Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

http://www.e-seklos....n0001_(111).jpg Ketinu sėti ir auginti tokią rusmenę. Dvimečių auginu, o ir pačios pasisėja, įvairių. Nu bet pirmais metais dygsta, antrais žydi, trečiais- visai nebeišvaizdžios, mažai žydi, keičiu kitom. Šitoji rašo, kad daugiametė, siauralapė, atrodo l.dekoratyviai viršelyje,.. bet gal net neverta..? Jūs patyrusios žinovės, gal kas auginote ar akivaizdžiai matėte, įdomu sužinoti bent kokių atsiliepimų.
Atsakyti
Turint vietos rusmenių atsinaujinimą galima palikti savieigai. Žydėjimo metais nukirpdama žydėjusį stiebą palieku kelias dėžutes sėkloms prinokti. Pasisėja, sudygsta, kitų metų pavasarį sukilnoju į numatytas vietas ir gerai.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 02 23, 15:55)
Turint vietos rusmenių atsinaujinimą galima palikti savieigai. Žydėjimo metais nukirpdama žydėjusį stiebą palieku kelias dėžutes sėkloms prinokti. Pasisėja, sudygsta, kitų metų pavasarį sukilnoju į numatytas vietas ir gerai.

Bet rusmenės labai kryžminasi. Čia man neaiškus klausimas, kaip išlaikyt veislę, spėju reikia kerą dalint, gal neleidžiant brandint sėklų jos ilgiau nei dvejus metus tempia?
Atsakyti
Buvo kazkada setos rusmeniu mix paprastos baltos, rausvos, alyvines. Salia pasodintos baltos su tamsiu viduriu. Kitais metais uzsisejo ir zydejo sakyciau kokios ir buvo. Tas paprastas kasmet vis mazindavau, palikdama bordiniu viduriuku. Nesikryzmino. "Sokoladine" is tokio paties pakelio nesudygo. Nezinau gal kazkas netiko, turbut neziurejau daiginimo salygu, neprisimenu jau. Gal vel kada nors bandysiu, nuotraukose atrodo grazios labai.
Atsakyti
QUOTE(varlins @ 2018 02 23, 16:30)
Buvo kazkada setos rusmeniu mix paprastos baltos, rausvos, alyvines.  Salia pasodintos baltos su tamsiu viduriu. Kitais metais uzsisejo ir zydejo sakyciau kokios ir buvo. Tas paprastas kasmet vis mazindavau, palikdama bordiniu viduriuku. Nesikryzmino. "Sokoladine" is tokio paties pakelio nesudygo. Nezinau gal kazkas netiko, turbut neziurejau daiginimo salygu, neprisimenu jau. Gal vel kada nors bandysiu, nuotraukose atrodo grazios labai.

Man tos šokoladinės irgi nesudygo.
Atsakyti
Sėjau atrodo Elsie Kelsey , dar žemaūgių baltų. Tai po kelių metų turiu visokiausiu : rožinių, tamsiai rožinių baltomis žiotimis, tokių pačių Elzių ir buvo bordinė labai graži. Tą tai palikau, kad pasisėtų. Matysiu vasarą, kas iš jos gavosi.
O rusmenės gerai anksti nupjauti. Bet manau, kad jas pribaigia drėgmė ir žiemos atlydžiai. Kur sausiau pakliūva, duoda daug atžalų, žydi toks krūmelis ir 2 , ir net 3 metus.
Atsakyti
Ačiū, dabar pakilo interesas, ar man pavyks sudaiginti. Manosios po vaismedžiais daugiausia įsikūrusios, ten tikrai pavėsinga, bet sausoka. Gal todėl antrų metų žydėjimas būna visai nebelabai..atrodo skurdokai. Leidžiu laisvai tik šitai daugintis https://encrypted-tb...q7GJtBfwbiJrv6M O vaikus tai po visą sodą renku doh.gif, kad ir beveik visus sėklakuolius nupjaunu dar žalius. Yra kažkokia , gal ir vienintelė daugiametė, lyg persikinės spalvos, bet sėklų niekur nematau. Artimoj aplinkoj irgi nieks neturi. Gall kažką ir painioju.. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergaitegeliu92: 24 vasario 2018 - 00:52
QUOTE(Poisson'è @ 2018 02 22, 17:33)
Na, tikiuosi, ir aš tokio grožio sulauksiu, nors pas mane pentinių mixas, no name biggrin.gif Bet jų spalvos dažniausiai mėlynos-violetinės - spalviškai man tinka. Pas mane pernai gėlyne bulvės užaugo - grafų atvežtos gėlės biggrin.gif Per didelis plotas buvo, nors ir pati gėlių pirkau ir kolegė įvairiausių tempė dovanų, bet vis tiek liko tuščias lopinėlis. Šiemet galvoju krapus ir gal garbanotuosius kopūstus kur nors prie gėlių įmaišyti biggrin.gif

Mano irgi čia buvo pentinių miksas, bet išaugo tik trys variantai, ir visi violetiniai, skirtingų atspalvių.

O kai kurios daržovės būna labai dekoratyvios - mongoldai, kalė kopūstai, manau, krapai ir pankoliai irgi liuks :-)
Atsakyti
Pankoliai gražu, turėjau kelis tarpų užpildymui. Paprasčiausi "tribiliai" ilgai žydi. Raudonėlis. Yra raudonlapių Briuselio kopūstų. Labai pasiteisina artišokai. Milžiniški pilkai žali lapai. Egzotika. O žydi wub.gif Tuoj paieškosiu vaizdo. Neradau, matyt neišsaugojau.
Tik lapai pačioje apačioje , ir tai jau sutemose.

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Brr, kaip šalta, pas mus ryte buvo -20. Nieko dar nesėjau, o tas šaltis visai entuziazmą žlugdo, nors gėlių šiemet į dėžutes kaip ir nesėsiu, nebent serenčius.
Paskaičiau čia ir net linksma pasidarė, va Vivica rašė apie dekoratyvias daržoves, ir kaip čia sutapo, aš prisipirkau ir kale kopūstų, ir pankolių, ir artišokų sėklų biggrin.gif , tik, tiesą sakant, aš tuos augalus bandysiu suvalgyti, o jei nepatiks, tai bus bent gražu rolleyes.gif dar sėsiu miškines dedešvas probleminei vietai pridengti. O daugiamečių sąrašas šiemet trumpas, jau susiieškojau kur pirksiu, noriu gumbenių, mėlito (s. nitida), vilnotojų notrų, snapučio Dilys, miskantų Flamingo arba Federweiser ir draikos. Gal dar kraujažolės kokios.
IK, o kas ten nuotraukoje žydi baltai, didokais žiedais?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Achilea: 26 vasario 2018 - 12:47
Pajūrį jūrą "šildo, šįryt -25, kiek čia gyvenu tai šalčiausia buvo turbūt -18. Šalčio ir sniego šiemet netrūksta. Įdomu, kokių nuostolių bus, mažum kurmių populiacija irgi sumažės? Pas mane pavasarinės nuotaikos, pradėjo dygti mano svogūniniai augalai vazonėliuose. Kai taip šalta maniau supus viskas, vakar nuėjau apžiūrėt lenda nosys narcizų ir česnakų " būgnų lazdelių". Visi vazonėliai laikomi patalpoj kur šiom dienom +3. Namie ant palangės želia svogūnų miškas ir pipirnės, ech, negąsdina manęs tas šaltis, vis tiek jau pavasariu gyvenu, kai saulė šviečia ir rytai šviesūs tai nuotaika puiki.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2018 02 26, 13:05)
Pas mane pavasarinės nuotaikos, pradėjo dygti mano svogūniniai augalai vazonėliuose.

O ką daryti, jei dabar nusipirkau jau sudygusias daugiametes iš parduotuvės maišeliuose su durpėmis? Patarė dar užpilti durpėmis, nelaistyti ir išnešti į rūsį. Taip ir padariau, bet ten tamsu ir nelabai šalta (daugiabučio rūsys) gal ir man geriau normaliai į vazonėlius susodinti ir pavasario laukti ax.gif
Atsakyti