Gaila, su degtukais niekaip negaliu prasisukti. O taip smagu ir gražu būtų. Dar ir kupstines šluotsmilges, nors jų dar daug žalios masės. Bet tokios kietos, tik dviem rankom, bet čeksėjau čeksėjau, mažiau nei pusę įveikiau, o atrodo pūsles pritryniau. Pradžioj maniau, kad užteks iššukavimo grėbliu, bet kažkaip dienomis gelsta į šieną.
Kaune irgi dar žemė įšalus, tvirta vaikščioti rytais, tik kur saulė dieną patyžta. Bet ir iš sušalusios lenda ne tik svogūninės. Purienos jau su poros cm pypsiukais. Nors su jom nelabai aišku, gal žiemą išaugo. Palminės viksvos Oehme irgi jau auga po senais lapais, Little Midge dar ne.
Atrodo, labai patogu sugrėbti šieną nesužalojant augalų, kol žemė sušalus, bet heucherų nuplėšiau užkabinusi grėbliu. Ir žemaūgių bergenijų sugebėjau išpešti, kažkaip sunkiai pernai prigijo.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 03 21, 21:11)
...UAB Padegita
Geras... Gal ir nekenkia augalui kol sušalę aplinkui. Pašildo . Reiks gal ryt - poryt pabandyti , pasikvietus jaunimą dėl didesnio smagumo. Pas mane lenda sinevadai. Iš to amžino įšalo. Rudenį nukirpau palikdama apie 10 cm, tai dabar tenka rudus stagarus naikinti, o ten jau gyvybė kyla.
Patagoninės stiebus nurėžiau, bet šaknys dar įšale liko. Sakau paskui išrausiu, bet kai kurių, papuolusių greta apdengiamų augalų, stiebuose matėsi žalumo. Teks palikti ir palaukti, mažu pražiemojo.
Dėl mudrės (čia jums IK ) tai dar jokios žinios nėra. Nukirpau, bet stiebai tokie pašutusiu besilupančiu paviršiumi. Kaip šaknys neaišku. Lyg tai žalumas yra piūvyje.
Visko net neapžiūrėjau.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 03 21, 21:11)
Miskantams patyliukais nukniaukiu iš MB trimerį, kai po žiemos būna peiliukai uždėti. Kelis kartus burgzteliu ir krenta kaip šieno pradalgės. Kažkuri čia mamka gyrėsi, kad pakiša degtuką ir pastovi su laistytuvu dėl visa ko. UAB Padegita
as as cia tokia . pernai bandziau. buvau macius vienam prancuzaites(atrodo) bloge, kur visus zolinius pavasari sudegina. tipo taip augalui geriau. naturalus atsinaujinimas. taigi pernai vienus padeginejau (ten kur buvo galima prieit nezalojant kitu augalu), o kitus nureziau. skirtumo didelio nepastebejau
visgi siemet nedeginsiu. man labai pasiteisino zoliniu nupjovimas pjautuvu. nei pritrintu pusliu, nei didelio vargo. va kazkoks ale toks, siek tiek su dantukais : https://www.senukai....uvas-45-cm/32wr
QUOTE(Vobla @ 2018 03 22, 09:11)
visgi siemet nedeginsiu. man labai pasiteisino zoliniu nupjovimas pjautuvu. nei pritrintu pusliu, nei didelio vargo. va kazkoks ale toks, siek tiek su dantukais : https://www.senukai....uvas-45-cm/32wr
Taip. Aš irgi daug ką piautuvu. Turiu jau n metų nei atšimpa nei ką. Bet jis gerai tada kai gali kita ranka viršyje žmoniškai suimti. Kai dabar piausčiau pernai neplikai nupiautus, žolynus, tai kokybiškos virtuvinės žirklės man nepamainomos.
Reikės man irgi įsigyti pjautuvą. Mano nedaug kol kas tų žolynų, bet vis tiek vargo yra. Pas mane kol kas galingiausios yra soros ir sibiriniai vilkdalgiai 'Alba'.
'Facebook'e skaičiau apie didelius gėlynus (pvz., Auksės Dobilienės), tai jiems pasiteisino trimeris.
Deginimas kai kur užsienyje propaguojamas, irgi dideliuose gėlynuose, sako, ir augalai greičiau atželia, ir pelenais pasitręšia. Bet pas mus, kiek žinau, oficialiai negalima to daryti
Kaune šiandien vėl sninga, et, jau taip nusibodo...
'Facebook'e skaičiau apie didelius gėlynus (pvz., Auksės Dobilienės), tai jiems pasiteisino trimeris.
Deginimas kai kur užsienyje propaguojamas, irgi dideliuose gėlynuose, sako, ir augalai greičiau atželia, ir pelenais pasitręšia. Bet pas mus, kiek žinau, oficialiai negalima to daryti
Kaune šiandien vėl sninga, et, jau taip nusibodo...
Sveikos gėlininkes
skaitau apie deginimus, tai va mus kaimynai visada savo švendrynus nudegina , buvo pasodinę prie ju koki tai gluosnį aišku amen jam buvo , o deginti tokias ala šiuksles galima jeigu tai kaimo vietove , 30 m nuo pastatų ir yra prižiurintis tai žmogus, aiškinaus pernai per gamtos apsaugą
skaitau apie deginimus, tai va mus kaimynai visada savo švendrynus nudegina , buvo pasodinę prie ju koki tai gluosnį aišku amen jam buvo , o deginti tokias ala šiuksles galima jeigu tai kaimo vietove , 30 m nuo pastatų ir yra prižiurintis tai žmogus, aiškinaus pernai per gamtos apsaugą
Skaitau ir neatsistebiu jūsų išradingumu. Ir pjautuvai, ir virtuvinės žirklės. O aš kvaila višta su sekatoriumi vargstu.
Pavasarį tai gėlynų negrėbiu, o tarpukus sekliai perkasu. Tuo pačiu nurenku liekanas, jei kur pasiplėtę per daug, pamažinu.
Pas mus irgi pavasario nesimato. Naktį pasnigo, dabar nei saulės, nei šilumos. Pašalę.
Mudrė sudygo vieningai ir greitai.
Vakar padiegiau tarp vatos diskelių ežiuolės sėklas. Parsisiunčiau tų su kuodeliu. Double Decker. Tik šešios sėklos pakuotėje, nerizikavau iš karto sėti į substratą.
Pavasarį tai gėlynų negrėbiu, o tarpukus sekliai perkasu. Tuo pačiu nurenku liekanas, jei kur pasiplėtę per daug, pamažinu.
Pas mus irgi pavasario nesimato. Naktį pasnigo, dabar nei saulės, nei šilumos. Pašalę.
Mudrė sudygo vieningai ir greitai.
Vakar padiegiau tarp vatos diskelių ežiuolės sėklas. Parsisiunčiau tų su kuodeliu. Double Decker. Tik šešios sėklos pakuotėje, nerizikavau iš karto sėti į substratą.
Tų įrankių begalės reikia, reiks kokią įrankinę pasisiūti ar kibire nešiotis.
Pjautuvo dar neturiu, bet planuoju pirkti. Tik kaip su juo per kojas nebrūkštelti? Niekad nebandžiau tokiu daiktu mosuoti.
Bet kas per medžiai tos patagoninės verbenos. Gyvatvorių žirklės neėmė, tai suėmus krūmą į ranką karpiau sekatoriumi po vieną stiebą, nes po daugiau neįkerpa. Pradžioj planavau nekirpti, o išrauti, bet su kiekviena diena negražėja, žemė dar įšalus, nežinia kada atitirps.
Dar labai gražios kininių astilbių šluotelės, laikiau iki galo, bet šiandien išlaužiau, nes vėliau prognozuoja atšilimą, tai nepatogu bus mindžioti.
Pjautuvo dar neturiu, bet planuoju pirkti. Tik kaip su juo per kojas nebrūkštelti? Niekad nebandžiau tokiu daiktu mosuoti.
Bet kas per medžiai tos patagoninės verbenos. Gyvatvorių žirklės neėmė, tai suėmus krūmą į ranką karpiau sekatoriumi po vieną stiebą, nes po daugiau neįkerpa. Pradžioj planavau nekirpti, o išrauti, bet su kiekviena diena negražėja, žemė dar įšalus, nežinia kada atitirps.
Dar labai gražios kininių astilbių šluotelės, laikiau iki galo, bet šiandien išlaužiau, nes vėliau prognozuoja atšilimą, tai nepatogu bus mindžioti.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 03 22, 12:39)
Iš kur siuntėtės? Gal ten dar kokio gėrio yra?
Tik nežinau ar man reikia jau . Bet ežiuolių norėčiau. Na ir smalsu.
Papildyta:
QUOTE(Daisoja @ 2018 03 22, 14:06)
Tų įrankių begalės reikia, reiks kokią įrankinę pasisiūti ar kibire nešiotis.
Nereikia mosuoti, ne dalgis. Na nebent labai įsismaginus.
Papildyta:
Na bet vėl pranašauja žiemą. Prieš tai vis rodė, kad nuo nuo 25 ar 26 dieną naktį šiluma,
O dabar va https://www.yr.no/pl...lnius/long.html
Ežiuoles siunčiausi iš Mydobro.com Tik jos padėtos ne prie ežiuolių, o prie rudbekijų. Dar iš jų atsisiunčiau gaurę, pentinių, sinavadų, aubrečių. Gaurių bandysiu prisodinti po medžiais į parkelį.
QUOTE(VilteVarsa @ 2018 03 22, 22:02)
Labas vakaras,
Norėjau pasiteirauti ar kam teko pirktis gėles ir www.daugiametes.lt ar gal kas buvo pačiame gėlyne Puskelnių kaime Marijampolės raj.? Planuoju įsigyti keletą augalų tai būtų labai įdomi nuomonė tų kas pirko.
Norėjau pasiteirauti ar kam teko pirktis gėles ir www.daugiametes.lt ar gal kas buvo pačiame gėlyne Puskelnių kaime Marijampolės raj.? Planuoju įsigyti keletą augalų tai būtų labai įdomi nuomonė tų kas pirko.
Gyvenu netoli, dažnai būnu,nežinau ar kažkas ten kitaip nei kitur;daug kas net labai suvežta iš lenkų kokia 70-80%..,nežinau ar tai gerai ar blogai.Pasirinkimas nemažas būna ypač pradžioj sezono.Privažiavimas patogus,kainos visokios;dažnai pati lenkuose perku pigiau,bet tikrai perku ir čia.Dėl konsultajos apie augalus- jei pats nesidomi gali daug ir nesulaukt , jei tuo metu bus pirkėjų,nes nori visus aptarnauti, skuba , o ir darbo turi visada,tiesiog ne perdaug ten dirbančių ,bet jei žmonių mažai -patars,žiūrint kokiu klausimu.Augalų būklė būna visokia,kai kada foto internete sudėta gražių,paaugusių,vešlių,o realybėj jie dar mažiukai,ir neatsigavę po žiemos,arba dar visai pirmamečiai,tai vaizdo gali ir nebūt.Kažko labai blogo ar pagiriamo negaliu pasakyt.