Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 03 14, 12:58)
drinks_cheers.gif  Va kur protingas požiūris. Pas mane irgi langų daug, atmetus žiūrinčius į šiaurę ir rytus bus tinkamų gal 12. Bet vis tiek dar saulės mažai. Kol daiginu, dedu ant grindinių radiatorių. Aišku, katinas labai prieštarauja, nes ten jo gulyklos. Paskui nešu į vėsiausią kambarį , kad neišstyptų.
O indelių šiemet bus gal apie 50 su daržovių daigiais. Grožis. wub.gif  Na, gal ne tiek grožis, kiek relaksas.
Labai nebijokite to šalčio. Dar vegetacija neprasidėjusi, augalai žino, kaip nuo jo gintis.

Visai smagu, kai susidaužiama bokalais. T. y. ya panašiai galvojančių. Vakare įdėsiu palangių nuotraukėlę ir parodysiu būsimas daugiametes daigų stadijoje. Dabar neturiu laiko aprašinėti, nes labai jau smagu lauke.
Dėl to oro ir jo temperatūrų prognozių , tai net labai nelabai kas .
https://www.yr.no/pl...lnius/long.html
Atsakyti
Noriu ir aš su jumis pabendrauti, tik nepritampu prie temos mirksiukas.gif , gėlių sėjau tik vieną rūšį - rusmenes, bet jau daigelių pridygo, ir tokio smulkumo, reikės retinti.
Geriau man pasakykit, kas auginat monardas, ar jos gerai žiemoja, kaip greitai plečiasi?. Žinoma, tikriausiai priklauso nuo veislės. Man labiau patinka tamsesnių atspalvių žiedais. Teiravausi apie Hauptling, tai pardavėja patikino, kad nelepi.

Atsakyti
QUOTE(Achilea @ 2018 03 14, 15:48)
Noriu ir aš su jumis pabendrauti, tik nepritampu prie temos  mirksiukas.gif , gėlių sėjau tik vieną rūšį - rusmenes, bet jau daigelių pridygo, ir tokio smulkumo, reikės retinti.
Geriau man pasakykit, kas auginat monardas, ar jos gerai žiemoja, kaip greitai plečiasi?. Žinoma, tikriausiai priklauso nuo veislės. Man labiau patinka tamsesnių atspalvių žiedais. Teiravausi apie Hauptling, tai pardavėja patikino, kad nelepi.

Lyg ir nelepios, mėgsta iš savo vietos pamigruot šiek tiek, ir jei miltligė nepuola tai gražus kvietkas.
Atsakyti
vartotojo įkelta nuotrauka
Dar iki žiedų teks palaukti. Kai kas žydės gal tik kitamet.
Čia pusė vienos palangės. Lango plotis virš 2 m. Taigi vietos iki valiai.
Apvalioje daigykloje likę tik gaura (kitos išpikiuotos). Atrodo tai gaura lindheimeri. Auginu iš savų sėklų. Kartais peržiemoja. Pora metų rudenį iškasdavau šaknis ir peržiemodavo vėsiai. Pernai rudenį to nedariau.
Keturkampėje dėžutėje yra bandreniai. Sėklas rinkau Bernardinų sode ir labai rūpėjo kaip jos daigios, todėl sėjau sausio gale. Paskui laikiau nešildomame kambaryje ant palangės, todėl neištįso. Šis bandrenis labai aukštas. Augalai buvo virš 1,5 m., o burbulai kaip dideli kaštonai.
Šioje dėžutėje 2 kraštiniai augalai ir dešinėje daigykloje per vidurį (nusisukė į šviesą) yra snapučiai. Mišinys. Pirkau e-sėklos. Tikrai mišinys, nes lapukai skiriasi. Noriu šiemet žiedų, todėl sėjau anksti.
Deš. daigykloje eilutėje prieš snaputį išpikiavau sidabrinio šalavijo 8 daigelius (stori lapukai).
Salvia argentea. Pernai sėjau pirkusi iš ssedaholic ir auginau kelis. Fantastiškai atrodo jų sidabriniai pūkuoti lapai. Kupstai dideli. Pridengiau žiemai, nes 5-os zonos. Šiandien tikrinau ir po apdengimu yra gyvas pūkuotas ratukas. Lapai, kurie nepakliuvo po samanų danga, pajuodę. JIe apsipūkuoja vėliau, dabar žali.Kuo sausiau, tuo labiau pūkuoti.
Prieš šalaviją ir toliau link langoyra ammi visnaga. Tai vienmetė.
Kairėje daigykloje priekyje Melinis nerviglumis Savannah . Vienmetė, pirkau e-seklos. Bandysiu kas iš gausis. Nebus gražu ar varginga priežiūra - neauginsiu daugiau. Jų šaknys gal 3 kart ilgesnės už augaliuką, todėl išpikiavau anksti. Jei šaknys ilgos, tai gal ir atsparios bus sausrai.
Toliau vainikinė gaisrena. Sėklas rinkausi Bernardinų sode.
O toliau visas plotas yra ta,i ko labai norėjau. Siunčiausi ir sėjusi buvau jau 2 kartus - nedygo. Tikiuosi, kad tai Digitalis ferruginea. Na gal Digitalis parviflora.
Šios sėklytės yra pasirinktos prie paminklo Mickevičiui Vilniuje. Užmačiau jau nužydėjusias šias rusmenes. Po kiek laiko ir pribrendo sėklos ir labai gyvybingos.
Na čia koks trečdalis to, ką auginu. Kai kas dar tik dygsta, kai kas dar nedysta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 14 kovo 2018 - 18:44
Amba, koks grožis wub.gif Žodžiu, daigai super, gražūs, tvirti.

Pas mane gaura žiemoja be problemų ir pačios prisisėja. Tais pačiais metais pražysta. Senesni krūmai jau nelabai nori žiemoti. Daigus labai lengva atskirti, tokie leopardinėm sėmelėm. O bet tačiau : rausvais žiedais gaura nežiemoja. blink.gif Tik ta balta The Bride (gal teisingas pavadinimas )
Sunervavai su sidabriniu šalaviju. Būčiau lėkusi žiūrėti ar gyvas. Nedengiau. unsure.gif Jeigu negyvas, vėl pirksiu daigą ir ateityje dengsiu.
Pas mane tik vienmečiai gvazdikai sudygę, surfinijos. Laukiu išlendant diktono. Šį savaitgalį jau sėsiu nemažai gėlikių : mudrę, gacaniją, aubrietes, putoklį, gaurę (ne gaurą smile.gif ) , gal dar sinavadus , salvijas, dar kišiu pasėjusi už lango kokioms 10 dienų pentinius.
Patagoninių jau nebesėju. Keli metai sudygsta tarp rožių pačios, tereikia išsodinti tinkamose vietose.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 03 14, 18:52)
Amba, koks grožis  wub.gif  Žodžiu, daigai super, gražūs, tvirti.

Dėkui. Perduosiu jiems. Aš manau, kad nėra negražu daigais apkrautos palangės.
Turiu iš ištįsusių daigų. Tai pilkoji leukonija. Ji dėžutėje priekyje. Nešiu į vėsų kambarį bet manau sėti reikia iš naujo. Mudrė dėžutėje per patį vidurį.
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Jei akys yra sielos veidrodis, tai langai - namo ir jo gyventojų. Man gražu visais būdais apaugintos palangės, matosi, kad namas gyvas. Žinau, kam labai nepatinka, tik negaliu pasakyti, kad nežiūrėtų.
Užpavydėjau didelių langų, bet ką darysi, negali visko turėti.
Apskritagalviai bandreniai patys gausiai užsisėja, jei galvų niekas nenumuša. Galit bėdą užsiauginti. Nebent ten E.ritro, tie kiek lepesni, bet ir žemesni.

Monardos pas mane kartais žiemoja, kartais ne. Sklype link pajūrio ant šlaito auga daug metų be jokios priežiūros. Kaune augdavo eilę metų ir plačiai išsikerodavo, bet po kokios šiltos šlapios permainingos žiemos nepasirodydavo. Priemolyje daug augalų po tokių žiemų supūdavo ir sušaldavo. Turbūt Vilniaus krašte geriau peržiemoja po sniegu.
Atsakyti
Monardos buvo setos pries kokius 8 metus mix Panorama. Dabar pacios pasiseja neplaciai aplink. Dar nebuvo, kad butu issalusios. Nors gal kazkiek ir issalo, bet kai uzsiseja, net nepastebi. Isskirsciau ploteliais pagal spalvas, bet vistiek visos salia. Patinka, kad nesikryzmina, kokios buvo setos.
Atsakyti
Turiu monardų iš Panoramos serijos. Nepatinka savo spalvų blyškumu. Anksčiau turėjau gavusi be pavadinimo ryškiai raudoną. Mb pražudė, kaip praėjo su trimeriu per mano augynėlį blink.gif O ten buvo visokių paauginimui skirtų dalykėlių ir labai išsikeroję peletrūnai. Į tuos ir taikėsi, o nukentėjo viskas , kas panašu į "žolę".
Atsakyti
QUOTE(varlins @ 2018 03 14, 22:04)
Monardos  buvo setos pries kokius 8 metus mix Panorama. Dabar pacios pasiseja neplaciai aplink. Dar nebuvo, kad butu issalusios. Nors gal kazkiek ir issalo, bet kai uzsiseja, net nepastebi. Isskirsciau ploteliais pagal spalvas, bet vistiek visos salia. Patinka, kad nesikryzmina, kokios buvo setos.

O tai jos ir iš sėklų pačios pasisėja, gerai supratau? Niekada neauginau monardų, tai klausinėjų smulkmenų, bet noriu sukelti visas drėgnamėges gėles į joms palankesnę vietą, tai ir monardos ten tiks. Beje, ar nupjaunate nužydėjusius stiebus?
Vakar aplankiau visas miestelio parduotuves, sėklomis prekiaujančias, bet mūsų anksčiau aptarto kvapiojo tabako neradau unsure.gif , teks prie progos pasidairyti Kaune.
Visai nebeturiu viksvų anei kitokių žolių, išskyrus vieną soros kupstą ir pernai sėtas šluotsmilges, kurios dar neturi jokio vaizdo ir kažin, kaip peržiemojo. Norėčiau augalo, kuris suformuoja gražų kupstą ir būna dekoratyvus visą sezoną. Užsižiūrėjau į palminę viksvą Ice Fountains, nors labiau patiktų pilkšvos spalvos augalas, ką panašaus auginate, viksvų mylėtojos? Soruoles auginau du kartus, bet vis iššąla po 2-3 metų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Achilea: 15 kovo 2018 - 09:10
QUOTE(Daisoja @ 2018 03 14, 19:48)
Jei akys yra sielos veidrodis, tai langai - namo ir jo gyventojų. Man gražu visais būdais apaugintos palangės, matosi, kad namas gyvas. Žinau, kam labai nepatinka, tik negaliu pasakyti, kad nežiūrėtų.
Užpavydėjau didelių langų, bet ką darysi, negali visko turėti.
Apskritagalviai bandreniai patys gausiai užsisėja, jei galvų niekas nenumuša. Galit bėdą užsiauginti. Nebent ten E.ritro, tie kiek lepesni, bet ir žemesni.

Monardos pas mane kartais žiemoja, kartais ne. Sklype link pajūrio ant šlaito auga daug metų be jokios priežiūros. Kaune augdavo eilę metų ir plačiai išsikerodavo, bet po kokios šiltos šlapios permainingos žiemos nepasirodydavo. Priemolyje daug augalų po tokių žiemų supūdavo ir sušaldavo. Turbūt Vilniaus krašte geriau peržiemoja po sniegu.

Kazkada kai atsikraustem i Naujininkus ir as stumdydavau vyresneles vezimeli is nuobuodulio bukai spoksodama i langus praregejau: o Dangau visi langai nukrauti pabaisiukais! Kas antram lange pomidorai iki vidurio lango. Man tasyk pasirode taip siaubinga, kad pareiskiau vyrui, jei as imsiu auginti pabaisiukus ant palangiu- vadinasi jau metas mane i seneliu namus priduoti. Nuo tu zodziu praejo kazkur 5 metai, kai visos palanges tapo pabaisiukais nukrautos. Ir jau 8 metai kaip pabaisiukai zaliuoja. Manes dar neisveze. Kol kas neisveze biggrin.gif
Tiesa siemet is geliu nelabai ka sesiu. Kol kas tik ivairios vienmetes planuose. Labai daug liko ziemoti vazonuose, tai as save nubaudziau- nebepirkau jokiu nauju seklu.
Aisku, darzo daigai tai kaip ir kasmet karaliaus ant palangiu. Paprikas jau tuoj pikiuosiu.
-----------------------
Monardos pas mane augo augo, pletesi pletesi, begiojo, begiojo i visas puses, dalinau dalinau visiems ir bac- nebeliko. Dingo dideliausias plotas. Taip ir nesupratau kas nutiko unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2018 03 15, 11:55)

-----------------------
Monardos pas mane augo augo, pletesi pletesi, begiojo, begiojo i visas puses, dalinau dalinau visiems ir bac- nebeliko. Dingo dideliausias plotas. Taip ir nesupratau kas nutiko unsure.gif

Taigi nė vienas geras darbas nelieka nenubaustas. biggrin.gif
Jei tiki prietarais, tai reikėjo :
a) imti nors po vieną centą už augalą
b) jeigu jau dalini, tai negalima leisti apdovanotajam dėkoti. Jeigu jau padėkojo, atimi viską ir išgrūdi pro duris. biggrin.gif
Man lygiai taip buvo. Turėjau retą kambarinį klevelį. Kažkam nusiunčiau šakelę, jai prigijo, maniškis nusprogo. Kas blogiausia, nepamenu kam siunčiau. blink.gif
Atsakyti