Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Galima, jei įšalas jau išėjęs.
Atsakyti
Aš irgi iš lenkų keletą miniatiūrinių melsvių ir kreivuonių atsisiunčiau, bet sakiau, pirma į vazonus susodinsiu ir šiltnamy palaikysiu. Nes jau yra gležni ir suvargę lapeliai, tegul pastiprėja...

Ar auginate kas kreivuonius? Man jie tokie įdomūs augalai atrodo, tai sumaniau išmėginti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vivica: 13 balandžio 2018 - 09:25
Kreivuonius bandžiau įsiveisti pirmiausiai iš sėklų. Šnipštas gavosi.
Užpernai siunčiausi, pasodinau šaknelę, o viršūnėlių taip ir nesulaukiau.
Šiemet vėl užsisakiau.
Tikrai, pasidalinkite patirtimi, kas juos auginate.
Atsakyti
Auginau kreivuonius kurį laiką, bet nusibodo nešioti. Prieš daugiau nei dešimtmetį pirkau Tricyrtis hirta ir T.formosana, sodinau lauke. Augo, bet jų žydėjimas vėlokai rudenį, tai rugsėjo šalnos nušaldydavo žiedus ar tik žiedpumpurius, tai grožio ir nelikdavo. Tada perkėliau į vazonus, žiemodavo vėsioje patalpoje, vasarai lauke įkasdavau, kai pranešdavo šalnas, nešdavau vidun. Po rudeninių šalnų dažnai ilgai dar būna geras oras. Dideliuose plotuose jie prapuola, bet mažuose įdomiai atrodo.
Tricyrtis hirta:
https://get.google.c...mDzcijgmpEpj6b9
Tricyrtis formosana:
https://get.google.c...bloig3u8ljz78-_
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2018 04 13, 23:16)
Auginau kreivuonius kurį laiką, bet nusibodo nešioti. Prieš daugiau nei dešimtmetį pirkau Tricyrtis hirta ir T.formosana, sodinau lauke. Augo, bet jų žydėjimas vėlokai rudenį, tai rugsėjo šalnos nušaldydavo žiedus ar tik žiedpumpurius, tai grožio ir nelikdavo. Tada perkėliau į vazonus, žiemodavo vėsioje patalpoje, vasarai lauke įkasdavau, kai pranešdavo šalnas, nešdavau vidun. Po rudeninių šalnų dažnai ilgai dar būna geras oras. Dideliuose plotuose jie prapuola, bet mažuose įdomiai atrodo.

Dėkoju, Daisoja, na pažiūrėsim, kad iš jų išeis...
Atsakyti
Vakar girdėjau gegutę, kišenės, aišku, buvo tuščios . O šį rytą kukutį mačiau. Tokios ornitologinės naujienos smile.gif .
Persodinau didžiąją dalį daugiamečių, drėgnamėgėms radau geresnę vietą. Liko klausimas, kur persodinti sutankėjusias viendienes, ir kam aš jų tiek prasigyvenau, nebesugalvoju, kur dėti blink.gif . Gal turit kokį pasiteisinusi derinį su viendienėmis, pasidalinkit.
Beje, pirkau maximoje "katę maiše", kitaip nepavadinsi. Parsinešiau melsvę ir snaputį, ant pakuočių nieko apie veisles nepaminėta, snaputis nuotraukoje su dideliausiais mėlynais žiedais, melsvės lapai su baltu krašteliu. Galvojau, jei kuris snaputis neperžiemos, tai va turėsiu gražų ir pigų.Pasodinau į vazonėlius, snaputis jau pražydo tokiais menkais žiedeliais, pievinis koks nors tikriausiai, gal lauke kiek padiktės, o mesvė panaši kaip nuotraukoje, tik lapai daug mažesni, nei būčiau norėjusi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Achilea: 16 balandžio 2018 - 13:09
QUOTE(Achilea @ 2018 04 16, 13:09)
Vakar girdėjau gegutę, kišenės, aišku, buvo tuščios . O šį rytą kukutį mačiau. Tokios ornitologinės naujienos  smile.gif .
Persodinau didžiąją dalį daugiamečių, drėgnamėgėms radau geresnę vietą. Liko klausimas, kur persodinti sutankėjusias viendienes, ir kam aš jų tiek prasigyvenau, nebesugalvoju, kur dėti  blink.gif . Gal turit kokį pasiteisinusi derinį su viendienėmis, pasidalinkit.
Beje, pirkau maximoje "katę maiše", kitaip nepavadinsi. Parsinešiau melsvę ir snaputį, ant pakuočių nieko apie veisles nepaminėta, snaputis nuotraukoje su dideliausiais mėlynais žiedais, melsvės lapai su baltu krašteliu. Galvojau, jei kuris snaputis neperžiemos, tai va turėsiu gražų ir pigų.Pasodinau į vazonėlius, snaputis jau pražydo tokiais menkais žiedeliais, pievinis koks nors tikriausiai, gal lauke kiek padiktės, o mesvė panaši kaip nuotraukoje, tik lapai daug mažesni, nei būčiau norėjusi  biggrin.gif

Oi, tos pagundos tongue.gif Aš tai jau bėgu pro tuos augalų stendus. Šalia eidamas vyras sako: "Taigi pasižiūrėk, gal kokių nors augalų nori", o aš sakau: "Pirma reik pasižiūrėt, kas iš turimų išeis..."

Šiandien nužiūrėjau, kad pas Rasą Laurinavičienę yra nemažai akcijinių augalų - po 1,49 EUR! Ypatingi pasiūlymai!!!

Bet irgi susilaikau, nes reikia pasižiūrėti, kaip mano naujas gėlynas suaugs, ko trūks, o gal ko bus per daug...
Atsakyti
Tai va, kad pro tuos augalus ir aš stengiuosi praeiti, tik kojos pačios nuneša, bet pirkau tik du ax.gif . Mačiau ir aš Rasos Ypatingus pasiūlymus, bet ji nesiunčia paštu. Šiemet mane "pramušė" ant melsvių, pas Darių kelias užsisakiau, prisodinčiau jų visur, bet mažai pas mane pavėsingų vietų, gal kada vėliau...
Atsakyti
QUOTE(Achilea @ 2018 04 16, 21:00)
Tai va, kad pro tuos augalus ir aš stengiuosi praeiti, tik kojos pačios nuneša, bet pirkau tik du  ax.gif . Mačiau ir aš Rasos Ypatingus pasiūlymus, bet ji nesiunčia paštu. Šiemet mane "pramušė" ant melsvių, pas Darių kelias užsisakiau, prisodinčiau jų visur, bet mažai pas mane pavėsingų vietų, gal kada vėliau...

Melsvės- l.gražu, ir kai dabar tokių visokių yra. Bet kaip kovojate ar saugote nuo sraigių? Melsves pas mane jos kaip riešutus.. doh.gif triauškia aggressive.gif Ogal rūšinių nekabina - neskanios..?
Atsakyti
Yra daug sraigėms ir šliužams atsparių kietalapių melsvių veislių. Nors pernai ir jas truputėlį apkramtė. Pas mus labai daug invazinių luzitaninių arionų, barstau jiems moliuskocidus.
Atsparios sraigėms: Elegans, Franses Williams, Pizzazz, Halcyon, Dream Weaver, Wolverine, Blue Mouse Ears...kažkur turėjau sąrašo nuorodą, paieškosiu.
Yra ir saulei atsparių melsvių, bet ne saulėkaitai visą dieną. Pusdienį atlaiko.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2018 04 16, 22:02)
Yra daug sraigėms ir šliužams atsparių kietalapių melsvių veislių. Nors pernai ir jas truputėlį apkramtė. Pas mus labai daug invazinių luzitaninių arionų, barstau jiems moliuskocidus.
Atsparios sraigėms: Elegans, Franses Williams, Pizzazz, Halcyon, Dream Weaver, Wolverine, Blue Mouse Ears...kažkur turėjau sąrašo nuorodą, paieškosiu.
Yra ir saulei atsparių melsvių, bet ne saulėkaitai visą dieną. Pusdienį atlaiko.

Na nieko sau, kaip pasisekė tongue.gif - pas mane irgi yra tų arionų, irgi vaišinam juos moliuskocidais, kur yra jims skanių augalų. Ir kaip tik įsigijau tris melsves - pasirodo, visos iš tų atspariųjų - Halcyon, Wolverine ir Blue Mouse Ears biggrin.gif
Atsakyti
Pas mane kazkur pasimete vienas metu laikas- pavasaris. Iskart is ziemos ikritom i vasara. Krokai nuzydejo per kokias tris dienas, silageles pradejo zydeji drauge su jais ir jau ciut ne pabaigon. Viena diena margutes vos kisa nosis- kita diena ziedai tabaluoja. Vos neprisedau is nuostabos pamacius kaip per kelias dienas sitaip viskas subujojo. Ruosiausi siemet nuleist berzui sula, tai viena diena porie jo saknu dar ledas, o kita- jau lapai sprogsta. Nespejau! Kazkokia nesamone unsure.gif nezinau ar cia didelis dziaugsmas del tokio kontrasto augalams...
Achilea dekui uz ornitologines naujienas. Zinosiu, kad jau laikas pinigeliu nesiotis, o tai ima ir uzkukuoja mane vis basa plika tusciomis kisenemis biggrin.gif
Atsakyti