Užtat yra skaitančių Jūs tik rašykit.
Kur ta gervuogiu tema? cia SM?
Et, susimaišiau. Matyt, atminty buvo kokių Rojaus Sodų tema ,,Avietės, gervuogės". Čia radau tik avietes, prasukau 10 psl. ir neradau gervuogių. Tai teks čia rašyti arba užvedinėti temą Žalių Horizontų forume.
Man tai labai gražios tos bedyglės gervuogės, o dar pavalgymo būna. 'Evergreen' po keletą žiemų pas mane iškentėdavo iki kokios baisios. Gražūs jų lapai rudenį. Man atrodo, kad jos skiepytos, nes atželia iš šaknų dygliuotos paprastos, jei nušąla antžeminė dalis.
Nežinau kokias bedygles auginu, nes pirkau be veislės pavadinimo. Skanios, gražios, bet mosteli po keletą metrų į šonus, tai mažam kieme netinka. Prilenkinėju žiemai, dengiu kaip kokią rožę, nes dera ant pernykščių šakų, jei apšąla jos, tai tik puošmena lapų lieka.
https://get.google.c...pjIp5F9CNBLwvPU
Dar auginu Tayberry, bet jos tik uogos gražios ir skanios. Kadangi gervuogės ir avietės hibridas, tai dygliais už abi turtinga. Ir ilgis neišmatuojamas, išlenda netikėtai iš kokios gėlės ir kimba į kojas.
https://get.google.c...SX0niFAI2fXjeK2
Jei dėl gėlių mainų, tai būtų galima tartis apsikeitinėti kokiose parodose. Ateinančiais metais bus Žali Horizontai Kaune, ten būna ,,paštas", kur palikinėjam sutartas siuntas.
Man tai labai gražios tos bedyglės gervuogės, o dar pavalgymo būna. 'Evergreen' po keletą žiemų pas mane iškentėdavo iki kokios baisios. Gražūs jų lapai rudenį. Man atrodo, kad jos skiepytos, nes atželia iš šaknų dygliuotos paprastos, jei nušąla antžeminė dalis.
Nežinau kokias bedygles auginu, nes pirkau be veislės pavadinimo. Skanios, gražios, bet mosteli po keletą metrų į šonus, tai mažam kieme netinka. Prilenkinėju žiemai, dengiu kaip kokią rožę, nes dera ant pernykščių šakų, jei apšąla jos, tai tik puošmena lapų lieka.
na, nuliudinot... toks veslus augalas, butu liudna, jei imtu ir uzsilenktu. kai pirkau tai lyg buvau radus, kad atlaiko iki -32, bet dabar ieskojau- nerandu kuriai zonai priklauso. O tokios ir nebeuzdengsiu- per kelis metus is mazucio daigelio pavirto i neapkabinama galiune. Vien jau sakos uz nyksti storesnes, o tu saku is zemes abu kerai gal po 20 turi...aukstin supintas statinys irgi per kelis metrus bus...
Turiu dar Blac Satin, tai sitos irgi per kelis metus pavirto i galiunes, tik deja, mano siaureje uogos taip ir nespejo sunokti, o vat Evergreen tai nuo rugsejo pradzios buvo valgomos. Noko iki pat salnu...Blac satin ieskosiu nauju namu...arba reiks uzsiveist atskira siltnami...
Pas jus ne tokios permainingos žiemos, gal todėl geriau žiemoja. Mano kieme šiemet daug iššalo žiemos gale/pavasarį, kai jau buvo išsprogę. Bedyglės gervuogės pernykštės šakos irgi nušalo pavasarį, tai šiemet toji be uogų. Už miesto tokia pati neapšalo.
Mano reprezentacinis gėlynas vis dar nuostabus. Aišku, iššliauža vienas kitas šliužas ir būna nutrėškiamas koja... nu bet čia jau kitos mano godos... Žodžiu, nuroviau kvapiuosius žirnelius ir zinijas, o visa kita - gražu. Ir ką dabar daryt? Soruolės sau šniūruojasi vėjuose, Ežuoles apkarpiau ir stovi išdidžios galvas pakėlę, katžolės susišiaušę, bet dailiai, šilokai kaip kopūstai, juozažolės (neturėjau kur dėt ir prikišau į gėlynus, nu žinokit, dailus vaizdas, baisiai patenkinta) dar net žydi, faktūrą laiko, nakviša irgi dar net žiedą išspaudė, kas atrodo beveik nepadoriai ant tų šlapdribų...
Ir ką dabar daryt? Kirpt? nekirpt? Jei kirpt, kiek nuo žemės palikt?
Mano reprezentacinis gėlynas vis dar nuostabus. Aišku, iššliauža vienas kitas šliužas ir būna nutrėškiamas koja... nu bet čia jau kitos mano godos... Žodžiu, nuroviau kvapiuosius žirnelius ir zinijas, o visa kita - gražu. Ir ką dabar daryt? Soruolės sau šniūruojasi vėjuose, Ežuoles apkarpiau ir stovi išdidžios galvas pakėlę, katžolės susišiaušę, bet dailiai, šilokai kaip kopūstai, juozažolės (neturėjau kur dėt ir prikišau į gėlynus, nu žinokit, dailus vaizdas, baisiai patenkinta) dar net žydi, faktūrą laiko, nakviša irgi dar net žiedą išspaudė, kas atrodo beveik nepadoriai ant tų šlapdribų...
Ir ką dabar daryt? Kirpt? nekirpt? Jei kirpt, kiek nuo žemės palikt?
Jei taip grazu, as tai ir palikciau, o pas mus jau sniego storoka danga buvo ir dauguma augalu suplojo. Mano nuostabai ir melvenes Cordoba, kurios paprastai tik kovo menesi ivirsdavo. Nieko neuprantu- gal dar atsistos? Pas mane jau reiktu kone su dalgiu prasieiti tik klausimas kada, kai tokie orai? Nesu mazochiste...
Vakar gavau dovanu visa maisa leliju gumbeliu... Sake sodint... dabar misliju ar ne per velai. gal kaip nors islaikyt iki pavasario, nors irgi rizika...
Melvenės pas mane niekad ir sniego nesulaukia. Kol žalios, tol vėjo nebijo, bet kai nugelsta, tai po pirmos audros einu rinkt. Šiemetinis sezonas buvo šlapiai vėjuotas, nė viena žolė nebeatrodo dekoratyvi, turiu galvoj žiedynus, pliki stiebai, paprastai toks vaizdelis būna pavasarį.
Pas mane svogūninės dar nesodintos, nei įbrist į tokią šlapynę nei sodint. Jau ne vieną pavasarį galvoju, kaip būtų gerai svogūnines sodint būtent pavasarį, matai kur tie tušti plotai, lengva prieit. Tai galvoju pažaist šiemet, tą ką nusipirkau, sodint po svogūną į atskirą vazonėlį, o pavasarį vos bus galima normaliai kapstytis žemėj- ir pasodint viską. Aišku, vazonėlių reiks nemažai, bet jų turiu, o ir į daržą galiu sukast iki pavasario. Daržas mano - pakeltos dėžės, ten tikrai neužmirks.
Aš galvoju tas galvas laikyti šaldytuve per žiemą ir sodint pavasarį. Bet tada nežydės tais metais, ar ne? Ir nenumirs man jie per žiemą šaldytuve?
Aš savo svogūnines tik vakar pradėjau sodinti, nors dirva dar kiek per šilta. Aišku, ir šlapia, bet nereiks lieti. Dalį sodinsiu į vazonus, bet aš turiu vėsią patalpą su stogu. Nes, jei visą žiemą taip lis, tai tikrai bus pinigų metimas į balą pažodžiui.
Pavasarį svogūninių sodinti negalima, nes jos turi spėti įsišaknyti. Nebent sodinti vasario mėn. ar kovo pradžioje. O kas žino, gal tada bus metrinis įšalas.
Jau rašiau apie savo patirtį, kaip sodinau tulpes pavasarį, nes gelbėjau užmirštus svogūnėlius, kitos tulpės jau buvo senokai išdygę. Mano nuostabai, bent du trečdaliai tulpių spėjo pražysti, ir visai normalūs žiedai buvo, vienas kitas smulkesnis. Dekoratyvinių česnakų pavasarį sodinti neteko, tik esu persodinusi jau sulapojusius bent du kartus, tai tie taip ir nepražydo.
Jūsų didenybę, priminkit, kuriam krašte čia taip ilgai gėlynai žydi. Mano ežiuolių jau net lapų didelė dalis nurudo nuo drėgmės. Snapučiai dar gražūs.
Man tai nelabai dera natūralistiniuose gėlynuose tos didžiulės tulpės ar pilnaviduriai narcizai. Gražiau laukinės, tik ne kiekviena žiema joms pas mus tinka.