Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Vivica @ 2018 02 27, 11:15)
Ir aš tikiuosi, kad ši naktis buvo šalčiausia, o dabar jau ims šilti. Kauno priemiestyje buvo -21.

Atrodo, tarsi visi metų laikai persikėlė į priekį. Juokingiausia, kad mugė „Ką pasėsi“ rengiama kovo 22-24 d. berods, kažin, ar įšalas jau bus išėjęs, kad pardavėjau galėt medelius iškasti pardavimui?  unsure.gif

Mugės organizatoriai, matyt, turi savo supratimą, koks laikas jai geriausias, bet ir aš suabejojau, ar bus augalų pardavėjų taip anksti. O pernai rudenį tai vėjas sniegą į akis nuo palapinių bėrė blink.gif
Atsakyti
Jau kelinti metai visi sneka, kad metu laikai pasislinko. Rugsejis dar kone vasaros menuo, o pavasariai nuolat veluoja. As pati gruodzio menesi tripenau apie vis dar zydincias rozes ir uzklojau jas tik po Kaledu. Ir dar abejojau ar isvis reikejo jas taip apkutoti. Dabar aisku, nesigailiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 27 vasario 2018 - 12:50
Pusiau miegodama per žinias girdėjau, kad buvo -17. Kai atsikėliau, prie lango jau tik -14 belikę.
Mano rožės liko neklotos, nes žydėjo ir po Kalėdų. Apkasiojau sniegu. Žemiausia T buvo vieną naktį -25. Labiausiai bus gaila rododendrų. Pernai apšalo pumpurai, iš 6 veislių tik du težydėjo. Nova Zembla ir Helsinki University. Ir tai ne visi žiedai.
Pūkenį turiu raudonlapį, be jokių bėdų žiemoja. Lyg ir vaiką paleidęs vieną. Pavasarį matysiu, toks pirmametis stimburiukas raudonais lapais buvo išlindęs gėlyne. Panašu į pūkenį. Eglūnas pernai buvo apšalęs, bet tai šviežiai pasodintas. Gal šiemet jau bus įsikabinęs.

O mugė tai pagrinde dėl žemdirbių. Nuo balandžio pirmų dienų sėja prasideda, nėra kada po muges lakstyti. Be to, technikos pardavėjai mugės organizatoriams suneša riebiausius kąsnius už ploto nuomą. O tie su augaliukais - smulkmė, kapeikos iš jų tų mokesčių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 27 vasario 2018 - 13:51
Prisiskaičiau jūsų gražių kalbų apie rusmenes, o šiandien pamačiau taip nebrangiai sėklų, kad nesusilaikiau ir nusipirkau ax.gif . Ar pasitaiko, kad pražysta pirmais metais? Pirkau paprastųjų mišinį.
Atsakyti
Žydės rudeniop, jeigu neužilgo sėsi ir užauginsi didokus daigus.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 03 01, 22:38)
Žydės rudeniop, jeigu neužilgo sėsi ir užauginsi didokus daigus.

Pasėjau rusmenes, dar artišokus, žiomenes ir laukiu pavasario.
Pasidairiau po interneto platybes, Rasa L. su Geltonu karučiu visokius seminarus rengia, va seminaras „Dekoratyviniai augalai: kuriame kompoziciją“ Kaune 15d . Ką galvojat, gal kuri dalyvausite?
Atsakyti
Aš jau užsirašiau į seminarus, laukiu nesulaukiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2018 03 05, 15:14)
Aš jau užsirašiau į seminarus, laukiu nesulaukiu smile.gif

Gal teko būti Rasos seminare? Aš, atrodo, daug žinau apie gėles, o apie sumedėjusisu augalus - dar daugiau, bet va su kompozicija yra bėdų rolleyes.gif . Dabar suku galvą, kaip elgtis. Iš darbo reikės išsiprašyti, o priežastis mano bendradarbiams bus nesuprantama smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Achilea @ 2018 03 05, 15:10)
Gal teko būti Rasos seminare? Aš, atrodo, daug žinau apie gėles, o apie sumedėjusisu augalus - dar daugiau, bet va su kompozicija yra bėdų  rolleyes.gif . Dabar suku galvą, kaip elgtis. Iš darbo reikės išsiprašyti, o priežastis mano bendradarbiams bus nesuprantama  smile.gif .

Tai kad Rasa ves seminarą apie Olandišką bangą. O kompozicijas dėlios kita lektorė. Nors seminaras skirtas žaliems, o aš jau nebesijaučiu visai žalia, visvien einu, gal išgirsiu kokių niuansų, ko nebuvau pastebėjus, o ir šiaip žmogus daug matęs. Esu buvusi keliuose "Geltono karučio" kursuose, atsirado draugų, bendraminčių visad grįždavau su labai gera nuotaika smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2018 03 05, 16:19)
Tai kad Rasa ves seminarą apie Olandišką bangą. O kompozicijas dėlios kita lektorė. Nors seminaras skirtas žaliems, o aš jau nebesijaučiu visai žalia, visvien einu, gal išgirsiu kokių niuansų, ko nebuvau pastebėjus, o ir šiaip žmogus daug matęs. Esu buvusi keliuose "Geltono karučio" kursuose, atsirado draugų, bendraminčių visad grįždavau su labai gera nuotaika smile.gif.

Tikrai, ves Lina, neatkreipiau dėmesio, tai nesvarbu, ir seminaras ne žaliems smile.gif . Ups, dar kartą pažiūrėjau - pradedantiesiems unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Achilea: 05 kovo 2018 - 15:31
QUOTE(Achilea @ 2018 03 05, 15:29)
Tikrai, ves Lina, neatkreipiau dėmesio, tai nesvarbu, ir seminaras ne žaliems  smile.gif . Ups, dar kartą pažiūrėjau - pradedantiesiems  unsure.gif

Taip, ir tas žaliems smile.gif. Aš dalyvavau pradedančiųjų lygio kursuose, tai taip, daugiausia viskas žinoma, bet kai dirbi su savo sklypo problemom tai irgi randi ką nors sau tinkamo. Bet taip, gerai būtų jei atsirastų kursai pažengusiems. Gal kada nors taip ir bus smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2018 02 27, 10:15)
Atrodo, tarsi visi metų laikai persikėlė į priekį. Juokingiausia, kad mugė „Ką pasėsi“ rengiama kovo 22-24 d. berods, kažin, ar įšalas jau bus išėjęs, kad pardavėjau galėt medelius iškasti pardavimui?  unsure.gif

A kokie medeliai, dekoratyviniai? Tai juos paprastai iš Lenkijos atveža. Kokios magnolijos ar triskiaučiai migdolai jau ir žydintys būna. Žodžiu, didžioji dauguma iš šiltesnio klimato atkeliauja.
Daugiametes, jei nepagalvojo ir iš rudens neparuošė, iškapoja. Labiau savo sveikatą saugantys ir augina LT, tokiai ankstyvai mugei tiesiog pavasarį einamiausias iš rudens paruošia, tai yra, susodina į vazonus ir juos žiemai prikasa. Ne pirmą kartą čia taip ir visada būna pardavinėjančių mirksiukas.gif
Atsakyti