Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Daisoja @ 2017 10 27, 09:48)
Česnakai šaldytuve susmirs.
Aš savo svogūnines tik vakar pradėjau sodinti, nors dirva dar kiek per šilta. Aišku, ir šlapia, bet nereiks lieti. Dalį sodinsiu į vazonus, bet aš turiu vėsią patalpą su stogu. Nes, jei visą žiemą taip lis, tai tikrai bus pinigų metimas į balą pažodžiui.
Pavasarį svogūninių sodinti negalima, nes jos turi spėti įsišaknyti. Nebent sodinti vasario mėn. ar kovo pradžioje. O kas žino, gal tada bus metrinis įšalas.

Supratau.
O jei sukišt į vazonus ir laikyt sandėliuke? Sandėliukas nešildomas (patalpoj), bet šviesus.

Ir gal kas turit patirties su LIDL česnakais? Nebrangūs buvo, prisipirkau visokių Gladiator, Purple Sensation už juokingas kainas.
Atsakyti
QUOTE(Sparaxis @ 2017 10 27, 15:04)
Ir gal kas turit patirties su LIDL česnakais? Nebrangūs buvo, prisipirkau visokių Gladiator, Purple Sensation už juokingas kainas.

Aš irgi nusigriebiau 'Gladiator' Lidl'e, patirtis bus kitais metais ax.gif

Aha, tas sodinimas rudenį - tai gan sudėtingas dalykas. Man gaila dar kai ką kirpti, tai teko lapus pakilnot ir sukišt... Prisipirkau tulpių Negita ir Shirley, o užberiant žemėmis tokia nostalgija užėjo... Jau ėmiau laukti šito vaizdo

vartotojo įkelta nuotrauka

Apie šlapynę stengiuosi negalvoti blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vivica: 27 spalio 2017 - 15:10
QUOTE(Achilea @ 2017 10 27, 10:10)

Jūsų didenybę, priminkit, kuriam krašte čia taip ilgai gėlynai žydi. Mano ežiuolių jau net lapų didelė dalis nurudo nuo drėgmės. Snapučiai dar gražūs.

Kauno raj 4u.gif

Snapučiai pas mane net labai gražūs. Tiesa, rugpjūtį juos buvo nupjovus, nes gelst lapai pradėjo.

Lendrūnai kaip kareiviai - žali.
Miskantai gelsvai raudonai purvini... Vienadienės dar leidžia pumpurus unsure.gif
Atsakyti
na, sukaisiojau siandien ta maisa leliju. saugumo sumetimais sodinau kiek giliau, kur galejau- dar ir mulciavau. nesu nieko taip velai sodinus, turbut net tulpiu. bus matyt kaip joms seksis ziemoti. vos uzbaigiau darba- prapliupo lyti. malonu, kad spejau... betupinedama supratau, kad jau pasiilgau to ropinejimo apie gelynus. vasara buvo tokia, kad tik butiniausius darbus nudirbdavau, tai lietus lijo, tai laiko nebuvo. paprastai rudeniop ilgai tupinedavau apie gelynus. siemet kazkaip neteko ir liko spraga... tik viena gelyna pusmetriu prapleciau ir viskas... visos kitos rekonstrukcijos nusikele i kitus metus...
Atsakyti

Pas mane vėl pila ir pila vandenį, į žemę nieks nebesigeria, vanduo visur. Neviltis ima. Šiemet jau matyt nieko nebeteks kieme daryt, o dar norėtau ir žolę nusipjaut ir lapus susigrėbt, nu bet jei ir toliau kaip šiandien, tai pasvajosim ir praeis. 

Atsakyti
Uzvakar Gedimino prospekte maciau tose didelese geliu vazose broliukus/naslaites paskendusias. Kokie 5 cm virs ziedu. Nustebau, negi tos dideles vazos be skyliu drenazui?
Turejo matyt atrodyt taip : http://www.fotokroni...2.watermark.jpg, bet zemiu sudejo maziau , geles susodintos gliiau, tiek lietaus niekas nesitikejo- stai tau ir paskenduoles... ziuri liudnais veideliais i virsu.
Atsakyti
Paskutinė Voblos žinia apie paskendusias našlaites taip liūdnai nuteikia, gal kas turit linksmesnių naujienų?
Jot.ka, ar vandens per savaitgalį nesumažėjo? Mano sode tik prieš kelias dienas nupjovė žolę, grėbėm žolę ir lapus tuo pačiu, rūbai perlijo kiaurai, bet, pagalvojau, kad prognozuojamas vėjas klevo lapus išblaškys po visur, kur jau spėjom anksčiau juos sugrėbti, tai teko pasistengti.
Atsakyti

Pas mus vandens padaugėjo ir tebedaugėja, lyja kasdien, kasnakt o dar vėjas pastoges kutena. Vėtra pas mus siaučia. Paprastai vengiu žodžio bjaurus, bet šis ruduo tikrai toks.

Atsakyti
Pas mus iki šio ryto buvo, kaip rašė jot.ka. Šiandien netikėtai nustebino visiškai giedras rytas - bet jau vėjas vėjas blink.gif . Gerai, kad gėlynai nebe balose jau...
Atsakyti

O aš šiandien pažiūrėjau geltono karučio video, kaip atrodo Rasos gėlynai spalio gale. Neįtikėtina...kokie galėtų būt mano gėlynai jei gyvenčiau ne vėjuose. 

Atsakyti
Aš šiemet įsitikinau, kad mano svajonių gėlynui būti nelemta, tiesiog reikia esamomis sąlygomis auginti tokius augalus, kurie maksimaliai prie tų sąlygų prisitaikę, čia visiems žinoma tiesa. Pavasarį džiaugiausi gauta molio krūva, visur jo pridėjau, bet nuo to mano priesmėlyje drėgmės nepadaugėjo, gal ji kiek ilgiau išsilaikė, bet vis tiek privargau vandenį tempdama (kaip senai ta sausra buvo, jau pamiršom smile.gif ). Taigi, nors ir per lietų, kraujalakes, saulaines iškėliau į drėgniausią sklypo vietą, visai neprestižinę, ten dabar jau gerokai per drėgna. Dar rūgtį gal pavasarį persodinsiu. Likę augalai jau lengviau sausą žemę pakenčia. Tiesą sakant, sumedėję augalai gal net didesnė mano meilė, nei gėlės, bet tik pora metų kaip daugiau jų sodinu arčiau namų, ir tik todėl, kad galiausiai susidėliojau, kas galėtų išgyventi labai neskursdamas, dar ir tas molis kiek pagerino dirvožemį, bet daugiausia aplinkui priveisiau įvairių kadagių, lanksvų. Tai taip. Pernai buvau prisisėjusi daugybę indelių ir gėlių, ir krūmų sėklų, tik išdygo gal koks trečdalis, ateinantį sezoną pasitinku rami, neeksperimentuosiu, turiu dar vieną kitą norą, pavasaris parodys, ar tų norų nepadaugės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2017 10 31, 14:44)
<p>O aš šiandien pažiūrėjau geltono karučio video, kaip atrodo Rasos gėlynai spalio gale. Neįtikėtina...kokie galėtų būt mano gėlynai jei gyvenčiau ne vėjuose. </p>

O, liuks, eisiu pažiūrėti to siužeto... Nors gyvenu ne pajūry, mano kiemą irgi labai košia vėjas. Gal kai medžiai paaugs, truputėlį apsiramins...

O pas jus, jot.ka, gyvatvorių berods nemažai? nesulaiko vėjo?

Achilea, man atrodo, kad ganėtinai sunku mums, mėgėjams, suformuoti gražų vien tik daugiamečių gėlyną, gal todėl ir dėliojame su sumedėjusiais? Be to, visada ieškome sprendimų pagal savo sąlygas. Bet kurioms sąlygoms galima rasti tinkamų augalų. Gal būtų visai smagu čia pasidalinti, kas ir kokiomis sąlygomis jums geriausiai pasiteisina: (prie)smėlis saulėkaitoje, (prie)smėlis pusiau pavėsyje ir (prie)smėlis visiškame pavėsyje, analogiškai ir prie(molis), kaip manote?
Atsakyti