Is zydinciu tai pas mane jau tik rozes sypsosi pavieniais ziedais.
Paskutinėje nuotraukoje erikinis astras "Golden Spray" - neapsakoma gausybė labai smulkių žiedelių. O iki žydėjimo auga dailiu, tarsi spygliuočių krūmeliu.
Pasteline, tikrai smagu, kai tiek spalvų dar turit, baltai supavydėjau jūsų kemerus pamačius. Mano jau seniai stovi plikais stiebais, nupeštais žiedynais ir likę lapų likučiai į juodus skudurus pavirtę. Kiek daug vėjas pasiima iš mano kiemo...
Mano vienkiemy šiuo metu spalvų dar netrūksta, sakyčiau, kaip man "pastelinei", tai jos net per daug ryškios. Astrai mirga visom spalvom, tik baltai žydintys šiemet nekaip atrodo, nes nuo pastovaus merkiančio lietaus žiedeliai paruduoja, tampa nebedekoratyvūs.
Man parūpo, koks astras pirmoje nuotraukoje, ar ir antroje tas pats? Iš melsvai žydinčių turiu tik Lutetia, bet ji jau beveik be žiedų. O trečioje Violetta? Ir tas rausvas šalia labai gražus.
Aukštaūgį iš ketvirtos nuoraukos, gal jį astrūnu vadina, ir aš iš kaimynės gavau, kol kas elgiasi labai tvarkingai, bet buvau parsinešusi ir "senovišką" baltai žydintį aukštą astrą, visai nevaldomas buvo, per metus prileido tiek ūglių į visas puses, kad teko atsisveikinti su ta invazija, nors dar vis randu kur nors išlendant.
Ir, teisingai atpažinot "Violeta" šalia. Jis, kaip ir ketvirtoje foto, abu šiurkščialapiai, auga aukštais krūmais, neplinta į šalis.
Ir, teisingai atpažinot "Violeta" šalia. Jis, kaip ir ketvirtoje foto, abu šiurkščialapiai, auga aukštais krūmais, neplinta į šalis.
Tai jau dabar esu tikra, kad man pardavė ne Violetą, maniškis astras ne toks . O Vasterival įsirašysiu į norų sąrašą. Šiemet išmečiau dar vieną astrą, žemaūgį, vardo dabar neatsimenu, iš daugiamečių pirktas, turėjo būti baltos spalvos, pražydo šviesiais violetiniais žiedeliais, ir labai nurudo lapai. Šiap jau su augalais taip lengvai neatsisveikinu, bet kartais tenka elgtis griežtai
Gal kokį astrą parekomenduotumėte vidutinio ūgio (apie 50-80 cm), kad būtų tokio mėlynumo kaip 'Little Carlow' ir atsparus miltligei?
Mano žemėj ir 'Little Carlow' neišvirsta, nors šalia net atsiremt neturi į ką. Ir vėjų taršomas.
Šiemet dariau eksperimentą, dalį astrancijų kai nužydėjo nukirpau žiedynus ir senus lapus, kitą dalį palikau. Nukirptos atžėlė gražiais kupstais ir žydėjo antrąkart, tiksliau tebežydi. Nekirptos nei lapų naujų išaugino ir žiedai vos pavieniai kyšo. Kitąmet viską kirpsiu. Labiausiai apmaudu, kad daugiametes.lt šiemet pavedė. Norėjau nemažo kiekio 'Romos', sakė turi kelias paskutines. Paėmiau visas, o iš šešių astrancijų 'Roma' pasirodė besanti viena. Šita tikrai nuostabi. Kitas gautas rausiu lauk iš gėlyno. Ir vėl bus tuščias plotas.
Gal kokį astrą parekomenduotumėte vidutinio ūgio (apie 50-80 cm), kad būtų tokio mėlynumo kaip 'Little Carlow' ir atsparus miltligei?
Jei neturit Lutetijos, tai rekomenduoju, pražysta anksti ir miltligei atsparus.
Aš astrancijų nekarpiau, bet Roma ir nekarpyta puikiausiai pražydo antrą kartą ir žydi iki šiol
Man bent trys pardavėjai yra pardavę "katę maiše", vienu net labai pasitikiu, bet visiems pasitaiko suklysti tikriausiai. Vietoje aukštos japoninės plukės, kurios labai norėjau, gavau kažkokią žemaūgę, kuri vos atsigavo po pavasarinių šalnų, rudenį išleido porą pumpurėlių, bet tie nespėjo pražysti, nei spalvos parodyti. Daugiametės įdėjo baltos spalvos rūgtį vietoje užsakytos raudonos, tiek to, balta net geriau tiko, bet dabar matau pas pastelinę, kad mano amplexicaulis labai smulkiažiedė, norėčiau puresnias žiedynais, bet rinkausi iš paveiksliukų, gyvai nemačiusi, taip ir gavosi Ir man patarkit, kuri rūgtis verta dėmesio, ir ar labai jos plinta, kaip aprašymuose sako?
Dar kart permečiau Pastelinės foto, bet rūgties neužmačiau
Gal jūs kraujalakę už rūgtį priėmėt?
Su plukėm mano patirtis liūdna. Iš latvių pirkau baltą ir rožinę, nė viena neišgyveno žiemos. Ir net paprasta visuose kiemuose auganti kažko labai sunkiai ir ilgai gaivaliojasi, antras sezonas, o ūgio ir vešlumo nėr. Na gal kitais metais susiims. O rūgtis pas mane yra 'Taurus' pirmais metais taip subujojo, neatsidžiaugiau, vėliau išskaidžiau, puikiausiai visos žydėjo klestėjo ir šast po žiemos atželia viena. Kita atžėlė, gavo šalnų iki vasaros vidurio alpėjo, dabar žiūriu kerai į rudenį atsigavo. Palieku dar iki sekančio pavasario, jei atžels ir po šalnų nereiks reanimuot, tada tegul gyvena, bet jei ne, teks atsisveikint, nors man tai vienas gražiausių augalų
Aš japoninių plukių norėjau nuo to laiko, kai tik užmačiau, kad toks augalas yra, bet nesitikėjau, kad jis pas mane augtų, kol nepamačiau pas draugės kaimynę Biržuose didžiausią kupstą, auga puikiausiai, ir Rundalės parke žydi, tik ten už tų gyvatvorių gal joms smagiau . Vasarą turgelyje viena motėrėlė pardavinėjo žydinčią būtent tokią, kokią įsivaizdavau nusipirkusi, ir sakė, kad pas ją gerai auga, nors miestelyje šilčiau, nei mano vienkiemyje.