Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Čia dėmėsys buvo į leliją. Tačiau šiuo metu dėmėsys į tą baltą varpą. Tai plaukuotoji soruolė. Va šita http://www.e-seklos....uole_feathertop
Ji man labai labai. Jei dar pamaišau tarp Hameln, tai tikrai gražu.
Ši nežiemoja. Kasu rudenį ir į porą didelių važonų sukišu šaknis. Laikiau užpernai rūsyje, o pernai beveik nešildomoje patalpoje ir šviesiai.
Atsipirko. Pražysta jau birželio gale ir iki rudens apsipila baltais katukais.
Tuo tarpu Hameln pražysta geriausiu atveju rugpiūčio gale.
Pavasarį pražiemojusią plaukuotają išdalinu mažais gabaliukais ir gaunasi daug kupstelių. Plinta ji stipriai - į šonus leidžia atžalas kaip varputis. Įsivaizduoju kokie sąžalynai būna ten kur žiemos jai palankios.
Kairėje Hameln. Jau paaugusi, bet žydėjimu nekvepia.
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 08 gruodžio 2017 - 12:35
QUOTE(amba41 @ 2017 12 08, 12:34)

Simpatiški katukai biggrin.gif . O jau viendienių kokia 'pieva' wub.gif Gal žinote, kokia viendienė gausiai žydinti gelsva dešiniau?
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2017 12 08, 13:38)
.....Gal žinote, kokia viendienė gausiai žydinti gelsva dešiniau?

Nežinau. Pirkau iš Klimaičio krūvą visokių. Nesistengiau įsidėmėti ir neužsirašiau.
Atsakyti
Vakar buvau užšokusi į sodybą. Vargšai žolynai lietaus paguldyti ant žemės. Beveik visi. Nendrinių melvenių gražuolėmis jau nepavadinsi - tartum artrito iškraipytais pirštais dar bando užsikabinti už dangaus, bet žemė arčiau... Užtat melsvosios melvenės HEIDEBRAUT išlaikusios tobulas vėduokles. Patagoninės verbenos žalios it rūtos. Gal bando sulaukti pavasario? Gyvasties dar nepraradę astrai ir net juodulis šeivamedis, kas keista, kažkas dar. Summa summarum - augalynas atrodo žymiai linksmiau nei vietiniai prasčiokai. Bet gerai, kad kožną dieną jo nematysiu - gulinėjantys žoliukai veikia destruktyviai...

Palei Vilniaus savivaldybę iš viemečių žolynų ir gėlių sukurptas labai mielas augalynas, kuris iki šiol atrodo žvaliai ir patraukliai: išlikę nemažai žalumo, bet svarbiausia, kad neprarado gyvasties pilkalapiai gėliukai. Šito pilkumo man labai trūksta. Kirba nuodėminga mintis padabinti savo augalyną vienmečiais pilkučiais. Net nežinau, kaip jie vadinasi, bet turguje jų būna į valias. Svarbu iki pavasario neužmiršti, kaip jie atrodė... smile.gif

O kokias jūs idėjas brandinate pavasariui?
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2017 12 10, 22:30)

O kokias jūs idėjas brandinate pavasariui?

Kartais atrodo, kad nežinau ko jau noriu. Bet negaliu nieko naujo neįsigyti pavasarį, neįmanoma smile.gif Kitaip bus depresija. Dar norėčiau keleto saulainių (jos pas mane neblogai auga), melsvių įdomesnių relaksaciniam kampeliui po obelimis. Ir atsiprašyti snapučių...kažkodėl ilgą laiką juos ignoravau, pernai įsigijau keletą. Kitąmet idėja - pasisodinti tarp krūmelių, kol jie neužaugo ir yra tokių plikų tarpų. Bet čia problema - visada kažkodėl galvojau, kad snapučiai tik šešėlį mėgsta. Bet pasiskaičiau, kad ne visos veislės vienodai (reikės aiškintis).
Atsakyti
Aš subrandinau ir pavasariui užsisakiau širdžialapių balžų, nors sąlygos pas mane netinkamos, bet labai rūpėjo išbandyti. Turbūt iškasinėsiu kaip jurginus. Pasiilgau ,,šokoladinių" kosmėjų, tai vėl žaisiu. O iš tikrų daugiamečių užsisakiau keletą naujų melsvių, naujų veislių astilbių, sibirinių vilkdalgių, astrancijų. Senas veisles perkelsiu į mažai matomas vietas. Rūšinė astrancija dabar jau nekelia susižavėjimo, kai pamačiau naujų veislių žydėjimą. Šiemet patiko vingiris 'Splendide White', tai kitais metais išbandysiu ir kitus. Nors dar nežinau ar gerai bus pas mane žiemoti.
Šį rudenį vėl nusipirkau miskantą 'Yaku Jima', bet Kaune lauke jau nerizikuosiu palikinėti žiemai.
Nendrinės melvenės neišgulė, nes šiems metams tarp jų sodinau patagonines verbenas. Tos mūru dar žaliuoja, tai ir kaimynes prilaiko.
Šiemet prisisodinau rytinių aguonų, tai žiemą neramiai miegosiu. Kai kurios jau dabar lyg papuvusiom viršūnėm, nors sodinau ant kalnelio.
Taip išeina, kad nebus kur nusipirkti gubojų, jei paskelbtos invazinėmis? Man jos buvo idealios rytinių aguonų kaimynės.
Atsakyti
Oi tos gėlininkės, jos niekada nenurimsta, vis norisi ir norisi išbandyti ir kitus augalus, kaip aš jus suprantu biggrin.gif
Aš tai mąstau, ką daryti su viendienėmis Stella D'Oro, jau tokios, atrodo, turėtų būti nereiklios, paprastos, o pas mane jos nei taip žydi gausiai, nei gražų kerą išlaiko, antroje vasaros pusėje pradeda geltonuoti, ruduoti, na, vaizdo jokio. Gal joms nepatinka greta augantys spygliuočiai? Keliaus jos turbūt kur į pakraštį pasibandyt... Bet taip turėsiu dvi skyles gėlyne, tai mąstau, kuo užpildyti. Rūpi pamėginti Agastache 'Blue Fortune', nes jos turėtų pakeisti nužydėjusius šalavijus, tai va, jų pirma pavasarį ir ieškosiu. O kitas gėlynas visiškai naujas, tai tik lauksiu jo pasirodymo antraisiais metais, tada matysiu, kaip kas...
Atsakyti
Daisoja, o iš kur taip anksti jau užsisakot augalus, jei ne paslaptis? Apie tokį augalą, kaip balža, buvau pamiršusi, pasiskaičiau iš naujo, nes ir man reikia kažko baltai smulkiai žydinčio rolleyes.gif , tik aš galvoju pirkti trilapę draiką, gal mano sausokam dirvožemiui geriau tiks, o toji balža tikriausiai, kai nežydi, augina stambokų lapų kupstą, ar ne? Buvau prisisodinusi kelias gauras, bet tos išgriuvinėjo, teko rišti ir ramstyti, tik iš toli pažiūrėjus vaizdas buvo neblogas.

Vivica, aš rudenį išmečiau savo Stellą d'Oro wub.gif , ir jau antrą kartą. Aprašymuose ji labai gražiai atrodo, bet aš įtariu, kad tai ne mūsų klimato augalas, kad žydėtų visą sezoną, kaip rašoma. Pas mane ji pražysdavo anksti birželio mėn., išskleisdavo kelis žiedelius, tada vėl užaugindavo stiebą su pumpuru tik spalio mėnesį, kuris taip ir neišsiskleisdavo iki šalnų, nespėdavo. nutariau, kad jei jau du kartus ta pati istorija pasikartojo, vadinasi, gero nebus. O gal kam nors pavyko su Stela, pasidalinkit patirtimi.
Atsakyti
QUOTE(Achilea @ 2017 12 12, 16:02)
, tik aš galvoju pirkti trilapę draiką, gal mano sausokam dirvožemiui geriau tiks

Auginu trilapę draiką ( gillenia trofoliata), jei pas jus sausa dirva tai vargu ar tiks, ji mėgsta drėgną, gerai drenuotą dirvą. Manosios iš sėklų, tai pavasarį bus trečias sezonas. Pirmais metais buvo išvis gležnas augalėlis, pernai jau bandė kažką rodyt, bet per kaimynus dar neprasiveržė, nors erdvės palikta. Žodžiu, kažkur buvo minėta, kad lėtai auga, tai panašu, kad taip ir yra.
Atsakyti
[quote=jot.ka,2017 12 12, 17:40]
Auginu trilapę draiką ( gillenia trofoliata), jei pas jus sausa dirva tai vargu ar tiks, ji mėgsta drėgną, gerai drenuotą dirvą.

Hm, teks galvoti iš naujo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Achilea @ 2017 12 12, 17:02)
Daisoja, o iš kur taip anksti jau užsisakot augalus, jei ne paslaptis? Apie tokį augalą, kaip balža, buvau pamiršusi, pasiskaičiau iš naujo, nes ir man reikia kažko baltai smulkiai žydinčio  rolleyes.gif , tik aš galvoju pirkti trilapę draiką, gal mano sausokam dirvožemiui geriau tiks, o toji balža tikriausiai, kai nežydi, augina stambokų lapų kupstą, ar ne? Buvau prisisodinusi kelias gauras, bet tos išgriuvinėjo, teko rišti ir ramstyti, tik iš toli pažiūrėjus vaizdas buvo neblogas.

Užsisakinėju per Horticom parduotuvę rudenį. Kainos mažos, bet didmena, tai reikia ieškoti su kuo kooperuotis. Tai nėra lengva, nes skoniai skirtingi. Praeitais metais bandžiau, šaknys kokybiškos, beveik visi augalai atitiko pavadinimus, tai vėl užsisakiau.

Viendienės 'Stella de Oro' labai greit sutankėja, tai gal todėl menkiau žydi. Kiek metų neskirstytos?
Drėgmės ir trąšų joms taip pat daug reikia, kaip ir kitoms viendienėms. Ir saulės.
Atsakyti

Na, aš šias viendienes auginau tik po du metus, trečiais jau mečiau lauk, tai sutankėti nespėjo, o tame pačiame gėlyne kitų viendienių krūmai bujoja.
Einu žiūrėti, kas tas Horticom yra.
Atsakyti