Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Daisoja @ 2018 02 21, 11:51)
Jei rinksitės kemerus, tai šlapiai dirvai tinka kanapiniai kemerai. Lietuvoje jie pakrantėse auga. Visi kiti sausesnėms vietoms.

Sausa, smėlis ir dalinai pavėsis.
Atsakyti
QUOTE(Poisson'è @ 2018 02 21, 11:33)
Sausa, smėlis ir dalinai pavėsis.

Mano galva kemerui ne pati geriausia vieta.
Atsakyti
Ačiū 4u.gif O kaip dėl smilgų? Neaukštos ir ankstyvos.
Atsakyti
QUOTE(Poisson'è @ 2018 02 21, 21:07)
Ačiū  4u.gif O kaip dėl smilgų? Neaukštos ir ankstyvos.

Anksti atželia ir žydi palminės viksvos. Aš turiu 'Ice Fountains', tai jos kupstai nemaži, apie 50 cm. Bet yra 'Little Midge', apie 20 cm aukščio. Palminės viksvos žydi panašiai gegužės pab. - birželio pradžioje.

Šioje nuotraukoje ta viksva jau žydi, jinai kaip tik už sibirinio vilkdalgio. Jos žydėjimas nėra ryškus. Čia 2016 m. birželio 8 d.

vartotojo įkelta nuotrauka

Ši nuotrauka pernykštė, kai pavasaris gerokai vėlavo. Palminė viksva yra kairėje, ties riba su veja, ryškiai žalias kupstas. Pernai 05-31 d. buvo tik tiek užaugusi.

Dar turiu kažkurį mėlitą, gal Seseria heufleriana, tai jis visai neaukštas, žydi gegužės mėn. vėliau lieka nedidelis žalias kupstelis. Jei auga saulėkaitoj, būna žemesnis, jei pusiau šešėlyje - patįsta. Šioje nuotraukoje gauna nemažai šešėlio. Ši nuotrauka pernai metų gegužės vidurio.

Atsakyti
Oi Vivica tiek spalvos užnešė ! Toks kontrastas žiemos baltumui už lango. Tiesą sakant, tokio grožio dar šią žiemą prie jūros nebuvo, šerkšnas visur, kiemu neatsidžiaugiu, va dėl tokios žiemos aš galiu iškentėti olandiškos bangos šabakštyną per lapkričio ir gruodžio darganas. Dabar nagus nusikramtyčiau jei kiemas būtų lygus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2018 02 22, 11:10)
Oi Vivica tiek spalvos užnešė ! Toks kontrastas žiemos baltumui už lango. Tiesą sakant, tokio grožio dar šią žiemą prie jūros nebuvo, šerkšnas visur, kiemu neatsidžiaugiu, va dėl tokios žiemos aš galiu iškentėti olandiškos bangos šabakštyną per lapkričio ir gruodžio darganas. Dabar nagus nusikramtyčiau jei kiemas būtų lygus smile.gif

Smagu, kad pas jus šerkšnas, tai tikrai nepaprastas grožis wub.gif . Deja, Kaune šįkart jis labai silpnas, tik viskas blizga saulėje ax.gif
Atsakyti
Ir pas mus šerkšnas, o dar sniego kupstai ant pušų gyvatvorės. Beržas palei langą toks ažūrinis. Miskantas šerkšnota šluota mojuoja. Gaila, kad pro valgomojo langą nelabai matosi, o tai gerčiau kavą ir kaifuočiau nuo grožio.
Vivica, tavo vilkdalgiai nerealaus grožio. Jei būtų kokių pardavėjų puslapyje, tai manyčiau, kad vaizdas paturbintas. wub.gif
Kažkaip nelabai man visos viksvos. Ne mano augalas. Šiemet užsimaniau šito grožio. manau, sodinsiu po kalninių pušų gyvatvore, lyg tai mėgsta pavėsį.
http://vysniauskugel...cra-mediopicta/
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 02 22, 13:10)
Vivica, tavo vilkdalgiai nerealaus grožio. Jei būtų kokių pardavėjų puslapyje, tai manyčiau, kad vaizdas paturbintas.  wub.gif

Šiemet užsimaniau šito grožio. manau, sodinsiu po kalninių pušų gyvatvore, lyg tai mėgsta pavėsį.
http://vysniauskugel...cra-mediopicta/

Neaaa, nepaturbinti, tikrai taip atrodo, labai juos myliu, tie violetiniai 'Ruffled Velvet' vadinasi wub.gif

Hakonės man irgi rūpi, pernai vieną įsigijau, pasodinau šešėliuke, matysiu, kaip peržiemos. Sako, lėtai didėja, bet laukti verta ax.gif
Atsakyti
Bet hakonei reikia drėgnos pavėsingos vietos, po pušim manau drėgmės daug nebus. Pas mane neišgyveno nė pirmos žiemos. Aš jau į jas nesižvalgau.

Vivica, ačiū už pavadinimą vilkdalgio, turiu ir aš tokį, tik pernai vienu žiedeliu pasidžiaugiau, tai suabejojau ar toks pat. Spalva mane nukautavo, šiemet lauksiu bent jau trijų žiedų. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2018 02 22, 13:22)
Bet hakonei reikia drėgnos pavėsingos vietos, po pušim manau drėgmės daug nebus. Pas mane neišgyveno nė pirmos žiemos. Aš jau į jas nesižvalgau.

Vivica, ačiū už pavadinimą vilkdalgio, turiu ir aš tokį, tik pernai vienu žiedeliu pasidžiaugiau, tai suabejojau ar toks pat. Spalva mane nukautavo,  šiemet lauksiu bent jau trijų žiedų.  smile.gif

Tai tikrai turėtumėte pasidžiaugti, gal ir daugiau nei trimis žiedais. Pas mane pirmais metais visai nežydėjo, o antrais metais jau buvo tikrai ne trys žiedai. Mano žemėje trūkumas - linkę išvirsti, jei vėjuota, tai šiek tiek parišu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2018 02 22, 15:55)
Tai tikrai turėtumėte pasidžiaugti, gal ir daugiau nei trimis žiedais. Pas mane pirmais metais visai nežydėjo, o antrais metais jau buvo tikrai ne trys žiedai. Mano žemėje trūkumas - linkę išvirsti, jei vėjuota, tai šiek tiek parišu  ax.gif

Aš gavau dovanų ne kerelį, o vieną mažutę skrotelę su nedidele šaknele, tai buvau labai maloniai nustebusi, kad sulaukiau žiedo. Todėl šiemet ir nesitikiu daugiau trejeto smile.gif
Atsakyti
Vivica, labai ačiū už pasidalijimą ir vaizdus wub.gif Reikės išbandyti Ice Fountain. Aš irgi atkreipiau dėmesį į vilkdalgius, bet balti krito į akį - koks gražus kupstas, kiek daug žiedų wub.gif
Taip, Kaune šerkšno nėra, bet saulutė visą dieną danguje ritinėjasi ir dienos jau kokios ilgos! wub.gif
Iš Kaimo, šiemet pentinių sėklų nusipirkau - kažkodėl man jie su jumis asocijuojasi biggrin.gif
Atsakyti