QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 10 15, 22:15)
Užsikepus buvau šiandien žemaūgių astrų, buvo turguje dvejų spalvų. Tik įtartinai stambūs žiedai
Gal , sakau, kokie vienmečiai??? Pagailėjau pinigų išmetimui , jei ką.
Iš daugiamečių žydi gal trečią kartą dedešvos, keli pentiniai. Na, katžolės tai įkyriai žydi, šiuo metu tie žiedai neryškūs. Ai, dar astrai. O šiaip karaliauja vienmečiai : ypač gausiai galtonijos, burnočiai, jurginai, kai kur dar kvapusis tabakas, kosmėjos, petunijos. Na ir rožės.
Apie astrus ir aš noriu pasisakyti
, labai juos mėgstu. Pernai turgelyje ir pas mus buvo tokių "pagerintų" astrų, nedidukai, žiedai stambūs, jau net per gražūs, kaip astrams, ir žydėjo vasarą, gal rugpjūtį ar dar anksčiau. Pardavėja pavadinimo nežinojo, o kai nustebau, kad taip ankstokai žydi, tai sako, yra spec. trašų pražydinimui. Hm, gal tos trašos augimą pristabdo, nes šiemet tas mano astras ūgio jau iki kelių, pradėjo žydėti rugsėjį, iki dabar pilnas žiedų, net turėjau paremti šakas. Žiedai, žinoma, smulkesni, bet jų labai daug, pirkiniu esu patenkinta. O va medelyne pirkau astrą Violetą, tai net abejoju, ar ji, nes žiedai visai ne violetiniai, o tik tamsiai mėlyni, gal vos vos to violetinio atspalvio gali įžiūrėti. Ir jau senokai nužydėjusi. Dar didysis šilokas Matrona nepaliko įspūdžio. Vasara jis visai prašmatniai atrodė su tais rustelėjusiais lapais, bet rudenį, kaip suprantu, jis anksčiau baigia žydėti ir jau senokai stovi nurudusiais žiedynais ir murzinais lapeliais, o senieji kaimiškieji šilokai raudonuoja visu grožiu, reikės daugiau jų prisodinti.
Pas mane jurginai nušalę, vakar jau iškasiau.