Net nulekiau i lauka patikrint- nesudyge pas mane tulpes. Bet as ju jau pora metu nebeiskasineju- gal labai giliai svogunai sulinde. Vat snieguoles, tai pamaciau, kad kisa nosis... labai gaila... o cesnaku( valgomu) lisve po sniegu miega. Itariu, pas mane salciau...
I savaite nutvarkau po viena gelyna. Kone plikai. Kazkaip net kvepuot lengviau, kai nera sabakstyno...nu nieko grazaus su ta ziemiska ''Olandija man nesigauna. viskas isgula, subjura, jokios architekturos ir strukturos- manu kose...
Roziu dar neuzdengiau ir fantazijos neturiu kuom jas dengti. Kai kurios dar su ziedais. Tiesa, jau koncervuotais, bet vis tiek apsimeta zydinciom...jei dabar dengti, tai man rodos blogiau nei nedengt per salcius. Apipus, apipelys tokioj temperaturoj prie tokio kiekio dregmes...Vat kad stukteltu kokia aiskiariagyste kokia ta ziema bus...
I savaite nutvarkau po viena gelyna. Kone plikai. Kazkaip net kvepuot lengviau, kai nera sabakstyno...nu nieko grazaus su ta ziemiska ''Olandija man nesigauna. viskas isgula, subjura, jokios architekturos ir strukturos- manu kose...
Roziu dar neuzdengiau ir fantazijos neturiu kuom jas dengti. Kai kurios dar su ziedais. Tiesa, jau koncervuotais, bet vis tiek apsimeta zydinciom...jei dabar dengti, tai man rodos blogiau nei nedengt per salcius. Apipus, apipelys tokioj temperaturoj prie tokio kiekio dregmes...Vat kad stukteltu kokia aiskiariagyste kokia ta ziema bus...
QUOTE(Vobla @ 2017 12 06, 14:56)
Net nulekiau i lauka patikrint- nesudyge pas mane tulpes. Bet as ju jau pora metu nebeiskasineju- gal labai giliai svogunai sulinde. Vat snieguoles, tai pamaciau, kad kisa nosis... labai gaila... o cesnaku( valgomu) lisve po sniegu miega. Itariu, pas mane salciau...
Aš pati kol kas rožių neauginu, bet labai noriu ir planuoju, tai vis paskaitinėju rožininkių forumą, sakyčiau, vienos rimčiausių Lietuvos gėlininkių ten susirinkę (mano nuomone). Tai jos visos už tai, kad reikia dengti jau dabar ir nieko nebelaukti. Tarp jų populiariausias dengimo būdas: prilenkti rožes prie žemės, uždengti sugumuluota agroplėvele (kad susidarytų oro tarpas), tada deda lankus ar dar kokią nors konstrukciją, kurią aptraukia arba storesne agroplėvele, arba difuzine danga. Sako, taip apsaugotos rožės nei iššunta, nei sušąla. Kol nešalta, galus palieka atvirus, jei stipresnis minusas - uždangsto. Va tokios mano teorinės žinios
Pati iš dengiamų augalų auginu vynuoges ir bespygles gervuoges, tai jos pas mane jau prilenktos, bet dar neuždengtos, kai prie namų, bet kada nulėksiu
Aš savaitgalį gėlynus apžiūrėjau, ir pas mane niekas nedygsta. Daržas nuo namo tolokai, tai buvo šernai įsisukę, braškes pakniso, bet žieminių česnakų lyg neiškasė. Ir mano du smulkiažiedžių rožių krūmai dar su žiedais ar pumpurais buvo, bet jau nupjoviau sekmadienį, kad nebevargtų, vieną šakelę namo parsinešiau, atrodo, bando skleistis pumpuras. Aš užpyliau po puskibirį komposto apie krūmelius kol kas. Iš savo "olandiškos bangos" palikau tik didžiuosius šilokus. Na, nesistengiau aš tos bangos kurti sodindama gėles, nes man patinka daugiau spalvų gėlyne, bet pamačiau, kad nesižiūri tos aukštos gėlės būtent ten, kur aš jas susodinau. Paliksiu tik vidutinio aukščio augalus, aukštuosiu astrus iškelsiu, jau persodinau saulaines ir kraujalakes, joms buvo per sausa, o dabar, naujoje vietoje, mano augalai mirksta baloje! Na, ką čia bepridursi, aiškiaregystės dovanos ir aš norėčiau
O pas mane viena rytinė aguona iškišo žiedyną. Mėnuo laiko kaip jį po biškį kelia. Kol nėra šalčių leisiu jai pafantazuot apie žydėjimą, o paskui piausiu ir pasimerksiu. Dabartiniai -5 laipsniai nenulenkė jos galvelės.
Palikau nepiautas tik soruoles Hameln. Kol kas net labai patinka, nors varpos aptriušę darosi. Išbyra jų gabaliukai. Soruolių galingi kupstai toje jau dirvoje buvusio gėlyno dvasią palaiko .
Palikau nepiautas tik soruoles Hameln. Kol kas net labai patinka, nors varpos aptriušę darosi. Išbyra jų gabaliukai. Soruolių galingi kupstai toje jau dirvoje buvusio gėlyno dvasią palaiko .
Ir pas mane viena rytinė aguona sukrovė žiedyną šį rudenį, stovi iškėlusi galvą, bet pumpuras visgi pajuodo.
Soruolės atrodo gražiai, bet dėl jų teks nerimauti visą žiemą, nesugalvoju, kaip jas apsaugot. Gal pridengt kaip rožes . Praeitą žiemą rūsyje praleido, buvo pasodintos labai dideliam vazone, vasaros pradžioje bandžiau ir auginti toliau vazone, bet išaiškėjo, kad akivaizdžiai skursta, pasodinau į dirvą ir bemat atsigavo. Tik nepasitikiu aš ta žiema .
Soruolės atrodo gražiai, bet dėl jų teks nerimauti visą žiemą, nesugalvoju, kaip jas apsaugot. Gal pridengt kaip rožes . Praeitą žiemą rūsyje praleido, buvo pasodintos labai dideliam vazone, vasaros pradžioje bandžiau ir auginti toliau vazone, bet išaiškėjo, kad akivaizdžiai skursta, pasodinau į dirvą ir bemat atsigavo. Tik nepasitikiu aš ta žiema .
QUOTE(Emvida @ 2017 12 06, 22:21)
Ir pas mane viena rytinė aguona sukrovė žiedyną šį rudenį, stovi iškėlusi galvą, bet pumpuras visgi pajuodo.
Mano soruolės jau n metų. Tas n tai gal ar 6 ar 7 . Atsparios visokioms žiemoms. Tfiu, tfiu ...
Nenešu jų niekur. Tik pirmus 2 metus daengiau. Užsigrūdino matyt. Net per 20 cm nuo kiemo aprėminimo tokiu įkastu betonu auga. Kadangi jų turiu sočiai tai nesaugojau. Neiššalo.
Kažkam iš Vilniaus krašto daviau užpernai. Link Medininkų atrodo. Įdomu kaip laikosi. Atsiliepkit, jei skaitysite.
QUOTE(amba41 @ 2017 12 07, 12:24)
Mano soruolės jau n metų. Tas n tai gal ar 6 ar 7 . Atsparios visokioms žiemoms. Tfiu, tfiu ...
Nenešu jų niekur. Tik pirmus 2 metus daengiau. Užsigrūdino matyt. Net per 20 cm nuo kiemo aprėminimo tokiu įkastu betonu auga. Kadangi jų turiu sočiai tai nesaugojau. Neiššalo.
Kažkam iš Vilniaus krašto daviau užpernai. Link Medininkų atrodo. Įdomu kaip laikosi. Atsiliepkit, jei skaitysite.
Tai man ir davėte, dar kartą ačiū .
Smagu man čia pasikaityti Visi tokie draugiški.
Šiaip gal neblogos info apie ligas daugiamečių ir dar kenkėjus radau myliusoda.lt pusalpyje.
Pasidalinsiu ir aš - gal bus naudinga.
QUOTE(Emvida @ 2017 12 07, 20:42)
Tai man ir davėte, dar kartą ačiū .
Atsiprašau primiršau su kuo bendravau.
Jei iš manęs, tai jau čia pripasakojau kad jos užgrūdintos . Adaptuotos per ne vienerius metus. Ramiai palikite visai žiemai ir nerimauti nėra ko. Nebent pernai metų tempimas į rūsį joms charakterį sugadino.
Jei neatlaikys lauke, tai aš būsiu kalta. Kaltę išpirksiu nauju krūmu. Na nebent čia prisigyrus apie atsparumą velnias koją pakiš. Bet nemanau.
Mano soruolė Hameln tik vieną žiemą išgyvena, o po antros nebeatžėlė. Šiaip gražus augalas, viskas liuks, bet mane erzina pavasarį ilgai jos vietoje stovinti tuščia skylė. Kaip sprendžiate šią problemą? Kas tinka greta pasodinti, kad pavasarį pridengtų, o vėliau leistų soruolėms bujoti?
QUOTE(Vivica @ 2017 12 08, 09:45)
Mano soruolė Hameln tik vieną žiemą išgyvena, o po antros nebeatžėlė. Šiaip gražus augalas, viskas liuks, bet mane erzina pavasarį ilgai jos vietoje stovinti tuščia skylė. Kaip sprendžiate šią problemą? Kas tinka greta pasodinti, kad pavasarį pridengtų, o vėliau leistų soruolėms bujoti?
Šalia rytinių aguonų vienur. Kitur pakraštyje viendienių. Tarpais su irisais sutupdyta.
Papildyta:
Čia šiaip įdedu, kad pasidžiaugtų akys.
Pačioje kairėje pagal trinkeles gyvena šiek tiek soruolių . Ne tai kad juosta, bet pamaišyta su viendienėmis ir irisais.