Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Sveikos, dideli kokie daigai jau pas jus. Aš susivėlinau, kaip matau. Mano verbenos net neišdygusios. Turiu klausimą - pasėjau soruoles - jos nežiemoja Lt? Rašo, kad atlaiko iki -5. Kaži pirmais metais spės tas gražias šluoteles užauginti?
Atsakyti
QUOTE(Sparaxis @ 2018 03 16, 13:18)
Sveikos, dideli kokie daigai jau pas jus. Aš susivėlinau, kaip matau. Mano verbenos net neišdygusios. Turiu klausimą - pasėjau soruoles - jos nežiemoja Lt? Rašo, kad atlaiko iki -5. Kaži pirmais metais spės tas gražias šluoteles užauginti?

Dėkui, bet šį pavasarį mažesni daigai gal ir geriau. Nusimato ilgai mnusas. Na, nebent balandis atsiims už kovo mėn.
Žiūrint kokia soruolė. Turiu 2 rūis. Pašiaušėlinė soruolė Hameln puikiai žiemoja net nedegta. Ir tai Vilniaus krašte. Plaukuotoji soruolė atlaiko tikrai tik -5. Pirmais metais kai sėjau pradėjo žydėti daugmaž kartu su Hameln rugpiūčio mėn. Išaugo pirmais metai nemažas kupstas. Dabar jau nesėju, o rudenį porą kupstų į didelius laikinus vazonus ir laikau nešildomame kambaryje . Ten iki minuso nenukrenta, ir šviesu. Pavasarį (jau dabar) pradeda želti. Kol į lauką galima bus nešti užauga gana vešliai. Išdalinu po šalnelę ir iškaišioju po gėlyną. Auga kaip varputis šaknimis į šonus ir jau birželio gale kupstas nemažas ir pradeda žydėti. Rudenį vėl tik porą kupstų paimu , nukerpu.
Mačiau e-seklos turi šiemet parduoti soruolių šaknų .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 16 kovo 2018 - 15:40
Pradžiai jau matau, kad rododendrai žydės menkai, dalis pumpurų jau dabar minkšti. Lauravyšnė apsukta agrodanga, bet išlindusi šakelė tiesiog juoda. Nerimauju dėl šeivamedžių Black Lace. O jei dar ir soruolė iššals mad.gif . Nors ir ne naujiena nuostoliai po žiemos, vistiek tikiesi, kad kita bus geresnė... rolleyes.gif
Atsakyti
Emvida, nuliūdinai dėl rododendrų. blink.gif Jeigu dar šiemet nežydės... Pernai stipriai pumpurai apšalo, žydėjo tik Helsinki University ir keli žiedai, ne žiedynai Nova Zembla. Taip tikėjausi šiems metams.
Beje, gal todėl viskas, kad jau beveik susprogę augalai buvo po Naujųjų. Šiandien tvarkėme parkelį prie gamybinių, valėme visokias atžalas. Turėjau pernai pasodinusi du ailantus. Medžiai tokie. Vienam kažkas viršūnę nulaužė, bet iš šonų buvo išsprogę pumpurai. blink.gif Bent jau tie aliejingi dengiamieji pumpuro žvynai prasiskėtę. Bus labai pikta, jeigu neatžels. Buvo popinti tris metus...
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2018 03 16, 15:38)
Dėkui, bet šį pavasarį mažesni daigai gal ir geriau. Nusimato ilgai mnusas. Na, nebent balandis atsiims už kovo mėn.
Žiūrint kokia soruolė. Turiu 2 rūis.  Pašiaušėlinė soruolė Hameln puikiai žiemoja net nedegta. Ir tai Vilniaus krašte.  Plaukuotoji soruolė  atlaiko tikrai tik -5. Pirmais metais kai sėjau pradėjo žydėti  daugmaž kartu su Hameln rugpiūčio mėn. Išaugo pirmais metai nemažas kupstas. Dabar jau nesėju, o rudenį porą kupstų į didelius laikinus vazonus ir laikau nešildomame kambaryje . Ten iki  minuso nenukrenta, ir šviesu. Pavasarį (jau dabar) pradeda želti. Kol į lauką galima bus nešti užauga gana vešliai. Išdalinu po šalnelę ir iškaišioju po gėlyną. Auga kaip varputis šaknimis į šonus ir jau birželio gale kupstas nemažas ir pradeda žydėti. Rudenį vėl tik porą kupstų paimu , nukerpu. 
Mačiau e-seklos turi šiemet parduoti soruolių šaknų .

Taip, pas mane plaukuotoji. Susižavėjau uodegom, bet nemėgstu to tampymo ir galvos sukimo rudenį. Nu pažiūrėsiu kaip čia bus.
Bet sudygo gražiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sparaxis @ 2018 03 20, 09:07)
Taip, pas mane plaukuotoji. Susižavėjau uodegom, bet nemėgstu to tampymo ir galvos sukimo rudenį. Nu pažiūrėsiu kaip čia bus.
Bet sudygo gražiai smile.gif

Na, tada galima sėti kasmet. Bet su sėjimu man pasirodė daugiau rūpesčio nei rudenį iki šalčių įįkrauti į didelį plastmasinį vazoną ir pastatyti šaltame kambaryje iki pavasario.
Nežinau ar pribrandina sėklas ar jos daigios bus. Jei ne, tai gal ne kasmet, bet reikia rūpintis nusipirkti sėklų. Kiek atsimenu tai labai nedaug sėklyčių pokelyje.
Atsakyti
Kaune jau daug daugiamečių bunda: veronikūnai, pakalnutės, rudeniniai astrai, snapučiai, juodžolės.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2018 03 21, 11:33)
Kaune jau daug daugiamečių bunda: veronikūnai, pakalnutės, rudeniniai astrai, snapučiai, juodžolės.

Reiks eiti ieškoti tų ankstyvuolių wub.gif . Mano dar kai kas nenupjauta, tai kaip tik bus laikas ax.gif Kol kas mačiau, kad svogūninės kiša nosytes...
Atsakyti
Pas mane irgi dar nepjauti gėlynai, aną savaitę bandžiau tik pakraščius , nes toliau buvo lūlanti pliurzė. Bet dabar padžiovino, gal jau daugiau bus galima nuimt. Kiek per brūzgynus žvalgiausi, pas mane dar svogūninių nematyt( česnakai, vėlyvos tulpės ir narcizai) bet astrancijos gyvastį rodo, epimedžiai, kai kurie vilkdalgiai, šilokai, saulainės, kraujalakės. Dar tik pati pradžia nubudimo, bet visgi jau juntamas tas lukštenimasis iš žiemos patalų smile.gif
Atsakyti
Aš pjaunu, kol žemė sušalus. Kai nuo saulės paviršius patyžta, gaunasi čiužinėjimas pliurzinėjimas. Nupirko gyvatvorines žirkles ilgais ašmenimis, tai daug sparčiau. Sibirinius vilkdalgius smagiai ima. Nors miskantus keturiomis reikėjo kirpti (spausti rankomis ir kojomis).
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2018 03 21, 11:33)

Nieks nebunda- pas mus naktimis geras minusas, plius siandien dar ir pasnigo. Vakar bandziau atsikirsti sliauziancios silinges- net po pietu saulekaitoj zeme nesugebejo atsilti nei centimentro, kastuvas pavirsiumi praciuoze...
Miske pas mus dar ir slidemis praciuozti galima...
Velyvas siemet pavasaris.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 21 kovo 2018 - 20:58
QUOTE(Daisoja @ 2018 03 21, 19:25)
Aš pjaunu, kol žemė sušalus. Kai nuo saulės paviršius patyžta, gaunasi čiužinėjimas pliurzinėjimas. Nupirko gyvatvorines žirkles ilgais ašmenimis, tai daug sparčiau. Sibirinius vilkdalgius smagiai ima. Nors miskantus keturiomis reikėjo kirpti (spausti rankomis ir kojomis).

Miskantams patyliukais nukniaukiu iš MB trimerį, kai po žiemos būna peiliukai uždėti. Kelis kartus burgzteliu ir krenta kaip šieno pradalgės. Kažkuri čia mamka gyrėsi, kad pakiša degtuką ir pastovi su laistytuvu dėl visa ko. UAB Padegita biggrin.gif
Atsakyti