Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Daisoja @ 2018 03 26, 17:14)
Raktažoles varnėnai mėgsta paskabyti, mačiau nešantis į lizdus.
Visžalės viendienės dažnai užmirksta ir supūna. Ir pusiau visžalės.

cray.gif Tai kaip sužinoti perkant ? Nemačiau rašant kad kažkokiai grupei priklauso. hmm.gif
Atsakyti
Pagal pavadinimą. Yra svetainių, kur surašyta visa informacija. Pvz.:
https://davesgarden..../pf/go/69998/#b
Kur Foliage Habit.
Atsakyti
Vajezau. Sventai tikejau, kad viendenes- ''tinginiu geles'' ir dar neuzmusamos unsure.gif
Rozes pas mane dar po kamsalais. Nei vienos nenudengiau- dar -9 zada. Negerai, kai nakti toks minusas, o diena turbut saule paspirgins. Geriau tegu dar pamiega apkutotos...
Pavasaris pasitiko ne tik surudijusiais sanariais, bet ir atsipiusiu sekatoriumi, per ziema kazkur pasiplove greblys, issilakste kaptukai... unsure.gif
Atsakyti
Nedygsta man patagoninės verbenos, vienintelių gėlių šiemet norėjau pasisėt ir še tau kad nori. Savaitgalį nušniojau gėlyną, česnakų kol kas nematyt. O ir pusė gėlyno baloj, tai spėju supuvo. Turbūt ir įsišaknyt nespėjo, nes sodinau į pliurzą. Na gerai, jei tik tokie nuostoliai. Bet vis tiek gaila.
Atsakyti
QUOTE(Sparaxis @ 2018 03 27, 08:23)
Nedygsta man patagoninės verbenos, vienintelių gėlių šiemet norėjau pasisėt ir še tau kad nori. Savaitgalį nušniojau gėlyną, česnakų kol kas nematyt. O ir pusė gėlyno baloj, tai spėju supuvo. Turbūt ir įsišaknyt nespėjo, nes sodinau į pliurzą. Na gerai, jei tik tokie nuostoliai. Bet vis tiek gaila.

Patagoninės su kaprizais . Kad norėtusi joms sudygti, paprastai pasėjusi palaikau 2-3 dienas šiltai, o paskui nešu porai savaičių pašaldysi. Tada draugiškai pakyla miškeliu. Sėklos seniai nuosavos. Ir bent kas 3 metai atnaujinu, nes senesnės sunkiau dygsta. Retesnis miškelis tongue.gif .
Atsakyti
Aš šiemet patagoninių nesėjau, nes pernai visuose gėlynuose tokiais miškeliais dygo blink.gif , tai tikiuosi ir šiemet jų rasti
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2018 03 27, 10:22)
Aš šiemet patagoninių nesėjau, nes pernai visuose gėlynuose tokiais miškeliais dygo  blink.gif , tai tikiuosi ir šiemet jų rasti

DYgsta gėlynuose, bet vistiek šiek tiek auginu daigais, nes daug anksčiau pražysta. Tos vėliau prisijungia. Net ir pakraščiuose pridygsta.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2018 03 27, 11:23)
DYgsta gėlynuose, bet vistiek  šiek tiek auginu daigais, nes daug anksčiau pražysta. Tos vėliau prisijungia. Net ir pakraščiuose pridygsta.

Suprantama, bet, matyt, šiemet nebuvo įkvėpimo blink.gif Persimečiau ant pomidorų ax.gif (atsiprašau visų gėlininkių, bet čia turbūt ir daržininkių yra 4u.gif )
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2018 03 26, 20:52)
Pagal pavadinimą. Yra svetainių, kur surašyta visa informacija. Pvz.:
https://davesgarden..../pf/go/69998/#b
Kur Foliage Habit.

Ačiū. 4u.gif Pravariau visas turimas veisles per tą gidą, nagi dauguma - evergreen. blink.gif Tai dabar matysiu , kurios iš tiesų neužmušamos.

Mano rožės liko žmoniškai neuždangstytos, tik ant kelmo po puskibirį durpių paskubomis užmesta. Nieko blogo nenutiko, dauguma floribundos, nukarpiau negyvas šakeles ir tiek. buvo dar apsnigta gal 10 cm.

Tiesą sakant, jau patagoninės užkniso. Priželia tankiu šepečiu, kur reikia ir nereikia. Vis gailėdama per daug palieku, tai pernai jau rožės nuo jų kentėjo. Tai gal šiemet tarp jų susodinsiu žemaūgius tankiažiedžius katilėlius. Kas turite Caroline ? Kokio aukščio ji maždaug Lietuvoje būna ?
Dar klausimukas. Kas turite taškuotąjį katilėlį ? Ar įmanoma pasiekti, kad jis būtų stačias ? Mano gėlyne 5-6 augalų plotelis nugula viską aplinkui negyvai. Ar ieškoti jam vietos, kur būtų sausa skurdi dirva ?
Atsakyti
QUOTE(Sparaxis @ 2018 03 27, 09:23)
Nedygsta man patagoninės verbenos, vienintelių gėlių šiemet norėjau pasisėt ir še tau kad nori.

Stratifikuot sėklas reikia. Šiemet 10 dienų taip dariau: nakčiai į šaldytuvo daržovių skyrių pasėtas ir sudrėkintas, indelyje. Ryte ištraukdavau ir būdavo kambario temp iki vakaro. Po tų 10 dienų vienu kartu visos ir sudygo.

Gėlyne nesitikiu rast, būsiu jau visą kas ne vietoje nuravėjus ir išpurenus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 27 kovo 2018 - 20:25
Turiu taškuotąjį katilėlį, lyg ir neguli. Vėjus krūmai užstoja, į kitus pasiremia, auga šlapiam priemolyje, trąšų negauna. Šaknimis plinta netvarkingai, bet ką padarysi, išraunu. O taškuotasis katilėlis 'Hot Lips' visai žemas, tai nėr kaip gult. Taškuotasis 'Pink Octopus' irgi stačias, vidutinio aukščio.
Atsakyti
Gal auginate miskantą Gracillimus? Mačiau senukuose kaina 3 eurai ir dar 30 proc. nuolaida. Kažin ar peržiemoja jis pas mus? Rašo 5 zona, tai gal nelabai.
Atsakyti