Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Achilea @ 2018 01 31, 08:22)
Aš kortaderiją bandžiau sėti - neišdygo, bet jai būtų ne kas mano šaltžemiuose. O tas seedaholico ežeinis, rašo, kad dvimetis ir tik iki -20 pakantus, bet gražiai atrodo. aš buvau gavusi dovanų ežeinio vienmečio (echium plantagineum) sėklų, žydėjo trimis spalvomis ir gana gausiai, bet toks išsidraikęs augalas, nepatiko unsure.gif .

Tai tada ne kas. Kur norėjau užsisakinėti, nurodyta zona 5-8 . Ir kaip daugiametis.
Reiškia, pakentėsiu ir praeis tas noras. smile.gif
Atsakyti
Su lobelijom mano patirtis liūdna. Lobelia cardinalis auginau 2009 m., po pirmos žiemos neliko.
https://get.google.c...gJI3-ynFcUJ3FRZ
Sodinau drėgnoje vietoje. Nepamenu, kokia žiema tada buvo, ar besniegė, ar labai šalta.
Po poros metų vėl bandžiau 'Russian Princess', nešiojau su vazonu, tai kelis metus turėjau, bet sumenko, nusibodo tampyti.
https://get.google.c...8Io6OpnrG4wZMZo
Ar tikrai pirmoji buvo L.cardinalis, nesu tikra, tik spėju, pirkta be pavadinimo. Netgi panašesnė į šią:
http://www.perennial...an-scarlet.html
Perkant turguje nebus veislės vardo, tai atsparumą nuspėti sunku. O jų yra ir iš 7 zonos.

Apie ežeinių iš sėklų auginimą patirtim dalinasi forume Žali Horizontai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daisoja: 31 sausio 2018 - 12:42
Nelabai matosi, bet gal kas galės atpažinti tas šviesiai mėlynas gėles? ax.gif

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
pagal spalvą ir formą kiek tai galima suprasti labai panašu į sibirinius vilkdalgius, bet be ryškesnes nuotraukos neįmanoma kažka detaliau pasakyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2018 02 02, 10:02)
pagal spalvą ir formą kiek tai galima suprasti labai panašu į sibirinius vilkdalgius, bet be ryškesnes nuotraukos neįmanoma kažka detaliau pasakyt smile.gif

Tikrai įdomios gėlės. Ir spalva nedažna. Bet nemanau, kad tai vilkdalgiai. Kai jie žydi, lapija būna žalia. Ir aukštis šitų link 2 m. Sprendžiu pagal priekyje esančią juodžolę. Jei ten ji.
Bernardinų sode yra tokie mėlyni rutuliai. Aukštas augalas, ne mažiau 2 m ir stiebai mažai lapuoti. Žydi nenulupto kaštono vaisiaus dydžio rutuliais. Labai panašus siluetas. Ir stiebų visuma su mažai lapų yra panaši. Bet čia nelabai įžiūriu rutuliukus. Hmm...
Atsakyti
QUOTE(AuroraBO @ 2018 02 02, 10:18)
Nelabai matosi, bet gal kas galės atpažinti tas šviesiai mėlynas gėles?  ax.gif

Manau, kad astrai 'Little Carlow'. Šviesiai žalias sijonas ne jų, kitų augaliukų.
Atsakyti
Pagal žydinčius augalus galima spręsti, kad čia panašiai rugpjūčio-rugsėjo mėnuo. Todėl sibiriniai vildalgiai nelabai galėtų būti, nebent kokie remontantiniai yra? Pagal augalo aukštį ir mėlynumą panašu į katilėlį "Prichard's Variety", bet jis irgi turbūt žydi anksčiau (neauginu, tai tiksliai nežinau, bet seedaholic. com rašo, kad žydi nuo liepos iki spalio, tai teoriškai gali būti). Be to, gali būti tiesiog koks nors astras ax.gif, kad ir 'Little Carlow'
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vivica: 02 vasario 2018 - 12:51
Gal pačiame straipsnyje aiškiau matosi : https://www.gardenis...er-piet-oudolf/ bet irgi neina žiedų įžiūrėti. Ten rašo apie Aster oblongifolius ‘October Skies", gal jie galėtų būti?
Turiu kaime labai didelį Kemerą, visos gėlės man prie jo nublanksta, o čia pamačiau ir labai patiko, nors mėlynų gėlių visai neturiu ir galvojau kad man jos nepatinka biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AuroraBO: 02 vasario 2018 - 13:39
QUOTE(AuroraBO @ 2018 02 02, 14:39)
Gal pačiame straipsnyje aiškiau matosi : https://www.gardenis...er-piet-oudolf/  bet irgi neina žiedų įžiūrėti. Ten rašo apie Aster oblongifolius ‘October Skies", gal jie galėtų būti?
Turiu kaime labai didelį Kemerą, visos gėlės man prie jo nublanksta, o čia pamačiau ir labai patiko, nors mėlynų gėlių visai neturiu ir galvojau kad man jos nepatinka biggrin.gif

Nuotraukoje astriukas kiek per aukštas, kad būtų ‘October Skies’, kuris yra iš mažesnių (apie 40-50 cm). Jei jums rūpi mėlynumas, toks kaip kad nuotraukoje, tai ‘Little Carlow’ taip ir mėlynuoja. smile.gif Nesu mačiusi ‘October Skies’ gyvo, tačiau pasigooglinus apie šį astriuką, tokio mėlynumo niekaip neišgaunu. Gi ‘Little Carlow’ turiu, tad galiu patvirtinti, kad taip ir bus, kaip foto rodo. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2018 02 02, 14:37)
Nuotraukoje astriukas kiek per aukštas, kad būtų ‘October Skies’, kuris yra iš mažesnių (apie 40-50 cm). Jei jums rūpi mėlynumas, toks kaip kad nuotraukoje, tai ‘Little Carlow’ taip ir mėlynuoja. smile.gif Nesu mačiusi ‘October Skies’ gyvo, tačiau pasigooglinus apie šį astriuką, tokio mėlynumo niekaip neišgaunu. Gi ‘Little Carlow’ turiu, tad galiu patvirtinti, kad taip ir bus, kaip foto rodo. smile.gif

Ačiū 4u.gif reikės ieškoti smile.gif
Atsakyti
Ten tikrai ne aster oblongifolius ' October skies', auginu, jo kerai platūs ir nėra tokie aukšti. Man panašiau į 'Little Carlow', o tą vertikalumą gal suteikia kažkoks kitas augalas esantis prieš astrą?
Atsakyti
O ar nebus koks mėlynas šluotelinis flioksas ? Statūs stiebai, vientisas masyvas. Panašus ir žydėjimo terminas.
Atsakyti