Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Patarkit, prasau, ka daryti - sudygo mano narcizai, ne tas zodis, sudygo....lapeliai sprindzio dydzio jau. Susals gi ziema ... gal uzdengti kuo?..gal iskasti, persodinti i vazona ir namo atsinesti? Ar jau beprasmiska ka daryti?
Ir cesnakai sudygo. Ka su jais daryti verysad.gif Taip gaila verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo selen: 02 gruodžio 2017 - 01:03
Pas mane tulpės sudygę, kažkuriais metais ir narcizai buvo išlindę, tik ne per sprindį. Nieko nedariau, ir dabar paliksiu kaip yra.
Atsakyti
Tuomet paliksiu ir aš. Gal ir peržiemos. g.gif
Atsakyti
Pas mane išlindę tik krokai. Nežinau, gal tokią šlapią vasarą supuvo viskas? Matysim pavasarį...

Po šlapdribos nebeatlaikė mano nervai - viskas sutižę ir išvirtę, tai savaitgalį čekšt čekšt ir pasidarbavau su žirklėmis ax.gif . Palikau tik soras ir šiemet kažkaip ypatingai gražiai išsilaikiusias sibirinių vilkdalgių dėžutes - per vasarą buvo žalios, o dabar praktiškai juodos, visai neblogai atrodo.
Atsakyti
Aš dar sodinu svogūnines. Vis vėlinu laiką, kad nesudygtų per anksti. Dabar, kol minusinė temperatūra, pertrauka, tuoj vėl atšils ir pratęsiu.
http://gilesmedis.bl...i-krepsius.html
Mažai liko neiškastų, bet nesudygo, gal irgi supuvo.
Iš daugiamečių dar gražūs naujų veislių astilbių lapai. Senosios seniai nurudo ir nubyrėjo.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 12 05, 12:17)
Aš dar sodinu svogūnines. Vis vėlinu laiką, kad nesudygtų per anksti. Dabar, kol minusinė temperatūra, pertrauka, tuoj vėl atšils ir pratęsiu.
http://gilesmedis.bl...i-krepsius.html
Mažai liko neiškastų, bet nesudygo, gal irgi supuvo.
Iš daugiamečių dar gražūs naujų veislių astilbių lapai. Senosios seniai nurudo ir nubyrėjo.

Susodinau svogūnines panašiai prieš mėnesį, dygstančių nematyti ax.gif . Na, dabar gal jau šiek tiek atšals, bus panašiau į žiemą...
Atsakyti
Turbūt tik prieš mėnesį grunto temperatūra ir pasidarė tinkama. Jei krokus ir hiacintus sodinti pagal rekomendacijas rugpjūčio gale, tai šiemet jau būtų sudygę ir galbūt supuvę, kur gausiai lijo.
Atsakyti
Pas mane didžiajame gėlyne niekas neiškasta, nei tulpės, nei česnakai, nei narcizai, bet ir sudygusių nėra, minusinė temperatūra irgi buvo gal vos keletą kartų, lietus lietus ir lietus. Įdomu, kas bus pavasarį. Po pernykštės irgi gana šlapios žiemos narcizų dalis supuvo, tulpėm ir česnakam nieko nenutiko. Tikiuosi kad ir šią išgyvens.
Atsakyti
Kai Kalėdoms sudygdavo mano tulpės, tai dažniausiai užėjus speigui sušaldavo. Nebent gausiai prieš tai užsnigdavo, tada išgyvendavo. Pernai draugės visi anksti pasodinti hiacintai žiemą sudygo, pavasarį liko košė. Aš savo vėlai sodinau - laiku išaugo ir žydėjo.
Su narcizais sudėtingiau, kai jų ramybės laikas trumpas, net kasinėt vasarą neapsimoka. Snieguolės irgi nemėgsta būti iškastos. Sunku patikėti, bet ir jos iššąla, tiksliau užmirksta ir sušąla.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif smagu, kad tema kiek atsigavo, aš vis įlendu pasmalsauti ar paskaityti, o pati neturiu nieko papasakoti. Apie svogūnines prakalbot, tai gal mano bendradarbiui patarsit, nes aš hiacintų neauginu, o jis gavo dovanų vazonėlį su trimis hiacintais iš maximos, jie jau baigė žydėti pas mus ant palangės, ir ką daryti toliau su tais svogūnais?
Oi, dar prisiminiau, kad kai tik per tv rodė vaizdus apie patvinusią Klaipėda, aš vis apie jot.kos gėlyną pagalvodavau, kaip ji ten laikosi, bet, atrodo, nebuvo taip blogai, kaip aniems paskendėliams?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Achilea: 06 gruodžio 2017 - 09:22
Tas baisus potvynis iš tiesų gretimam kaime buvo, kur sodus Dangė užliejo. Pas mus viskas palyginus gerai, tos balos jau nebestebina. Bet kaip laukiu pavasario, taip tas šlapias rudumas pabodo.
Atsakyti
QUOTE(Achilea @ 2017 12 06, 10:17)
Sveikos  4u.gif smagu, kad tema kiek atsigavo, aš vis įlendu pasmalsauti ar paskaityti, o pati neturiu nieko papasakoti. Apie svogūnines prakalbot, tai gal mano bendradarbiui patarsit, nes aš hiacintų neauginu, o jis gavo dovanų vazonėlį su trimis hiacintais iš maximos, jie jau baigė žydėti pas mus ant palangės, ir ką daryti toliau su tais svogūnais?
Oi, dar prisiminiau, kad kai tik per tv rodė vaizdus apie patvinusią Klaipėda, aš vis apie jot.kos gėlyną pagalvodavau, kaip ji ten laikosi, bet, atrodo, nebuvo taip blogai, kaip aniems paskendėliams?

Kažkur yra atskira tema svogūninėms, bet matyt mažai lankoma.
Namuose pražydintus hiacintus toliau auginame šviesioje vietoje, stengiamės neperlaistyti ir neperdžiovinti. Galima ir saikingai patręšti, nes kol lapai žaliuoja, tol augina svogūnus kitiems metams. Kai pradeda gelsti lapų galai, nustoti laistyti, bet nekirpti, leisti patiems nudžiūti. Tada jau galima ištraukti iš vazono ir laikyti sausai iki rudens. Rudenį pasodinti lauke ar vėl į vazoną. Dažniausiai sekančiais metais menkai žydi, nes ankštame vazone ir silpnoje šviesoje užsiaugina mažus svogūnus. O kartais visai neblogai, priklauso nuo sąlygų.
Kadangi sutrikdytas augimo ciklas, tai net sausi svogūnėliai pradės dygti vasarą anksčiau, nei visi kiti. Bet per kelis metus atsistato ritmas.
Atsakyti