Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Vivica- grazu wub.gif
Vakar musuose buta ir daugiau serksno- tikra ziemos pasaka. Ale kai vaziavau i miesta dar tamsu buvo, o paskui saule pasviete ir serksnas labai greit nubyrejo...Nespejau su fotiku prasibegti...
Atsakyti
Dėkui, Vobla, taip, pas mus irgi vakar buvo labiau apšerkšniję, bet saulė nepasirodė, tai tas grožis nebuvo labai ryškus...
Atsakyti
Atnaujintas Dariaus gėlių katalogas, kai kurios kategorijos gerokai išplėstos mirksiukas.gif
Atsakyti
Gerai, kad perspėjote su muiline guboja. Kaip tik žadėjau šiemet iš rožių iškasti ir į kompostą. Persodinti tokios didelės nerizikuoju. Galvojau vėl iš sėklų. Bet jeigu nebus pirkti ... blink.gif Kažin, iš savų sėklų sėjant, gal dygtų? Pačios tai nepasisėja.
Šiemet jau varlinėju po sėklų , sodinukų parduotuves. Gal kas siųsitės iš lenkų ? Prisiplakčiau. Labai jau gražių vienadienių užmačiau.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 01 26, 22:38)
Gerai, kad perspėjote su muiline guboja. Kaip tik žadėjau šiemet iš rožių iškasti ir į kompostą. Persodinti tokios didelės nerizikuoju. Galvojau vėl iš sėklų. Bet jeigu nebus pirkti ... blink.gif  Kažin, iš savų sėklų sėjant, gal dygtų? Pačios tai nepasisėja.

Dygsta. Turiu parkelyje kelis senus gubojų kupstus. Jau tikrai 10-mečiai. Šienaujant paliekame - gražiai atrodo pilki debesėliai. Bet nedaugėja.
Pernai pavasarį pasisėjau savo surinktas sėklas, kad kitame kampe užsiveisti. Dygo normaliai ir pasodinti augo. Nežinau kaip ten baigėsi, nes kai užėjo šlapias metas nebuvau ten nuėjusi. Tikiuosi , kad nieko blogo, nors gubojos nemėgsta drėgmės.
Atsakyti
QUOTE(Achilea @ 2017 12 12, 17:02)

aš rudenį išmečiau savo Stellą d'Oro  wub.gif , ir jau antrą kartą. Aprašymuose ji labai gražiai atrodo, bet aš įtariu, kad tai ne mūsų klimato augalas, kad žydėtų visą sezoną, kaip rašoma. Pas mane ji pražysdavo anksti birželio mėn., išskleisdavo kelis žiedelius, tada vėl užaugindavo stiebą su pumpuru tik spalio mėnesį, kuris taip ir neišsiskleisdavo iki šalnų, nespėdavo. nutariau, kad jei jau du kartus ta pati istorija pasikartojo, vadinasi, gero nebus. O gal kam nors pavyko su Stela, pasidalinkit patirtimi.

Gal per anksti atsisveikinat su Stella s'Oro g.gif Bet kad aprašymai būna gerokai pagrąžinti, tai irgi tiesa. Manęs gal 3 metus jinai visai nedžiugino, irgi svarsčiau pasilikti ar ne. Dabar jai kokie 6 metai, tai pastebėjimai tokie. Pirmoje vasaros pusėje žydi daug ir gausiai, po to ilsisi kurį laiką būna tik pavieniai žiedeliai ir po to antrą kartą gausiai žydi. Tikrai nėra taip, kad per visą vasarą vienodai gausiai žydėtų. Gal reikia labai tręšti, kad pastoviai turėtų medžiagų žiedams krauti.
Atsakyti
Radau nuotraukų: 2016 m stella d'Oro stella d'Oro2 2017 žydėjimo "bumas" 2017 pavieniai žiedai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bumsik: 30 sausio 2018 - 17:49
Na taip, dabar jau pilkit druską ant žaizdos smile.gif . Dažniausiai nepatikusį augalą pasodinu kur nors nuošaliau, o va Stellą išmečiau, nei daigelio nepalikusi wub.gif Gal bandysiu trečią kartą, jei labai pagails tų maximoje nukankintų daigelių.
Atsakyti
QUOTE(bumsik @ 2018 01 30, 17:48)

Bumsik, dėkoju už padrąsinimą. Jūsų Stelos tiesiog prabangios wub.gif . Bandysiu gal dar perkelt į kitą vietą - pas mane dar nė karto tokio vaizdo nebuvo. Ir gaila ne tik, kad menkai žydi, bet ir į antrą vasaros pusę nemažai lapų nugelsta...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vivica: 30 sausio 2018 - 19:48
QUOTE(Vivica @ 2018 01 30, 19:46)
Bumsik, dėkoju už padrąsinimą. Bandysiu gal dar perkelt į kitą vietą - pas mane dar nė karto tokio vaizdo nebuvo. Ir gaila ne tik, kad menkai žydi, bet ir į antrą vasaros pusę gerokai gelsti ima...

O gal pas jus papuolė veislė apsišaukėlė? Ir egzempliorius tiesiog gadina gerą vardą? O gal jai pas jus nelabai patinka sąlygos? Ar tikrai ji tokia nuostabi, kad vėl bandyt augint? Aš turbūt ieškočiau alternatyvų - floros pasaulis beribis smile.gif
Atsakyti
Ir mano Stela labai jau nedžiuginanti. Gal reikia kelti labiau į saulę. O gal Stela - apsimetėlė. Pirkta ar tai iš Maksės, ar iš ŽS.
Merginos, su tokiu klausimuku. Ar kuri auginate tas daugiametes prašmatnias lobelijas. Ar L.cardinalis, ar L.speciosa. Mačiau, yra sėklų ir kažkokių hibridų. Prieš kelis metus buvo Pnv turguje privežta gal iš lenkų augaliukų vazonėliuose, nusipirkau gražią. Pasisodinau pagal rekomendaciją kur drėgna. Pavasarį išliko kažkokie likučiai, o ir tie sutrūnijo vasarai žengiant. Tai dabar apmąstymuose, ar pirktis augaliukus, ar siųstis sėklas, ar visai nebandyti.

Kažkuri gyrėsi žiemojančia kortaderija, parsivežta i Olandijos ? Ar pas ką yra šis grožis iš sėklų ?
Dar dėl šito augaliuko susidomėjusi. Turėtų neblogai atrodyti.
http://www.seedaholi...m-russicum.html
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2018 01 30, 23:44)

Kažkuri gyrėsi žiemojančia kortaderija, parsivežta i Olandijos ? Ar pas ką yra šis grožis iš sėklų ?
Dar dėl šito augaliuko susidomėjusi. Turėtų neblogai atrodyti.
http://www.seedaholi...m-russicum.html

Aš kortaderiją bandžiau sėti - neišdygo, bet jai būtų ne kas mano šaltžemiuose. O tas seedaholico ežeinis, rašo, kad dvimetis ir tik iki -20 pakantus, bet gražiai atrodo. aš buvau gavusi dovanų ežeinio vienmečio (echium plantagineum) sėklų, žydėjo trimis spalvomis ir gana gausiai, bet toks išsidraikęs augalas, nepatiko unsure.gif .
Atsakyti