Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Gaudvilė @ 2018 03 09, 19:32)
A kokie medeliai, dekoratyviniai? Tai juos paprastai iš Lenkijos atveža. Kokios magnolijos ar triskiaučiai migdolai jau ir žydintys būna. Žodžiu, didžioji dauguma iš šiltesnio klimato atkeliauja.
Daugiametes, jei nepagalvojo ir iš rudens neparuošė, iškapoja. Labiau savo sveikatą saugantys ir augina LT, tokiai ankstyvai mugei tiesiog pavasarį einamiausias iš rudens paruošia, tai yra, susodina į vazonus ir juos žiemai prikasa. Ne pirmą kartą čia taip ir visada būna pardavinėjančių  mirksiukas.gif

Tai gali būti... Omenyje turėjau vaismedžius plikomis šaknimis, o gal juos irgi iš rudens pasiruošia?... Na nesvarbu, bet kokiu atveju kokias nors daugiametes gėlės, manau, tikrai per anksti pirkti, augalai gali būti dar neparodę gyvybės...

Atsakyti
Kaip plaukiojat? biggrin.gif
Pas mane priesmelyje ant isalo tookie ezerai- nors karpius augink...
bandau isivaizduoti kas jei zemesne vieta ir molynas...
Atsakyti
Nusipirkau pašiltintus botus, tai visai neblogai. Tik vaikščioti be nešulių geriau, plačiai rankas išskėtus, kad nesivožt į gėlynus. Užsėmė daugiau, nei visada, tai svogūninės po vandeniu. Iš ankstesnių patirčių sprendžiant, ten bus puvėkai. Priemolyje.
Atsakyti
Kol pažliugęs sniegas buvo, tai vanduo po sniegu kelias dienas laikėsi. Šiandien pasidairau - vanduo dingęs. Gal pramušė pašalą.
Matosi, kad tulpių viršūnėlės žaliuoja.
Blogiau, kad vėl šalčio nusimato. Nusibodo iki negaliu ši žiema.
Atsakyti
Nuo namo viskas į nuokalnę garma fantastiškais upeliais. Ypač gražu keliuku. Jis pas mus smėlėtas-žvyruotas. Gėlynai prie namo ir iš čia neužsibųna vanduo.
Iš Kaimo noriu jums pasakyti apie mudrė. Nežinau ar išgyvens pernai pavasario sėjimo, tai pasėjau sėklų likutį.
Detaliau. Ant pokelio parašyta , kad sėklų yra 30-iai augalų. Ten tokie rutuliukai gelsvi. Kadangi pernai sėjau, tai buvo likę koki 11-13. Na ir nuotrupų nemažai. Bent pas mane taip.
Taigi supyliau viską iš pokelio pasikrstydama ruliukus tolygiau. Gavosi štai kas.
vartotojo įkelta nuotrauka
Manau, kad tie rutuliukai yra sėklų rutuliukai, o ne sėkla apvelta kažkokiomis priemonėmis. Matyt jos mikroskopinės ir suvelia iš jų guziukus. Taigi tos nuotrupos yra sėklos irgi . Neišmeskit. Matosi, kad pas mane išdygo tkrai ne 11, o keliasdešimt.
Atsakyti
Amba, nagi tamsta labai ankstyva su daigais. wub.gif Rankos nekyla sėti, kai šaltis už lango. Stiebiasi viskas link saulės, o jos nėra. blink.gif
Suintrigavo ta mudrė. Pralupau pakelį. Gražiausi geltoni rutuliukai be jokių trupinių. Mano supratimu, tai dražuota sėkla. O kas sudygo daugiau, tai gal labai smulki sėkla ir dražuojant iš karto apvelia kelias sėklikes kartu. Mums tai tik į naudą. Kai sėju surfinijų dražuotą, tai dar pritrūksta.
Atsakyti
Pas mane po truputį viskas geriasi, šiaip žemė sklype priemolis, bet gėlynuose palengvinta, tai lyg ir neužsilaiko. Jau parodė žiedelius snieguolės, kiša viršūnėles krokai ir dar kažkokios pernai sodintos gėlytės, gal scylės. Žodžiu, jau ima tas pavasarinis jaudulys, kai norisi kasdien lakstyt apie gėlynus ir žiūrėt, kas naujo ax.gif
Tikiuosi, nuostolių dėl supūvimo nebus daug... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 03 13, 21:49)
Amba, nagi tamsta labai ankstyva su daigais. wub.gif  Rankos nekyla sėti, kai šaltis už lango. Stiebiasi viskas link saulės, o jos nėra. blink.gif
Suintrigavo ta mudrė. Pralupau pakelį. Gražiausi geltoni rutuliukai be jokių trupinių. Mano supratimu, tai dražuota sėkla. O kas sudygo daugiau, tai gal labai smulki sėkla ir dražuojant iš karto apvelia kelias sėklikes kartu. Mums tai tik į naudą. Kai sėju surfinijų dražuotą, tai dar pritrūksta.

Tur būt pernai irgi taip galvojau dėl mudrės. Na šiemet irgi taip galvojau kol neišdygo. Nežinau. Bet dygo džiuginančiai daug. Reiks šiemet prasekti kaip ten su sėklų dydžiu ir vaizdu kai pražydės .
Kaip čia aš pilną nuotrauką įkėliau . Buvau iškirpusi. Mudrė tai pati dešiniausia pilno vaizdo dėžutė (greta patagininė verbena).
Dėl ankstumo. Tai man rankos pakilę jau nuo sausio vidurio. Ir niežti baisiai biggrin.gif . Kai turi tokią bėdą ir gali pasigydyti, tai ir ir gydaisi. Kai ką iš naujienų keletą sėklų sėjau sausyje vien dėl to, kad pamatyti kaip atrodo daigeliai . bigsmile.gif . Durnė aišku, na bet.....
Be to pas mus namas su daug daug langų ir langai iki grindų. Tai palangės plotis beveik neegzistuoja. O šeimoje nėra tokio pažiūrio, kad dėžutės , daigyklos negražu. Tai ir svetainėje jau nukrauta.
Atsakyti
amba41, kai tik įkėlėte nuotrauką, rodė apkirptą, o šiandien jau pilna. Vistiek įdomu, kaip patagoninės atrodo.
Aš nagų niežulį gydau persodindama kambarines ir gumbus sodinu į vazonus anksčiau, nei priklauso, bet nelaistau, nes pavasarį neliks laiko. Dar prisipirkau įvairių daugiamečių šaknų ir susodinau į vazonus. Pabijojau, kad neišlaikysiu iki sodinimo lauke, kai orų prognozės blaškosi neprognozuojamai.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2018 03 14, 10:43)
amba41, kai tik įkėlėte nuotrauką, rodė apkirptą, o šiandien jau pilna. Vistiek įdomu, kaip patagoninės atrodo.

O , kaip įdomu dėl apkarpytos. Maniau man kažkas negerai su suvokimu, nes karpiau, o įdėjau nekarpytą. Patgoninė ko tai ne taip dygsta. Per skystai . Paprastai būna miškelis, kurį su pincetu prapešioju. Bet gal dalis sėklų vėluoja. Būna ir taip. Čia savos sėklos ir papildytos kitais metais. Teks šiemet naujas susirinkti.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 03 13, 18:21)

Blogiau, kad vėl šalčio nusimato. Nusibodo iki negaliu ši žiema.

va sitas ir mane labiausiai neramina. kai buvo sniego iki keliu tai ir -28 nebuvo taip baisu. bet dabar ant pliko plikumo vel zada zemiau -10.
pernai turejau viena viduvi, kuris kuo graziausiai po sniegu perziemojo ir butent pavasario salnos ji pribaige. siemet matau ta pati- pernai sudaiginti ir issodinti nauji viduviai tokie grazus zali kupstai palei zeme. bet kas ju laukia kai ant pliko pasals? nuo tokio minuso nelabai kuom ir pridengsi...
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2018 03 14, 10:29)
Tur būt pernai irgi taip galvojau dėl mudrės. Na šiemet irgi taip galvojau kol neišdygo. Nežinau. Bet dygo džiuginančiai daug. Reiks šiemet prasekti  kaip ten su sėklų dydžiu ir vaizdu kai pražydės .
Kaip čia aš pilną nuotrauką įkėliau . Buvau iškirpusi. Mudrė tai pati dešiniausia pilno vaizdo dėžutė (greta  patagininė verbena).
Dėl ankstumo. Tai man rankos pakilę jau nuo sausio vidurio. Ir niežti baisiai biggrin.gif . Kai turi tokią bėdą ir gali pasigydyti, tai ir ir gydaisi.  Kai ką iš naujienų keletą sėklų sėjau  sausyje vien  dėl to, kad pamatyti kaip atrodo daigeliai .  bigsmile.gif . Durnė aišku, na bet.....
Be to pas mus namas su daug daug langų ir langai iki grindų. Tai palangės plotis beveik neegzistuoja. O šeimoje nėra tokio pažiūrio, kad dėžutės , daigyklos  negražu. Tai ir svetainėje jau nukrauta.

drinks_cheers.gif Va kur protingas požiūris. Pas mane irgi langų daug, atmetus žiūrinčius į šiaurę ir rytus bus tinkamų gal 12. Bet vis tiek dar saulės mažai. Kol daiginu, dedu ant grindinių radiatorių. Aišku, katinas labai prieštarauja, nes ten jo gulyklos. Paskui nešu į vėsiausią kambarį , kad neišstyptų.
O indelių šiemet bus gal apie 50 su daržovių daigiais. Grožis. wub.gif Na, gal ne tiek grožis, kiek relaksas.
Labai nebijokite to šalčio. Dar vegetacija neprasidėjusi, augalai žino, kaip nuo jo gintis.
Atsakyti