Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Achilea @ 2018 02 26, 12:46)

IK, o kas ten nuotraukoje žydi baltai, didokais žiedais?

Ten pas IK įtariu kvapusis tabakas.
Labai patinka ir man. Dėl kvapo, dėl nereikalavimo gerti ir kad pasisėja neįžūliai.
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2018 02 26, 13:26)
O ką daryti, jei dabar nusipirkau jau sudygusias daugiametes iš parduotuvės maišeliuose su durpėmis? Patarė dar užpilti durpėmis, nelaistyti ir išnešti į rūsį. Taip ir padariau, bet ten tamsu ir nelabai šalta (daugiabučio rūsys) gal ir man geriau normaliai į vazonėlius susodinti ir pavasario laukti ax.gif

Na kaip suprantu užkloti durpe ir vėsioj patalpoj augalai turėtų prisnūsti. Kaip ir gerai būtų, bet jei rūsys šiltas? Net nežinau, galiausiai galit pabandyt, jei vis tiek atkakliai dygs, gal tuomet sodint į vazonus. Nes jei sodinsit dabar, tai kur laikysit? Namie kaip mat ims augti.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2018 02 26, 14:58)
Ten  pas IK įtariu kvapusis tabakas.
Labai patinka ir man. Dėl kvapo, dėl nereikalavimo gerti ir kad  pasisėja neįžūliai.

Tai mat, aš nesu mačiusi "gyvai" tų tabakų, tai įsisvaizdavau, kad tai smulkoki augalai, o čia va tokie
vešlūs. Tai juos tikriausiai retai reikia sodinti? Paskaičiau tuojau, kad mėgsta drėgmę blink.gif , bet gal pakenčia ir sausesnę dirvą, tada ir man tiktų.
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2018 02 26, 14:26)
O ką daryti, jei dabar nusipirkau jau sudygusias daugiametes iš parduotuvės maišeliuose su durpėmis? Patarė dar užpilti durpėmis, nelaistyti ir išnešti į rūsį. Taip ir padariau, bet ten tamsu ir nelabai šalta (daugiabučio rūsys) gal ir man geriau normaliai į vazonėlius susodinti ir pavasario laukti ax.gif

O kur jau parduoda daugiamečių šaknis?
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2018 02 26, 16:10)
O kur jau parduoda daugiamečių šaknis?

Sėkluva parduoda. Vieną kartą užėjusi atsilaikiau nepirkusi, nes pamačiau tik vieną flioksą, kurio norėčiau, smile.gif antrą kartą, kai užėjau ir pamačiau dar daugiau visokių grožybių, tai sveikas protas kažkur išgaravo ir prisipirkau jau žaliuojančių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2018 02 26, 17:46)
Sėkluva parduoda. Vieną kartą užėjusi atsilaikiau nepirkusi, nes pamačiau tik vieną flioksą, kurio norėčiau, smile.gif antrą kartą, kai užėjau ir pamačiau dar daugiau visokių grožybių, tai sveikas protas kažkur išgaravo ir prisipirkau jau žaliuojančių smile.gif

Jei ne maišą prisipirkote, bandykite laikyti šaldytuve daržovių skyriuje. Daugiabučio rūsyje turbūt per aukšta temperatūra.
Atsakyti
Nuotraukoje kvapusis tabakas. Sėjasi pats, tik persodinu, kur pliki tarpai. Visokio ūgio yra. Yra žemaūgių, gal kokių 20-30 cm. Bet tie man nepatinka. Normaliai aukšti siekia 1 metrą. Ilgai žydi ir nerealiai kvepia, ypač vakarais.
Dėl dygstančių - tikrai, geriausia vieta - šaldytuvas.
O kur ta Sėkluvos parduotuvė ? Įtariu , tik Vilniuje ir Vievyje ?

Jotka, parekomenduosiu gerus spastus kurmiams. Jau kiek bėdų turėjau su jais, košmaras kažkoks. Pernai nusipirkau gerus spąstus ir panašiai per dvi savaites gal šešis patvarkiau. Net pati nustebau, kokia aš pagiežinga. biggrin.gif O tai nebuvo sveikos vietos jokiame gėlyne. Kas dieną nauji takai, ką bepasodinu, apačioje praeita. bash.gif
Va šitie. Vieninteliai, kurie pasiteisino visu 100 procentų. Pirkau Lytagroje.
http://www.avena.lt/...kurmiams_299650
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 02 26, 22:34)
Jotka, parekomenduosiu gerus spastus kurmiams. Jau kiek bėdų turėjau su jais, košmaras kažkoks. Pernai nusipirkau gerus spąstus ir panašiai per dvi savaites gal šešis patvarkiau. Net pati nustebau, kokia aš pagiežinga.  biggrin.gif  O tai nebuvo sveikos vietos jokiame gėlyne. Kas dieną nauji takai, ką bepasodinu, apačioje praeita. bash.gif
Va šitie. Vieninteliai, kurie pasiteisino visu 100 procentų. Pirkau Lytagroje.
http://www.avena.lt/...kurmiams_299650

Aš vienais metais irgi 6 ar 7 nukoviau, bet tokiais vamzdelio formos spąstais. Po to bandžiau toleruot, va eilę metų palyginu kurmrausius ir stengiuosi neširsti biggrin.gif . Nu bet šį rudenį su trenksmu susigrūdo į terasinį gėlyną...jei žiema jų nepatvarkys teks jūsiškius spąstus išbandyt.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2018 02 26, 13:05)
Pajūrį jūrą "šildo, šįryt -25, kiek čia gyvenu tai šalčiausia buvo turbūt -18. Šalčio ir sniego šiemet netrūksta. Įdomu, kokių nuostolių bus, mažum kurmių populiacija irgi sumažės? Pas mane pavasarinės nuotaikos, pradėjo dygti mano svogūniniai augalai vazonėliuose. Kai taip šalta maniau supus viskas, vakar nuėjau apžiūrėt lenda nosys narcizų ir česnakų " būgnų lazdelių". Visi vazonėliai laikomi patalpoj kur šiom dienom +3. Namie ant palangės želia svogūnų miškas ir pipirnės, ech, negąsdina manęs tas šaltis, vis tiek jau pavasariu gyvenu, kai saulė šviečia ir rytai šviesūs tai nuotaika puiki.

pas mus siryt -28, bet esu macius cia gyvendama ir -32. jau visa savaite kaip naktimis zemiau 20 nukrenta ir dar iki savaitgalio taip tesis. patikrinsim kai kuriu abejotinu zonu augalu atsparuma biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Achilea @ 2018 02 26, 14:36)
Tai mat, aš nesu mačiusi "gyvai" tų tabakų, tai įsisvaizdavau, kad tai smulkoki augalai, o čia va tokie
vešlūs.  Tai juos tikriausiai retai reikia sodinti? Paskaičiau tuojau, kad mėgsta drėgmę  blink.gif , bet gal pakenčia ir sausesnę dirvą, tada ir man tiktų.

pakencia, pas mane sausas priesmelis, pernai pirmus metus auginau- augo auksti ir galingi. tikejausi smulkesniu augalu. per dideli buvo man. dar kas nustebino- rudeniop juoks kraupiai eme pulti koloradai. tie kurie augo arciau darzo- buvo suniamnioti negyvai. gelynuose kazkaip maziau puole.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2018 02 27, 09:42)
pakencia, pas mane sausas priesmelis, pernai pirmus metus auginau- augo auksti ir galingi. tikejausi smulkesniu augalu. per dideli buvo man. dar kas nustebino- rudeniop juoks kraupiai eme pulti koloradai. tie kurie augo arciau darzo- buvo suniamnioti negyvai. gelynuose kazkaip maziau puole.

Vaje, kiek daug šalčio, pas mus šiandien -19. Dar tris naktis sinoptikai žada speiguotas, o paskui jau kiek atšilt turėtų. Tai jau tikrai, išbandys mūsų augalus. Pernai pasodinau eglūną, labai gražiai paaugo per vasarą, gal atilaikys. Pūkenį turiu paprastą žalialapį, bet jam ir pavasarinės šalnos buvo sunkiai pakeliamos.
Ir aš turiu tuos spąstus kurmiams, labai efektyvus. Šiaip jau leidžiu kurmiams gyventi visur, nes plotai dideli, bet, kai jau pradeda kastis link gėlynų, tada gaudau, patys kalti, jei lenda, kur nereikia rolleyes.gif
Pas mane praktiškai nebūna koloradų, galėsiu tabaką auginti smile.gif .

Atsakyti
Ir aš tikiuosi, kad ši naktis buvo šalčiausia, o dabar jau ims šilti. Kauno priemiestyje buvo -21.

Atrodo, tarsi visi metų laikai persikėlė į priekį. Juokingiausia, kad mugė „Ką pasėsi“ rengiama kovo 22-24 d. berods, kažin, ar įšalas jau bus išėjęs, kad pardavėjau galėt medelius iškasti pardavimui? unsure.gif
Atsakyti