bent keli svogūnai išgyvens, bo tulpės senovinės...
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2018 05 03, 22:05)
Šalavijas šitas sako-rašo, kad dvimetis, bet jei skurdžiai laikyti, nemaitinti, neduoti vandens ir svarbiausia neleisti žydėti (tipo daugintis sėkla  biggrin.gif ), tai gali kelis metus augti.
Pas mane 5 antramečiai. Pažiūrėsim visus variantus pabandysiu.  Turiu  ir šiemet sėtų. 
Dėkui už info apie šilagėles.
Papildyta:

Būtų labai gaila šalavijui neleisti žydėti, man patinka jo žydėjimas. Jau rašiau, kad pas mane auga kokie 6 metai, kažkada parsisiunčiau sėklų iš JAV. Šiemet buvau sunerimusi, kad neatsigaus, bet jau auga, nors ir mažesnis nei Jūsų, pas mane viskas kiek vėliau.
Šilagėlės turbūt įvairiai atrodo, žiūrint, kokiu momentu. Tikrai pas save mačiau ir į viršų žiūrinčius žiedus, galbūt vėsesniu oru.

Dar įdomu, kad pas mane pražydo antrąkart hiacintas, pirktas šiemet žydintis parduotuvėje. Kai nužydėjo , laikiau ant palangės, o vėliau pasodinau šiltnamyje - dabar pražydo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 03 gegužės 2018 - 22:04
QUOTE(amba41 @ 2018 05 02, 21:54)
Mano praradimai . Neišgyveno viduviai. Gal tas šlapias ruduo kaltas. Pernai žiemą puikiai atlaikė.  Neliko ir beručių (Teucrium hyrcanicum . Gaila.  Taip pat gaila ir Perovskia 2 vnt. Iš 6 liko tik 4. Ech,...
Dabar teigiami. Džiugina sidabrinis šalavijas. Peržiemojo puikiai, tiesa  buvo apdengtas šiek tiek samanų gera sauja. Pavasarį nudengus samanas, lyg tai nunyko visi pernykščiai. lapai. Tačiau dabar štai kaip artodo . Šiedu susodinti per tankiai , tik apie 30 cm. Jau dabar liečiasi, o tik pradžia augimo.
Dar  klausimas. Nelabai man patinka mano šilagėlės. Kažkokie nulinkę ir pašiurę žiedai. Aš įsivaizdavau , kad bus kaip miško šilagėlių - aukštyn iškelti tiesūs stiebai su daugybe žiedų.
Ar pas kitas irgi taip atrodo? Čia trečiamečiai krūmeliai

mano viduviai gal keli neisgyveno ir kokiu 15. dabar visi atsigauna.
del silageliu, tai siemet kakzoks nevykes ju zydejimas, kai po ziemos iskart stojo vasara. kazkaip per greit perzydejo, nusiuro, netiko joms toks karstas ir sausas pavasaris-neatskleide savo grazumo.
Atsakyti