Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Vobla @ 2018 02 15, 16:27)
Net nesvarsciau tokio varianto. Pabijojau, kad uzsiknisiu , kad ranka greit pavargs. Tam reikalui isigijau mazuti elektrini trimeriuka, tas laidas mano sklype gal ir nera labai patogu, bet uztat viens du ir visus pakrascius apeinu. O kai augalai is gelyno uzgriuve ant vejos, tai jau issimiklinau zongliruot ant vienos kojos- kita koja augalus pakeliu :-D ir po apacia mikliai trimeriu paskutu.

Aš aną vasarą irgi turėjau progos su trimeriu susipažint. Akumuliatoriniu, kas patiko labai- sukinėjasi galva, tai galima ne tik žoles nukirst, bet ir kraštą kaip peiliu apipjaut. Trimeris buvo skolintas, tai dabar svajoju tokį įsigyt. Maniau kad pavargs nugara belaikant, bet man pasirodė visai ergonomiškas, nedidelis, nesunkus. Žodžiu- reikia.
Atsakyti
Mano planuose įsigyti akumuliatorines žirkles su ilga rankena, kad nereikėtų lankstytis Gal kas tokias turite ? Pasiteisina ?
Jt,ka, o kaip su trimeriu velėną atkirsti ? Peiliukai neišsilaksto pataikę į akmenukus ? Šiaip tai maniškis nelengvas, pusvalandį pamojavus jau jaučiasi, kad dirbta.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 02 15, 22:11)
Mano planuose įsigyti akumuliatorines žirkles su ilga rankena, kad nereikėtų lankstytis Gal kas tokias turite ? Pasiteisina ?
Jt,ka, o kaip su trimeriu velėną atkirsti ? Peiliukai neišsilaksto  pataikę į akmenukus ? Šiaip tai maniškis nelengvas, pusvalandį pamojavus jau jaučiasi, kad dirbta.

Ne peiliukai buvo, o "zylka", tai ji kai susidėvi vėl prasiilgini ir toliau zulini.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2018 02 15, 22:26)
Ne peiliukai buvo, o "zylka", tai ji kai susidėvi vėl prasiilgini ir toliau zulini.

Zilka reikia trumpai palikti tada labai puikiai apkerta kraštus ir prie akmenų, nes ilga vistiek nuleks moment, superinis dalykas, mus benzininis trimeris, snulkina gerai žolę jei karšta su vysta moment ir ženklo nelieka ant gėlių aš dar po to pereinu ir ranka nukratau kur labiau pribyra
Atsakyti
Mūsų trimeris irgi benzininis. Tik jam beveik visada uždėti peiliukai , nes einama su juo laukų pakraščiais, visokius kiečius ir varnalėšas naikinant. Su žilka tokių stabarų nepaima. Žilka naudojame tik šienavimui. Reiškia, tiks ir mano gėlynams apeiti.
Atvežė užsakytas sėklas. Kas auginate mudrę ( delosperma) , ar ji normaliai žiemoja ? Žadu ją paleisti po lelijomis, kad šaknys nekaistų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 16 vasario 2018 - 12:43
QUOTE(jot.ka @ 2018 02 15, 16:40)
Aš aną vasarą irgi turėjau progos su trimeriu susipažint. Akumuliatoriniu, kas patiko labai- sukinėjasi galva, tai galima ne tik žoles nukirst, bet ir kraštą kaip peiliu apipjaut. Trimeris buvo skolintas, tai dabar svajoju tokį įsigyt. Maniau kad pavargs nugara belaikant, bet man pasirodė visai ergonomiškas, nedidelis, nesunkus. Žodžiu- reikia.

jot.ka, gal nurodytumėte, koks konkrečiai trimeris buvo? Kažkada žiūrinėjau, bet pasiklydau pasiūloje... ax.gif

Iš Kaimo, simpatiškai tos jūsų mudrės atrodo. Kokios spalvos įsigijote?
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 02 16, 12:41)
Mūsų trimeris irgi benzininis. Tik jam beveik visada uždėti peiliukai , nes einama su juo laukų pakraščiais, visokius kiečius ir varnalėšas  naikinant. Su žilka tokių stabarų nepaima. Žilka naudojame tik šienavimui. Reiškia, tiks ir mano gėlynams apeiti.
Atvežė užsakytas sėklas. Kas auginate mudrę ( delosperma) , ar ji normaliai žiemoja ? Žadu ją paleisti po lelijomis, kad šaknys nekaistų.

Ar žiemoja mudrė Vilniaus krašte , pasakysiu už kokių 2-3 mėn. Pernai pavasarį sėjau. Labai neblogai atrodė . Tokie žydintys ratai. Sodinti reikia retokai, nes išsiplečia. Žydi be perstojo kai pradeda. Prisisėjo sėklų aišku. Pakomentuosiu kaip pamatysiu gyvybę tame kampe.
Tiesa prieš žiemą nedengiau. Gal ir iššalo kai buvo pradžioje virš 10 C ir be sniego.
o pakraščius aš irgi su žilka piaunu. Yra tokia benzininė Hugsvarna.
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2018 02 16, 13:00)
jot.ka, gal nurodytumėte, koks konkrečiai trimeris buvo? Kažkada žiūrinėjau, bet pasiklydau pasiūloje...  ax.gif

https://www.alio.lt/...ID52115817.html

Trečioj foto matyt kaip pjauna kraštą. Ir rankena reguliuojamo aukščio, kas man žemaūgei labai aktualu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 16 vasario 2018 - 14:59
QUOTE(jot.ka @ 2018 02 15, 16:40)

oj, akumuliatorinis turetu but idealus variantas. as jau senokai pirkau, kazkur pries 6 metus, tai nebuvo labai pasirinkimo. tik bendzininiai (per sunkus, per galingi- neivaldau smulkiose detalese) ir elektriniai. bet be laido butu zyyymiai geriau...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2018 02 16, 15:14)
oj, akumuliatorinis turetu but idealus variantas. as jau senokai pirkau, kazkur pries 6 metus, tai nebuvo labai pasirinkimo. tik bendzininiai (per sunkus, per galingi- neivaldau smulkiose detalese) ir elektriniai. bet be laido butu zyyymiai geriau...

Mano žoliapjovė elektrinė su laidu, išlaviruoju, bet yra kieme tokių kampų kur laidas labai trukdo ir su žoliapjove sukiotis grynas nepatògumas, o su tokiu trumeriuku drin drin ir tvarka smile.gif mama irgi pabandė šitą, bet sau įsigijo su laidu, dar mažesnį, tai jis galingesnis, aišku priprast reikia prie kiekvieno įrankio, bet man labiau patiko ryobi. Ech, jau pavasario laukiu visai norėčiau su žoliapjove per kiemą prasibėgt biggrin.gif
Atsakyti
Mudrę pirkau šitokią. Bent jau rašo, kad purpurinė.
http://www.e-seklos....tas/geles/mudre
Amba, jos pas jus jau pirmametės žydėjo ? Kada sėjote daigams ?

Jau ko nelaukiu, tai žolės pjovimo. Pas mus vejos patręšiamos, jei lyja, tai po savaitės nors karves ganyk. blink.gif Ne tik prie namų 40 arų, dar apie gamybinius pastatus apeiti. Gerai būtų traktoriukas, bet bet... Jam nebūtų kur įsibėgėti, tai sodelis, tai krūmai, tai gėlynai. Nors stengiausi viską daryti tiesiomis linijomis , sukiojimosi tiek, kad net bloga. Pavasarį kai kuriuos krūmus persodinsiu, kitus apjungsiu su gėlynais . Bus karas su MB. Jam turi būti priėjimas, kad apuostytų visas alyvas, magnolijas ir kitą gėrį. Gerai tik tiek, kad vaikams yra paskirstyti pjovimo plotai, tai nors keikdami, kažkiek nupjauna.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 02 16, 21:02)
Mudrę pirkau šitokią. Bent jau rašo, kad purpurinė.
http://www.e-seklos....tas/geles/mudre
Amba, jos pas jus jau pirmametės žydėjo ? Kada sėjote daigams ?

Taip ta pati ir pas mane. Užrašai rodo, kad sėjau 02-17 . Bet aš viską anksti sėju, nes žemė smėliukas, užmirkę nebūna. Svarbiausia , kad labai rūpi matyti ar digs, kaip augs. Na ir nagus pasikasau. Šiemet kai ką sėjau sausio mėn. Tik tam, kad pamatyti ar dygsta ir kaip dygsta. Paskui pikiavau mudrę į daigyklas ir 05 mėn dalį nešiau į lauką. Atsimenu tiek, kad tie pirmi išnešti daigai atlaikė šalnas. Auga gana greitai ir žydėti pradėjo ar tk ne liepos pradžioje. Žydėjjo be perstojo iki rudens. Iš vieno daigelio išaugo kokių 15- 20 cm ratukas tokiais kaip šiloko mėsingais apvaliais lapais . Auginau pakraštyje naujo "plėšinio". Greta buvo sukišta ir Maražolės (Petrorhagia) kupsteliai. Labai gražiai viena kitą papildė.
O lygiai prieš metus sėta. Bet per anksti šiek tiek.
Atsakyti