Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Achilea @ 2017 12 13, 11:37)
Oi, kopūstinių baltukų geriau nepriminti, kaip jie mane nervuoja, o balža, pasirodo, tikrai bastutinių šeimos, būtų ne kas, jei baltukai aptiktų  bigsmile.gif . Ne į temą, gal jau rašiau anksčiau, kaip mano tūbes vasarą kažkokie baisiai gražūs vikšrai apninka, tokie balti su juodais taškeliais (arba atvirkščiai), niekam daugiau jie nekenkia, bandžiau išsiaiškinti, kokio vabzdžio tie vikšrai, bet nepavyko.

Gal šitas taškuotis? smile.gif https://www.efoto.lt...n...ikÅ”ras.JPG

O jei tikrai smalsu tai su nuotrauka galima užklausti fb grupėje "Lietuvos entomologų draugija"
4u.gif
Atsakyti
Amise, ačiū už norą pagelbėti, bet vikšrelis ne tas, ne toks riebus gal ir be plaukų wub.gif , ir niekur daugiau nesu mačiusi, tik ant tūbių. Nuotraukos neturiu, deja.

Apie viendienes dar, peržiūrėjau didžiausią Vyšniauskų katalogą ir šiap taip radau dvi savo bevardes. Ta gelsva tikriausiai vardu Upytis Dzeltena, paprasta ji, bet žiedai nemaži ir žydi gausiai ir ilgai. Neturiu nei vienos viendienės garbanotais arba margais žiedlapiais, man labiau patinka vienspalvės ir nepilnavidurės ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Achilea: 14 gruodžio 2017 - 13:01
QUOTE(Achilea @ 2017 12 14, 12:59)
Amise, ačiū už norą pagelbėti, bet vikšrelis ne tas, ne toks riebus gal ir be plaukų  wub.gif , ir niekur daugiau nesu mačiusi, tik ant tūbių. Nuotraukos neturiu, deja.

Apie viendienes dar, peržiūrėjau didžiausią Vyšniauskų katalogą ir šiap taip radau dvi savo bevardes. Ta gelsva tikriausiai vardu Upytis Dzeltena, paprasta ji, bet žiedai nemaži ir žydi gausiai ir ilgai. Neturiu nei vienos viendienės garbanotais arba margais žiedlapiais, man labiau patinka vienspalvės ir nepilnavidurės  ax.gif

Dėkoju, kad skyrėte laiko, pasižymėsiu šią viendienę. Kaip tik neseniai varčiau Klimaičio katalogą, tai susidomėjau remontantiniais vilkdalgiais. Ar auginate kas, ar normaliai jie pakartotinai žydi? Ta prasme, ne taip, kad koks pavienis žiedelis pasirodo...
Va šitas labai įdomus, atrodo, kaip japoninis irisas FROSTY MOONSCAPE
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šiandien aptikau, kad vasarą neiškasti narcizai dygsta. Nieko gero, jei užeis šaltis be sniego, kaip paskutiniais metais dažnai būna. Bus pamoka nepalikinėti.
Daugiametės lyg ir normaliai atrodo, kurios miega po žeme, t.y. nesimato ir ramu. Gebenės, pachisandros, žiemės žaliuoja. Eleborai su žiedpumpuriais, gal nesugalvos žydėti. Bordiniais žiedais turbūt žydės, jie dažnai Kalėdoms skleidžiasi ir nušąla.
Atsakyti
Juodžolė 'Queen of Sheba' šitaip ,,žydi", kai sninga:
https://get.google.c...NvOeasCG2dYiI00
O tikrieji žiedai sušalę, sudžiūvę, bet kvepia arti priėjus.
Veislinės astrancijos jau net per ilgai žydi. Senieji žiedynai ir lapai nurudę, patižę, bet nauji su žiedais. Nepatogu tvarkyti, kai reikia iškarpinėti ir grėbti. O naujus ranka nekyla kirpti.
Patagoninės verbenos stačios, lyg ir žalios. Nendrinės melvenės jau išgriuvo, rado tarpus tarp verbenų.
Gražiai pažemiukais žaliuoja šilkažiedės gaisrenos 'Jenny'.
Atsakyti
Visai gražiai „pražydo“ juodžolė žiemą wub.gif

Na ką, šventės pradundėjo, tai jau link pavarario... Turiu šiek tiek gėlyčių sėklų sėti susiplanavusi, norėjau paklausti, gal kas turite patirties su soruolėmis ir ašuotėmis, kurios pas mus nežiemoja. Kada sėjate, kad jos spėtų pražysti ir gražius kerus suformuoti?
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2018 01 07, 12:34)
Visai gražiai „pražydo“ juodžolė žiemą  wub.gif

Na ką, šventės pradundėjo, tai jau link pavarario... Turiu šiek tiek gėlyčių sėklų sėti susiplanavusi, norėjau paklausti, gal kas turite patirties su soruolėmis ir ašuotėmis, kurios pas mus nežiemoja. Kada sėjate, kad jos spėtų pražysti ir gražius kerus suformuoti?

Prieš 4 metus sėjau plaukuotąją - Pennisetum villosum. Kovo mėn pirmoje pusėje atrodo.
Pražydėjo, labai jau patiko. Kada žydėjo nepamenu. Krūmai gerai didėjo ir rudeniop dižkiai kupstai gavosi.
Dabar 3 metai kaip iškasu 2-3 krūmus ir į senus namažus vazonus sukišu. Laikau nešildomame kambaryje ant palangės. Ten minuso nebūna. Kadangi jie greitai auga, tai pavasarį išdalinu po nedidelį kupstelį ir gaunasi n krūmų. Šitie pražysta gal net birželio gale. Liepą tai tikrai.
Ašuotėmis nusivyliau. Tuo pažiūriu. Aaa. Turėjau Stipa tenuissima Pony Tails. Neaukštos, nesiūravo ir iššalo. Tačiau pasisėja ir kasmet išdygsta tai šen , tai ten. Neraunu, tegu sau, bet ir nesidžiaugiu. Jos man atrodo būtų gražu dideliu būriu, o tarp jų arba žemesnės arba aukštesnės ir laibos kokios nors.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 07 sausio 2018 - 18:57
QUOTE(amba41 @ 2018 01 07, 18:56)
Prieš 4 metus sėjau plaukuotąją -  Pennisetum villosum. Kovo mėn pirmoje pusėje atrodo.
Pražydėjo, labai jau patiko. Kada žydėjo nepamenu. Krūmai gerai didėjo ir rudeniop dižkiai kupstai gavosi.
Dabar 3 metai kaip iškasu 2-3 krūmus ir į senus namažus vazonus sukišu.  Laikau nešildomame kambaryje ant palangės. Ten  minuso nebūna. Kadangi jie greitai auga, tai pavasarį išdalinu po nedidelį kupstelį ir gaunasi n krūmų. Šitie pražysta gal net birželio gale. Liepą tai tikrai.
Ašuotėmis nusivyliau. Tuo pažiūriu. Aaa. Turėjau  Stipa tenuissima Pony Tails. Neaukštos, nesiūravo ir iššalo. Tačiau pasisėja ir kasmet išdygsta tai šen , tai ten. Neraunu, tegu sau, bet ir nesidžiaugiu. Jos man atrodo būtų gražu dideliu būriu, o tarp jų arba žemesnės arba aukštesnės ir laibos kokios nors.

Dėkoju, amba41 4u.gif
Atsakyti
Na, pagaliau sulaukėmė šiokio tokio šerkšno wub.gif

Atsakyti
Kaip gražu, Vivica! Ir žolės stovi stačios sau, kai dažna čia vis dejavo, kad vėjai išlaužė. O paskutinėje nuotraukoje kašulis, ar kitas koks bumbuluotis? Labai jau daug tų sėklynų. Aš vis pamirštu, kad toks augalas yra, seniau esu auginusi, o dabar net nepastebiu, kad kas pardavinėtų.
Atsakyti
Labai gražu Vivica. 4u.gif .
Pas mane nugulę rudenį buvo nuo pastoviai šlapio oro ir vėjo. Nurėžiau beveik viską.
Beje vakar blūdijau po apylinkes. Tai ten kur vasarą buvo dilgėlynai ir kitokie žoliniai šabarkštynai , dabar beveik nėra stagarų, nes beveik viskas sugriuvę ant žemės. Visur prieiti galima. Juolab pašalę, o sniego nėra. Vienas smagumas. biggrin.gif .
Paskutinėje nuotraukoje gal sibirinis vilkdalgis? Panašu man.
Atsakyti
Ačiū ax.gif , aš pati šiandien ryte labai apsidžiaugiau bigsmile.gif . Kaip jau kažkada rašiau, aš irgi viską nurėžiau, mano cenzūrą praėjo tik keli augalai, kuriuos ir matote šiose nuotraukose (vis tik vertėjo palikti wub.gif ): soros 'Northwind', lendrūnas 'Overdam' ir sibiriniai vildalgiai 'Alba' ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vivica: 10 sausio 2018 - 17:23