QUOTE(vi_ @ 2016 07 04, 20:27)
<...>o vietomis tai, sakyčiau, paprasčiausiai... gražu.
<...>Bėda tik, kad jos vietomis kiek skystokos. Gal jau paseno nekurios? O gal drėgme apdalytos?
<...> jos pas mane teisingu atstumu susodintos, ir tos, kurios auga 3 šluotsmilgių trikampio centre atrodo geriau (aukštesnės ir tankesnės), nei augančios pakraščiukuose ir turinčios tik po 1 šluotsmilgę kaimynką. Spėju, kad gerumas slypi drėgmėje tarp žolių augančios geriau išlaiko drėgmę.
<...> veronikūnams, man regis, reikia erdvės bent per pusmetrį aplink nieko nesodinti, ir viskas bus puiku.
<...> Maniškės irgi tarp Schottlandžių sukamšytos, bet aš tikiuosi jų žiedynus matyti ne šluotsmilgių žiedynų lygmenyje, o stiebų viduryje. Kitaip ir būti negali, prisiminus Schottlandžių aukštį (pas mane jos virš 1,5 m staipstosi). Tai nejau žolių kotai ežiuoles užstoja? Netikiu... Parodykite!
Kaip džiugu dėl jūsų
, berods pavasarį kažkaip daugokai liūdesio ir abejonių jautėsi, o dabar labai smagu
na aš supratau, kad per 4 metus su šluotsmilgėm aš jų neperpratau. Pernai bujojusios ir iš proto variusios mane gerąja prasme, šiemet skyyyystos iki negaliu,(kvadtatuose) irgi suku galvą, ar drėgmės stygius, nes nelaisčiau( o juk pas mus tobulas sezonas, palyja reguliariai, griekas vandenį papildomai imt ) ar paseno, bet trys metai vienoj vietoj kaip ir mažoka, kad senatve kvepėtų...o gal visgi žiema kalta?
Tikra tiesa, tarp žolių drėgmė laikosi puikiai, mano atveju net per puikiai, bijau, kad česnakų ir tulpių svogūnai nesupūtų, o visiems kitiems augalams drėgmės deficito nėra, net saulei spiginant ir vėjams gairinant.
Na gal tie veronikūnai pas mane ir arčiau atsidūrė, bet kai sodinau, tikrai atstumai buvo išlaikyti.
Ši vieta mane labai pralinksmino, pamatyt ežiuoles per kotus??? Mano kvietkyne be šansų
, o kad būtų vaizdžiau sudedu savo šluotsmilgyną. Primenu trumpai, Idėja buvo baltai rausvas gėlynas vidurvasarį. Baltų ežiuolių juosta šluotsmilgių ir astrancijų matricoje, griaučius laiko lendrūnai ir kemerai. Projektas įgyvendintas pernai, ežiuolės pernai sėtos, taigi, šiemet antrametės.
Gegužės pabaiga, šiuo metu aiškiai matosi dvi juostos šluotsmilgių. Ten kur tūbės kartu auga ir ežiuolės.
birželio vidurys, atlasinė šluotsmilgių stadija, vaizdas įsibridus į gėlyno vidury, nes iš priekio matyt tik šluotsmilgių vėlevėlės.
laikas tas pats, tik vaizdas iš gėlyno galo, ar iš priekio, jokio skirtumo, nes įžiūrėt kažką pro kotus misija neįmanoma.
[URL=http://www.part.lt/perziura/68023473de43d4b6774270d831d7a34f979.jpg]
[/URL]
po joninių, gražiausia šluotsmilgių stadija, kai jos virsta rūku, debesėliu - lengva, puru, ir vistiek neperregima
kemeras ir veronikūnas jose prasmegę
o man vistiek gražu, kai jų daug...
iš už namo kampo
na ir mano idėjos nesigavimas, ežiuolių jūra
. gelbėkit skęstančius
Taigi, šiemet pas mane pro kotus pažvelgt nepavyks, ir ne vien dėl šluotsmilgių tankumo, kai kurios ežiuolės visgi išsistiebė į šluotsmilgių ūgį, tiesa tokių mažuma, bet kitąmet gal kitos taip pat pasielgs