Aš iš atsparių tik Halcyon turiu, ir dar vieną storalapę mėlyną melsvę bet pas mane nėra tų arionų , o "paprastieji" šliužai gal kiek apgraužia, net neįsidėmėjau.
Vobla, aš gegutės niekada neaplenkiu, turiu net centų pasidėjusi tam reikalui ant palangės, bet nespėjau kišenėn įsidėti, o jau kukuoja! Vėl, matyt, pinigus augalams išleisiu .
Beržų sulos mes prisileidom pakankamai, tik klevo nespėjom.
Pačią tobuliausią melsvę pamiršau paminėti - June. Ji viskam atspari, net ir pavasarinėms šalnoms. Pasodinta skirtigose vietose atrodo lyg kita veislė - pavėsyje mėlynesnė, saulėje geltonesnė.
Šliužams atsparios:
http://www.hostalist...a_list_slrh.php
Galinčios augti dalinai saulėtoje vietoje:
http://www.hostalist...ta_list_sth.php
Aš dar šiemet ir ,,užsiastilbinau". Naujos veislės tokios gražios, ilgai ir gausiai žydi. Aukščių yra įvairiausiems poreikiams, apšvietimui taip pat.
Šliužams atsparios:
http://www.hostalist...a_list_slrh.php
Galinčios augti dalinai saulėtoje vietoje:
http://www.hostalist...ta_list_sth.php
Aš dar šiemet ir ,,užsiastilbinau". Naujos veislės tokios gražios, ilgai ir gausiai žydi. Aukščių yra įvairiausiems poreikiams, apšvietimui taip pat.
Tikrai, gerai, kad priminėt apie gegutes, reikės įsiberti pinigėlių į kišenes.
Daisoja, labai graži ta hosta 'June', reikės įsidėmėti.
Taip, paskutiniu metu pas mus kontrastai nereti. Sulos abiejų rūšių spėjom šiek tiek prisileist, bet viskas buvo labai trumpai. O klevas tai bėgo, tai nebėgo, nes orai vis mainėsi.
Viskas stiebiasi kaip ant mielių. Dabar man tas etapas, kai kasdien vaikštau apie gėlynus ir revizuoju, kas naujo. Ir vis randu
Smagu, kai šilta ir viskas auga, tik liūdna bus, jei kals kokios šalnos gegužės mėnesį...
Daisoja, labai graži ta hosta 'June', reikės įsidėmėti.
Taip, paskutiniu metu pas mus kontrastai nereti. Sulos abiejų rūšių spėjom šiek tiek prisileist, bet viskas buvo labai trumpai. O klevas tai bėgo, tai nebėgo, nes orai vis mainėsi.
Viskas stiebiasi kaip ant mielių. Dabar man tas etapas, kai kasdien vaikštau apie gėlynus ir revizuoju, kas naujo. Ir vis randu
Smagu, kai šilta ir viskas auga, tik liūdna bus, jei kals kokios šalnos gegužės mėnesį...
Labai dėkinga už tokią gausią info apie melsves. Aš tai apie tas papr. senobines dryžuotas bėdavoju...Naujų ir dar kad atitiktų teisybę, nelabai kur paprasta gaut. Kapeliuose dar auginu iš Vyšniauskų Patriot-reikia ten žemos ir ryškios. Kitos brangios, ir tas mažulytis gumulėlis dar daug metų tikro grožio siektų. O dar liūdniau, kad be chemijos, barstymų anei gėlyne, anei darže, anei žingsnio... Jau taip nusibodo vis kažką makaluot, purkšt, barstyt. Šliužai atvirai karaliauja, o špokai, matyt, pusžales trešnes šiemet vėl nules... Dar l.knieti paklaust apie astilbes. Auga sode nuo l.senai rausva ir balta, bet žydi negausiai. Ko gero dabartinėm reiktų keist, labiau džiugintų, o ir žemesnių daug siūloma. Kaži kokios jūsų turimos gerai žiemoja ir netingi žydėti? Mačiau Senukuose šaknų, bet nuo pernai esu toookia pikta..Pirkau nematytų, įdomesnių lelijų - nė viena teisybės neatitiko ..žulikai jie..
Tai jau tikrai, Vivica, ir aš ryte ir vakare vis ratus einu apie augalus, labai smagu matyti, kad dauguma dygsta. Visi snapučiai peržiemojo, pernai pirktas Purple Ghost vasarą prakiurksojo be entuziazmo augti, o va dabar jau leidžia rausvus lapelius. Nuo šalnų pernai nukentėjo mano melsvės, ypač ankstyvoji Guakamole, šiemet jau būsiu gudresnė ir uždengsiu, jei kas. Kai rinkausi melsves šiemet, June neįsidėmėjau, bet pirkau panašią -Gold Standart.
Tai nei viena man nepatarsit, su kuo derinti viendienes?
Dar prsiminiau vieną augalą, draugė siūlo kaštonlapę rodžersiją. Ar auginat, kaip ji jums? Tik dar galvoju, gal sodinti atskirai, nes juk užaugs didelis augalas?
Dar prsiminiau vieną augalą, draugė siūlo kaštonlapę rodžersiją. Ar auginat, kaip ji jums? Tik dar galvoju, gal sodinti atskirai, nes juk užaugs didelis augalas?
QUOTE(Achilea @ 2018 04 17, 08:38)
Pati derinio nesugalvoju, bet yra vienas man patinkantis puslapis, kur galima rasti derinių - gardenia.net. Tai, pvz., įvedus 'Hemerocallis', siūlo derinius su melsvėmis, rasakilomis, veronikomis, astilbėmis, snapučiais. Kaip žiūriu, daugiausia pusšešėlio deriniai
Nuotraukos iš to puslapio
A, yra ir saulėtai vietai - su kraujažolėmis, monardomis
O kokios čia globalios informacijos prisikrovė nuo vakar vakaro . . Ir apie melves ir apie astilbes. Ir apie gegutę net. . Tikrai anai per anksti dar, bet matyt teks jau įsimesti pigėlių kišenėn.
Dėl viendienių. Turiu kokių 7 m ilgio ir pločio nevienodo, bet storiausioj vietoj apie 5 m plotą .
Skirta karaliauti viendienėms. Jos ten tą ir daro, bet dėl pavasario žiedų prisodinau šiek tiek vilkdalgių. Ne per daug, kad nedominuotų. Vasaros metui yra įmesta terakotinė kraujažolė.
Ji savo spalva neišsišoka, o žiedo struktūra gražiai įsimaišo. Bent man taip atodo. Dar 2-3 krūmai tų rudbekijų daugiamečių. Keičiu vis jų vietą. Soruolių keletas krūmų. Šiemet papyliau vienmetės aukštos soros sėklų. Pabandysiu keletą augalų neišravėti. Mintį pakišo pernai per klaidą atsidūręs pankolis.
Dėl viendienių. Turiu kokių 7 m ilgio ir pločio nevienodo, bet storiausioj vietoj apie 5 m plotą .
Skirta karaliauti viendienėms. Jos ten tą ir daro, bet dėl pavasario žiedų prisodinau šiek tiek vilkdalgių. Ne per daug, kad nedominuotų. Vasaros metui yra įmesta terakotinė kraujažolė.
Ji savo spalva neišsišoka, o žiedo struktūra gražiai įsimaišo. Bent man taip atodo. Dar 2-3 krūmai tų rudbekijų daugiamečių. Keičiu vis jų vietą. Soruolių keletas krūmų. Šiemet papyliau vienmetės aukštos soros sėklų. Pabandysiu keletą augalų neišravėti. Mintį pakišo pernai per klaidą atsidūręs pankolis.
Vaje, kaip gražu, Vivica pastudijuosiu, buvau girdėjusi apie tą gardenia. bet pamiršau.
Amba, ačiū už idėjas. Griebsiu kastuvą ir platinsiu naują gėlyną. Taigi ir aš turiu pakolių sėklų, tai žioplė, pamiršau visai jas, jau reikia sėti, įterpsiu į gėlyną, dar artišokų prisiauginau. Vilkdalgių atsiprašysiu ir kelis parnešiu, prie upelio visus ištrėmiau. Kraujažolių neturiu, nes laukinės visur karaliauja ir man gerokai įkyri, o iš sėklų sėtosios buvo netikę, bet va vis matau deriniuose - gražu ta kraujažolė.
Amba, ačiū už idėjas. Griebsiu kastuvą ir platinsiu naują gėlyną. Taigi ir aš turiu pakolių sėklų, tai žioplė, pamiršau visai jas, jau reikia sėti, įterpsiu į gėlyną, dar artišokų prisiauginau. Vilkdalgių atsiprašysiu ir kelis parnešiu, prie upelio visus ištrėmiau. Kraujažolių neturiu, nes laukinės visur karaliauja ir man gerokai įkyri, o iš sėklų sėtosios buvo netikę, bet va vis matau deriniuose - gražu ta kraujažolė.
Na, man tai labai gražiai atrodo deriniai, kai vienų augalų balti žiedai, o kitų - lapai su baltais kraštais. Daisoja, gal kokias astilbes baltas paminėtumėte, kurios jums patiko ir tiko?
Kaštonlapę rodžersiją galima atskirai sodinti, bet ne itin greitai ji plečiasi, t.y. vidutiniškai. Man ji gražu tarp panašias sąlygas mėgstančių. Tik vietą parinkti apsaugotą nuo vidudienio kaitros, nes apdega, jei šlapia būna.
https://get.google.c...FJNomghzsEaVsoZ
Korėjinė rodžersija (Rodgersia podophylla) pakenčia sausesnę ir saulėtesnę vietą. Ji šiek tiek žemesnė.
https://get.google.c...ufYbotVZ_i4ZykP
Senovines astilbes jau visas ištrėmiau. Nepatiko dar todėl, kad labai greitai dauginasi. Naujos veislės taip neskuba.
Žiemoja astilbės visos gerai, jei pasodintos tinkamoje vietoje.
Kininės astilbės, jų veislės ir jų hibridai gali augti saulėtoje vietoje ir drėgmės mažiau reikalauja. Iš žemų kininių: A.pumila, A.'Little Vision in Pink', visa serija Younique (žadamas aukštis 30-40 cm, bet tik šiemet pirkau, tai dar nepatikrinau). Yra aukštų kininių iki 120 cm.
Japoninėms, darželinėms astilbėms reikia daugiau drėgmės. Jei saulėtoje vietoje, tai tvenkinio pakrantėje. Pernai labai patiko iš ,,muzikinės" serijos 'Jump and Jive', gausiai ir ilgai žydėjo, rudenį pakartotinai.
Naujų melsvių ir astilbių veislių galima ir Lietuvoje gauti, tik kainos ne mano kišenei, kai daug norisi, tai po truputį kaupiu.
https://get.google.c...FJNomghzsEaVsoZ
Korėjinė rodžersija (Rodgersia podophylla) pakenčia sausesnę ir saulėtesnę vietą. Ji šiek tiek žemesnė.
https://get.google.c...ufYbotVZ_i4ZykP
Senovines astilbes jau visas ištrėmiau. Nepatiko dar todėl, kad labai greitai dauginasi. Naujos veislės taip neskuba.
Žiemoja astilbės visos gerai, jei pasodintos tinkamoje vietoje.
Kininės astilbės, jų veislės ir jų hibridai gali augti saulėtoje vietoje ir drėgmės mažiau reikalauja. Iš žemų kininių: A.pumila, A.'Little Vision in Pink', visa serija Younique (žadamas aukštis 30-40 cm, bet tik šiemet pirkau, tai dar nepatikrinau). Yra aukštų kininių iki 120 cm.
Japoninėms, darželinėms astilbėms reikia daugiau drėgmės. Jei saulėtoje vietoje, tai tvenkinio pakrantėje. Pernai labai patiko iš ,,muzikinės" serijos 'Jump and Jive', gausiai ir ilgai žydėjo, rudenį pakartotinai.
Naujų melsvių ir astilbių veislių galima ir Lietuvoje gauti, tik kainos ne mano kišenei, kai daug norisi, tai po truputį kaupiu.
QUOTE(Vivica @ 2018 04 17, 11:53)
Na, man tai labai gražiai atrodo deriniai, kai vienų augalų balti žiedai, o kitų - lapai su baltais kraštais. Daisoja, gal kokias astilbes baltas paminėtumėte, kurios jums patiko ir tiko?
Iš vidutinio senumo/naujumo veislių - Weisse Gloria:
https://get.google.c...iKjPRxuyOPF_zkn
Tvirti kerai, graži žiedyno forma. Jos ir vazone gražiai atrodo.
Iš naujesnių - kininė astilbė 'Diamond and Pearls' apie 70 cm, labai tvirta, jokio vėjo nebijo.
Visai nauja, labai žema, grakšti, puri - 'Darwin's Snow Sprite', dar žemesnė, nei 'Sprite'.
Ir tik šiemet pirkau, tikiuosi atitiks mano vizijas - Astilbe chinensis 'Mighty Plonie'. Turėtų būti aukšta tiesi ,,žvakė", žydėjimo metu balta, kažkuriuo metu žalsvai balta.
Ačiū, Daisoja, jūs tiek daug mums suteikiate informacijos, lenkiu galvą ir -