Jau taip pasiilgau tų vaizdų... Tikrai, dienos jau gerokai pailgėjo, tai džiugina
Na, jei jau spalvinti temą - tai spalvinti. Šiemet gi violetinė - madingiausia spalva
Taa-Daa - pentiniai iš sėklų (antramečiai) šalia bulvių ir svogūnų (nes vargšai dar neturi vietos):
QUOTE(Vivica @ 2018 02 22, 17:17)
Jau spalvytės gražumas....tokia intensyvi ir yra? Violetinė ar labiau mėlyna? Nes jei tokia kaip, rodo mano telefono ekranas tai gražesnės spalvos nėra aš violetinės spalvos gerbėja
QUOTE(jot.ka @ 2018 02 22, 17:20)
Jau spalvytės gražumas....tokia intensyvi ir yra? Violetinė ar labiau mėlyna? Nes jei tokia kaip, rodo mano telefono ekranas tai gražesnės spalvos nėra aš violetinės spalvos gerbėja
Tos spalvos ganėtinai tikroviškos išėjo. Tas pirmas gal dar šiek tiek tamsesnis ir toks aksominis... Čia sėjau mišinį "Magic Fountains The Blues", bet žydras nė vienas neišaugo, o jie man patinka... Įdomu, kaip pentiniai persodinimą pakelia?
Na, tikiuosi, ir aš tokio grožio sulauksiu, nors pas mane pentinių mixas, no name Bet jų spalvos dažniausiai mėlynos-violetinės - spalviškai man tinka. Pas mane pernai gėlyne bulvės užaugo - grafų atvežtos gėlės Per didelis plotas buvo, nors ir pati gėlių pirkau ir kolegė įvairiausių tempė dovanų, bet vis tiek liko tuščias lopinėlis. Šiemet galvoju krapus ir gal garbanotuosius kopūstus kur nors prie gėlių įmaišyti
Jeigu jau asocijuojasi.
Mane irgi patraukė ant violetinių. Užsisakiau sėklų iš Mydobro. Pernai pasidauginau Astolat, kad turėčiau žemesnių. Ir dar iš Pacifik grupės. Iš aštuonių gal du pasiliksiu įdomesnius, kiti nuobodūs. Iš Dariaus šiemet užsisakiau Flamingo.
Beje, persodinti juos vieni juokai, tik jėgos reikia. Per metus du išauga tiesiog milžiniški kupstai. Persodinimo metais ženkliai sumažėja ūgis, bet daugiau nieko blogo.
Nuliūdinote dėl hakonės. Po pušimis yra tokia įduba, pati drėgniausia vieta gėlyne. Pasodinau milžinišką melsvę, reikėtų į pavadinimus dar žvilgtelėti. Palikau šalia vietos kažkam kitokiais lapais.
Turiu sibirinį vilkdalgį be pavadinimo, pernai buvo jau žiedelis. Šiemet laimei padidinti užsisakiau ar ne keturių veislių.
Palemonų plotelį išplėsiu, labai jau ilgai žydi. Geras augalas, ir nužydėjęs padoriai atrodo, į kaimynus nesikėsina.
O čia šiaip. Pasiilgau vasaros spalvų
Iš pernai ir įsiminė, turbūt kai sėklas pirkote Nutariau ir aš šiemet pabandyti, tuolab, kad kažko aukšto ir spalvoto reikia
Kas dar dėl sėklų - prieš porą metų vaistinių ežiuolių iš Green Life sėklų į savo vaistažolyną prisidaiginau, bet jau du metai, kai nė vieno žiedo nesulaukiau... Ar dar verta tikėtis?
Kas dar dėl sėklų - prieš porą metų vaistinių ežiuolių iš Green Life sėklų į savo vaistažolyną prisidaiginau, bet jau du metai, kai nė vieno žiedo nesulaukiau... Ar dar verta tikėtis?
QUOTE(Poisson'è @ 2018 02 22, 22:20)
Keista, pas mane anksti sėtos dar tais pat metais pražydo, o kur pačios pasisėja anteais metais labai normaliai žydi. Gal vieta nelabai patinka, ar kaimynai nustelbia?
QUOTE(jot.ka @ 2018 02 22, 23:40)
Keista, pas mane anksti sėtos dar tais pat metais pražydo, o kur pačios pasisėja anteais metais labai normaliai žydi. Gal vieta nelabai patinka, ar kaimynai nustelbia?
Po obelim, tai tiesioginės saulės mažai. Pernai tik lapų masė tebuvo.
QUOTE(Poisson'è @ 2018 02 22, 23:02)
Po obelim, tai tiesioginės saulės mažai. Pernai tik lapų masė tebuvo.
Na šiemet manau žiedų sulauksit, bet ežiuolė saulę mėgsta, tai kita vieta jai labiau patiktų
Ir pas mane pirmametės ežiuolės jau žydėjo. Gavau sėklų surinktų nuo White Swan , nu joma jooo. Beveik visos - rausvos. Kryžminasi kaip pasiutusios.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 02 23, 09:19)
Ir pas mane pirmametės ežiuolės jau žydėjo. Gavau sėklų surinktų nuo White Swan , nu joma jooo. Beveik visos - rausvos. Kryžminasi kaip pasiutusios.
Nu net keista, pas mane baltos su rausvom kartu auga, bet sėjinukai tai skirtingi, šiemet pasimatys ar susikryžmino, bet manau kad bus labai daug baltų
Man susidarė įspūdis, kad baltos ežiuolės pas mane sėjasi puikiai, nes baltažiedžių sėjinukai žali žali, o rausvažiedės turi bordo atspalvio lapkočiuose. Šiemet sužydės, pasidalinsiu patirtim. O šiaip ežiuolės tikrai kryžminasi, jau seniau esu rašiusi, kad gavosi hibridas, paradoxa susikryžmino su raudona "Firebird". Išėjo žviegiančiai oranžinė paradoxa tipo ežiuolė . Suprantu nusivylimą, kai į sėklą sudėtos viltys dūžta, bet šiaip šitie netikėti gamtos selekciniai reikaliukai man patinka, šiemet vieną snaputį stebėsiu, nes žiedo spalva gavosi vietoj melsvos lyg alyvinė, lyg rožinė, ir keras smulkesnis. Tai arba patiks arba keliaus kompostinėn kaip brokas.