Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Ir man panašu į flioksus. Bet nuotrauka nelabai natūralių spalvų, gerokai paryškinta. Nors flioksai bet ką užgožtų savo ryškumu.
Purpuriniams kemerams ,,atsverti" galima sodinti baltažiedžius augalus.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 02 02, 17:59)
O ar nebus koks mėlynas šluotelinis flioksas ? Statūs stiebai, vientisas masyvas. Panašus ir žydėjimo terminas.

Pasididinus foto, matyti, kad šviesiai žali sijonai nėra mėlynai žydinčio augalo, o ir astriškumas išryškėja. Be to, Oudolfas ir flioksai - neskamba kažkaip... smile.gif
Atsakyti
Tai kad yra pas jį tų flioksų.
https://www.crocus.c...sid.2000019436/
http://www.alamy.com...ta-8391806.html
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2018 02 02, 13:39)
Gal pačiame straipsnyje aiškiau matosi : https://www.gardenis...er-piet-oudolf/  bet irgi neina žiedų įžiūrėti. Ten rašo apie Aster oblongifolius ‘October Skies", gal jie galėtų būti?
Turiu kaime labai didelį Kemerą, visos gėlės man prie jo nublanksta, o čia pamačiau ir labai patiko, nors mėlynų gėlių visai neturiu ir galvojau kad man jos nepatinka biggrin.gif

ar pastebejot, kad toj nuotraukoj visos spalvos nenaturalios- uzryskinta stipriai su fotoshopu... todel gali but bilekas...
---------------
labas pavasariop jau 4u.gif atkuntam pamazu... dar vsi trys savaites minuso ir skaitykit jau perziemojom wub.gif
Atsakyti
Jeigu toks menkas minusas, tai labai sėkmingai peržiemojom. Rožės liko nekarpytos ir nedengtos. Kaip karpysi, jei žiedai apšalo, o pumpurai gyvi. Va, būtų pliusas kelias savaites ir sužydėtų. biggrin.gif Dar taip nebuvo.
Palikau monbretes Lucifer nedengtas , dalį galtonijų neiškasus. Tos ir didelius šalčius atlaiko, ne visada, bet lieka gyvų. Gal visoms žiemojančioms didesnis baubas yra nuolatinė drėgmė su pašalimais atšilimais.
Atsakyti
Gal žinot kokią aplinkos planavimo programėlę? Radau gardenmateapp.com bet mažokai ten augalų ax.gif net kemero nerandu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2018 02 05, 13:56)
Gal žinot kokią aplinkos planavimo programėlę? Radau gardenmateapp.com bet mažokai ten augalų  ax.gif  net kemero nerandu rolleyes.gif

Kažkaip neteko naudotis...

Norėjau paklausti, gal kas turite Fiskars žolės žirkles? Ar patenkinti, ar patogu apkirpti vejos kraštus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vivica: 14 vasario 2018 - 15:53
QUOTE(Vivica @ 2018 02 14, 15:52)

Norėjau paklausti, gal kas turite Fiskars žolės žirkles? Ar patenkinti, ar patogu apkirpti vejos kraštus?

Fiskaro nesu turėjus, bet turiu bevardes ir ne ant koto. Šiaip be jų gražus kraštas man nesigauna. Reikalingas daiktas, bet mano gana greit užstringa, vistiek kerpant kraštą žemės papuola. Tenka vis sutepinėt kad ašmenys nestrigtų, tai ir galvoju, ar brangios šios problemos neturės, ar visų jų ta pati bėda
Atsakyti
Turiu Gardenos ir bevardes. Pigios ar brangios taip pat vienodai uzstringa. Kemsasi abi ax.gif, vis reikia krapstyt. Na, pas mane nera labai lygu, gal delto vis prismeigiu kreivai huh.gif Dar augalu stiebai kisasi, kuriu siaip jau nemazai yra. Kita karta man greiciau su trumpakociais karpikliais. Dar ir koki lopineli velenos nuplesiu smile.gif. Malonumas karpyt lygioj neuzgoztoj vietoj smile.gif
Atsakyti
Dėkoju už pastabas apie žolės žirkles. Pas mus nemažai betoninių bortų yra ir aplink namą kai kur žolė palei pamatą, tai ten vis tenka apkirpinėt. Sakau, gal būtų patogiau su tokiu... Na, reiks gyvai kur nors apžiūrėt, kaip veikia...
Atsakyti
Turiu tokias žirkles jau daug metų. Patinka. Niekas neužsikemša, lengva prieiti apkirpti aplink medelius ir krūmus.
Tik pačioje pradžioje iškart sulūžo. Vyras apžiūrėjo ir rado plastikinę detalę. Pataisė. Vėliau sužinojome, kad Senukuose parduoda įrankius skirtus Rytų rinkai, t.y. pigius. Dabar renkamės pas atstovus.
Tiesa, greit ranka nuo jų pavargsta, bet gal tik aš tokia ištižėlė. Norėčiau akumuliatorinių. Dabar kažką panašaus turiu, bet ne žirkles. Mažiems apėjimams žirklės labai praverčia.
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2018 02 14, 15:52)

Net nesvarsciau tokio varianto. Pabijojau, kad uzsiknisiu , kad ranka greit pavargs. Tam reikalui isigijau mazuti elektrini trimeriuka, tas laidas mano sklype gal ir nera labai patogu, bet uztat viens du ir visus pakrascius apeinu. O kai augalai is gelyno uzgriuve ant vejos, tai jau issimiklinau zongliruot ant vienos kojos- kita koja augalus pakeliu :-D ir po apacia mikliai trimeriu paskutu.
Atsakyti