Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(vi_ @ 2017 10 09, 22:11)
Kitą savaitę, jei nepersigalvos, bus Bobų vasara - šilta ir be lietaus. Gal padės?

Tikrai būtų džiugu - aš irgi pažiūrėjau Accuweather - Kaunui nuo pirmadienio keturias savaites žada neblogą orą, praktiškai be lietaus, be šalnų ir temperatūra dieną apie 10 laipsnių. tai ir (tikėkimės) pradžius, ir mano neseniai sėta veja paaugs ax.gif Bus galima svogūnines susisodint tongue.gif
Atsakyti
C:\Users\ACER\AppData\Roaming\Skype\alvydaslukosius\media_messaging\media_cache_v3\i95^cimgpsh_orig.JPG
Atsakyti
QUOTE(mergaitegeliu92 @ 2017 10 13, 00:14)
C:\Users\ACER\AppData\Roaming\Skype\alvydaslukosius\media_messaging\media_cache_v3\i95^cimgpsh_orig.JPG

Kas čia? Vidurnakčio reikalai?
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2017 10 13, 10:38)
Kas čia? Vidurnakčio reikalai?

Nepasisekėsi įkelt iš Maltos kalnų parvežtų cibulių nuotraukos. L.panašūs į amarilių. Parvežiau lapkritį be lapų, jau ten išlupau su ilgais nudžiūvusiais žiedynais ir storom šaknim - iki pavasario kambary lapus išleido, sužaliavo. Po šalnų įkurdinau lysvėj, bet lapai padžiūvo, o šaknys storos liko gyvos. Kažkas panašaus į gegužraibę, galtoniją... tai nežinau, kokius eksperimentus toliau vykdyt, nes dirvoj sušals negyvai hmm.gif doh.gif Smalsu žydėjimo sulaukti bigsmile.gif mirksiukas.gif Lapai identiški ir ūgis pan. https://upload.wikim...05_Saarland.jpg https://upload.wikim..._geguzraibe.jpg http://www.diena.lt/...01491299011.jpg https://upload.wikim...s_italica_a.JPG https://upload.wikim...ilitaris001.JPG
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergaitegeliu92: 13 spalio 2017 - 10:49
Užsikepus buvau šiandien žemaūgių astrų, buvo turguje dvejų spalvų. Tik įtartinai stambūs žiedai hmm.gif Gal , sakau, kokie vienmečiai??? Pagailėjau pinigų išmetimui , jei ką.
Iš daugiamečių žydi gal trečią kartą dedešvos, keli pentiniai. Na, katžolės tai įkyriai žydi, šiuo metu tie žiedai neryškūs. Ai, dar astrai. O šiaip karaliauja vienmečiai : ypač gausiai galtonijos, burnočiai, jurginai, kai kur dar kvapusis tabakas, kosmėjos, petunijos. Na ir rožės.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 10 15, 22:15)
Užsikepus buvau šiandien žemaūgių astrų, buvo turguje dvejų spalvų. Tik įtartinai stambūs žiedai  hmm.gif Gal , sakau, kokie vienmečiai??? Pagailėjau pinigų išmetimui , jei ką.
Iš daugiamečių žydi gal trečią kartą dedešvos, keli pentiniai. Na, katžolės tai įkyriai žydi, šiuo metu tie žiedai neryškūs. Ai, dar astrai. O šiaip karaliauja vienmečiai : ypač gausiai galtonijos, burnočiai, jurginai, kai kur dar kvapusis tabakas, kosmėjos, petunijos. Na ir rožės.

Apie astrus ir aš noriu pasisakyti smile.gif , labai juos mėgstu. Pernai turgelyje ir pas mus buvo tokių "pagerintų" astrų, nedidukai, žiedai stambūs, jau net per gražūs, kaip astrams, ir žydėjo vasarą, gal rugpjūtį ar dar anksčiau. Pardavėja pavadinimo nežinojo, o kai nustebau, kad taip ankstokai žydi, tai sako, yra spec. trašų pražydinimui. Hm, gal tos trašos augimą pristabdo, nes šiemet tas mano astras ūgio jau iki kelių, pradėjo žydėti rugsėjį, iki dabar pilnas žiedų, net turėjau paremti šakas. Žiedai, žinoma, smulkesni, bet jų labai daug, pirkiniu esu patenkinta. O va medelyne pirkau astrą Violetą, tai net abejoju, ar ji, nes žiedai visai ne violetiniai, o tik tamsiai mėlyni, gal vos vos to violetinio atspalvio gali įžiūrėti. Ir jau senokai nužydėjusi. Dar didysis šilokas Matrona nepaliko įspūdžio. Vasara jis visai prašmatniai atrodė su tais rustelėjusiais lapais, bet rudenį, kaip suprantu, jis anksčiau baigia žydėti ir jau senokai stovi nurudusiais žiedynais ir murzinais lapeliais, o senieji kaimiškieji šilokai raudonuoja visu grožiu, reikės daugiau jų prisodinti.
Pas mane jurginai nušalę, vakar jau iškasiau.
Atsakyti

Taip, šilokai 'Matrona' žydi rugpjutį, o dabar peržydėję, jei norisi tokių, kur pleška iki šalnų tai jis ne tam skirtas. Pas mane dabar žydi visi senovinių šilokų variantai. Vis dar gražus mėlynas kupstas astras 'Little Carlow', rožinis 'Coombe Fishacre', chrizantemos 'Mary Stocker' šiemet žydi gausiai, 'Clara Curtis' jei ne lietūs matyt irgi dar būtų buvusi dailesnė. 

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 16 spalio 2017 - 10:29
O pas mane žiedų jau mažai, nes prie namų nei astrų, nei šilokų neturiu (reikės šią situaciją taisyti rolleyes.gif ). Bet užtat iki šiol nuo birželio mėnesio žydi snaputis 'Rosanne', spalvinasi soros, labai gražūs (tik gal trumpam) vilkdalgių geltonai žali lapai. Žodžiu, spalvų yra ax.gif
Atsakyti
Iš vienmečių man labai patinka žioveiniai. Nebijo iki -10 šalčio. Paskui jau apkeipsta. Jeigu sėkmingai užsninga, peržiemoja žaliomis apačiomis ir kitą vasarą labai anksti pražysta. Tada masiškai paleidžia sėklas. Savaiminuką pilni pakampiai. Taip ir suku tokį pavėlintą- paankstintą ratą. Vėlai sudygę dabar pačiame žydėjimo gražume.
Beje, radau pasisėjusį raudonlapį pūkenį. Reikės apsmaigstyti pagaliukais ir kitą pavasarį suradus persodinti .
Atsakyti

'Mary Stocker'- vasarą vis atrodo rausiu lauk, o spalį jos nepakartojamos. Tokia šildanti ir džiuginanti spalva

f65aa1bd654bc317e4d9d043bd18dda7156.jpg

Atsakyti
Šį rytą jau vėlyviesiems žiedams išbandymas šalna, nors rodė tik apie 0, bet stipriai balta visur.
Jot.ka, aš turėjau bordo spalvos chrizantema, gerai žiemojančia, bet prapuldžiau į drėgną vietą pasodinusi. Ranka dažniausiai nekyla savas gėles skinti ir namuose merkti, lauke man gražiau, kai jos žydi, bet prieš šalnas tų chrizantemų namo parsinešdavau, labai ilgai išsilaikė pamerktos.
IK, pas mano mamą žioveiniai taip sėjasi, jau žiųrėk kur nors betono plyšelyje prie ūkinio pastato išdygo ir bujoja sau biggrin.gif
Mano gėlyne bent vakar dar žydėjo dvi rožės, astrai kelių rūšių, dideji šilokai ir astrancijos, dar gaurų viršūnese po kelis žiedelius baltavo. Astrancija rausva Roma žydėjo beveik be pertraukos, o va baltoji nužydėjo, tai antrą kartą pražydo tik vienas žiedynas (iš dviejų kupstų) gal spalio pradžioje. Dabar galvoju, kad tas baltąsias kelsiu kur nors toliau. Lapija gausesnė už rausvųjų, bet man jos nelabai...
Atsakyti
Mano gėlynai turbūt dabar spalvingesni, nei vasarą. Kaune mūsų kieme tik antra šalna šį rudenį ir dar neatlaisvino vietos tulpėms. Už miesto kai kur jau anksčiau stipriai apšalo.
Astrancijos žydi vis gausiau. Beveik balta 'Star of Royals' - daugiau žiedų, nei lapų. O rūšinė tikrai tik lapinė, reiks išvežt toliau nuo akių.
Melsvės - vienos keičia spalvą, kitos jau subliuško.
Astilbės - kininės ir nauji hibridai gerai laikosi, lapai žali, nudžiūvę žiedynai taip pat gražūs. Senovinių jau atsisakau.
Juodžolės ne visos šiemet žydėjo, bet auginu tik iš Atropurpurea grupės, tai lapų grožio užtenka.
Labai gražūs sibirinių vilkdalgių lapai, o įvairiaspalvių dar gaivesni.
Kupstinių šluotsmilgių lapų galai gelsta.
Nendrinė melvenė 'Windspiel' priauga svorio, bet spalvos nekeičia. Šiemet dar panašaus ūgio su patagoninėm verbenom, tai nelabai matosi.
Sibirinė šarmotė (Spodiopogon sibiricus) gražiai auksinasi. Kininių miskantų lapai irgi gelsta, bet planuoja dar daug naujų šluotų.
Atsakyti