Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Ačiū už patarimus, sukišau patagonines į šaldytuvą!
Atsakyti
Mano mudrės neperžiemojo. Išroviau vieną patikrinimui -šaknys supuvę. Gaila. Gerai, kad pasisėjau likutį, tai turėsiu dar šiemet. Teks matyt pabandyti dengti. Ir sėklų pabandysiu pasirinkti rudenį. Gal. O gal nežaisiu... Iki rudens toli ir gali pasikeisti norai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 03 balandžio 2018 - 21:13
Patagoninės lenda!
Atsakyti
Dejavom, kad šalta, ir še tau - vos ne vasara bigsmile.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

Vis tik gražu, kai vienodų gėlyčių daug ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2018 04 09, 08:20)
Dejavom, kad šalta, ir še tau - vos ne vasara  bigsmile.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

Vis tik gražu, kai vienodų gėlyčių daug  ax.gif

Mmm, labai gražu, tie pirmi žiedai savyje talpina daugiau džiaugsmo nei vidurvasarį pasirodantys smile.gif. Kad ir kokia spalvinga šilta kvapni ir visokiomis kitokiomis dorybėmis apdovanota vasara, bet pavasaris man yra pats pats pats pačiausias metų laikas. Tiek veiksmo, nežinia kurį kampą griebt, užsiėmiau terasinį gėlyną pertvarkyt, atsisakau šluotsmilgių :-D. Aišku, ne visų, tik rūšines metu lauk, per aktyviai sėjasi, nors ir 'Schottland' užkariavo visus tarpelius tarp ežiuolių, tai šiek tiek nervina. Bet kol geresnės alternatyvos nėr, tol bus gerai smile.gif. Žiūrėsiu kas gausis iš mano eksperimento, tuoj prasidės svogūninių sodinimas. Rudenį nedrįsau kišt į vandenį, tai žiemą susodinau po vieną svogūną į vazonėlius. Dabar visi lauke stovi ir laukia savo vietos. Manau bus gerai, neaišku kaip kitąmet bus su žiedais, bet gal viskas bus gerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2018 04 09, 08:42)
Mmm, labai gražu, tie pirmi žiedai savyje talpina daugiau džiaugsmo nei vidurvasarį pasirodantys smile.gif. Kad ir kokia spalvinga šilta kvapni ir visokiomis kitokiomis dorybėmis apdovanota vasara, bet pavasaris man yra pats pats pats pačiausias metų laikas. Tiek veiksmo, nežinia kurį kampą griebt, užsiėmiau terasinį gėlyną pertvarkyt, atsisakau šluotsmilgių  :-D. Aišku, ne visų, tik rūšines metu lauk, per aktyviai sėjasi, nors ir 'Schottland' užkariavo visus tarpelius tarp ežiuolių, tai šiek tiek nervina. Bet kol geresnės alternatyvos nėr, tol bus gerai smile.gif.  Žiūrėsiu kas gausis iš mano eksperimento, tuoj prasidės svogūninių sodinimas. Rudenį nedrįsau kišt į vandenį, tai žiemą susodinau po vieną svogūną į vazonėlius. Dabar visi lauke stovi ir laukia savo vietos.  Manau bus gerai, neaišku kaip kitąmet bus su žiedais, bet gal viskas bus gerai smile.gif

Tikrai, pavasariniai žiedai varo lauk žiemos depresiją, todėl jų visada labai laukiu ir kiekvieną dieną vis tikrinu, kas naujo ax.gif

jot.ka, smagių pertvarkymų, parašykit paskui, kaip pasisekė eksperimentas su į vazonėlius susodintomis svogūninėmis. Ką sodinau rudenį, viskas lyg ir rodosi po truputį. Anksčiau sodinti krokai, manau, gerai atlaikė šlapią pernykštę vasarą, gražiai dygsta ir seniau sodintos tulpės (žiūrėsiu, kas iš jų išeis, jų dvejus metus neiškasus). Šiek tiek neramina česnakai - penai rudenį sodinti lenda po truputį, o anksčiau sodintieji, bijau, kad gali būti neatlaikę tų lietingų metų... Dar nesirodo ir blakėžudė, berods jos gana ankstyvos? Negi galėjo neišgyventi? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2018 04 09, 09:05)
Tikrai, pavasariniai žiedai varo lauk žiemos depresiją, todėl jų visada labai laukiu ir kiekvieną dieną vis tikrinu, kas naujo  ax.gif

jot.ka, smagių pertvarkymų, parašykit paskui, kaip pasisekė eksperimentas su į vazonėlius susodintomis svogūninėmis. Ką sodinau rudenį, viskas lyg ir rodosi po truputį. Anksčiau sodinti krokai, manau, gerai atlaikė šlapią pernykštę vasarą, gražiai dygsta ir seniau sodintos tulpės (žiūrėsiu, kas iš jų išeis, jų dvejus metus neiškasus). Šiek tiek neramina česnakai - penai rudenį sodinti lenda po truputį, o anksčiau sodintieji, bijau, kad gali būti neatlaikę tų lietingų metų... Dar nesirodo ir blakėžudė, berods jos gana ankstyvos? Negi galėjo neišgyventi?  unsure.gif

Pas mane česnakai ne vienodai dygsta, vieni stipresni kiti lyg silpnesni atrodo, bet smagu kad treti metai iš eilės ir nedingsta. Tulpės pas mane dar iš mamos sodo, tai matyt atsparios visom negandom, lenda ir kasmet daugėja. Blakėžudė jau lenda pas mane, dar tik vos vos kiša nosis, bet violetinis atspalvis jau matosi .
Atsakyti
Šiaurinėje pusėje, kur namas ilgai užstoja saulę, botaniniai krokai tik nosis kiša. Kur kažkiek saulės, pamažu žydi.
Žiemą sudygusios svogūninės neaiškios. Narcizai lyg ir normaliai žali. Česnakai kai kurie geltoni lenda, tai neramina.
Blakėžudės šviesioje vietoje jau nemažais lapais, pavėsyje - tik žemę kelia. Netinkamu laiku praeitą vasarą persodinau blakėžudę Pink Spike, tai turbūt pasimirė, nes nieko nekelia.
Kupstinės šluotsmilgės Tardiflora pernai gausiai prisisėjo ir gerai peržiemojo, tai bus ravėjimo, kai rankos atsilaisvins.
Astilbės saulėtoje vietoje jau poros centimetrų aukščio.
Šiemet negražiai apšalo eleborų lapai. Išgyveno, bet ilgi besniegiai šalčiai kai kuriems pakenkė.
Viendienės jau tinkamos salotoms. O visžalės dar neaišku ar atžels.
Atsakyti
Daisoja, buvau susinervavusi su vienadienėmis. Bet visos gyvos, tik lapai kai kurių vos vos matomi.
Pas mane žydi eleborai ir snieguolės.
Blakėžudei dar ankstoka. Ko gero, dar būsiu nutrypusi tvarkydama, labai jau menka pas mane.
Gražiai želia flioksai, saulainės, vilkdalgiai. Kiša snapus sinanavadalapiai vingiriai, arunkai, bijūnai, labai smagiai lenda katilėliai C.glomerata. Kaip tik dabar pats laikas iškasioti ir susodinti pagal spalvas. Matosi, kurie bus balti, kurie violetiniai, kurie rožiniai. C.punktata randu neįtikėtinose vietose. blink.gif Pernai sodinti bandreniai kai kurie pašuto, kai kurie gražiai atželia. O monardų prasiplėtimas blink.gif
Gal pas ką nors yra žydėjusi liriopė ? Lapai - kaip žiemos nemačiusi, o kodėl pernai nežydėjo ???
Atsakyti
Liriopę turiu daugiau nei 10 metų, bet niekad nežydėjo. Man visai tinka, gražūs lapai. Tik lauke nepalikinėju. Pradžioj nerizikavau, kol neturėjau atsarginės, dabar prisidauginau, bet nepalieku, kai gyvatbarzdės lauke pradėjo iššalinėti.
Atsakyti
Na, manau, dabar reikia kantriai laukti, kol pamatysime, kaip realiai tie mūsų augaliukai peržiemojo. Buvo labai šlapia, gal todėl kai kurie dar neskuba... blink.gif
Atsakyti
Sveikos,

Suplanavau nauja gelyna pas save. Pripirkau melsviu, viendieniu, astylbiu is senuku ir laukiu roziu. wub.gif

Viska sukisau i vazonus, auga saltame garaze biggrin.gif Ar jau galima sodinti i lauka. Nes viskas jau naturaliai lenda. rolleyes.gif
Atsakyti