QUOTE(jot.ka @ 2017 10 04, 12:17)
vi_, o kas darosi su ežiuolėm tarp drėbūnų? Jos smulkėja? Mažiau žydi? Ūgį praranda? Serga? Pas mane analogiška situacija, tik drėbūnų vietoje pas mane šluotsmilgės. Na drėgmės tikrai ten daugiau nei kitur gėlyne, bet šiais metais dar nieko blogo nepastebėjau. Už šluotsmilgių atsakymą ačiū, ieškosiu blondinės, kad ežiuolių neužstotų kaip 'Schottland'.
Labai teisingai parašėte smulkėja, mažiau žydi ir praranda ūgį. Ligų nepastebėjau. Manau, kad drėbūnai vargšes ežiuoles skriaudžia ne tik saulę užstodami, bet ir apvalgydami: pavasarį ir vasaros pradžioje, kai žoliukai dar būna žemi ir poskysti, ežiuolės, kaip ir jų kitos kolegės, galėtų šauti į viršų, kur jų jau nebepasivytų, bet ne, jos tūpčioja vietoj ir galiausiai būna pralenktos. Va su šluotsmilgėmis Schottland kažkodėl problemų maniškės ežiuolės neturi, o su barzdūnais turi gal net dar daugiau nei su drėbūnais. Barzdūnai ir žydintys drėbūnai yra naktinės užuolaidos tirštumo, o šluotsmilgės, ypač aukštesnės ir vėlyvesnės šluotsmilgės dieninės, tad reik manyt, kad dėl šios priežasties taip ir gaunasi. Barzdūnai dar ir užgula bei nustelbia/pamažina kaimynus, net ir savo giminaičius. Bet visų šitų problemų, matyt (o gal ir ne...), būtų galima bent iš dalies išvengti, jei augaliukus sodinti deramais atstumais...
Dėl ežiuolių nepaskendimo žemesnėse šluotsmilgėse nebūčiau taip tikra. Mano ankstyvosioms bevardėms ežiuolėms, kurių ūgis siekia gerokai aukščiau nei 1 m, Godschleier jūra būtų iki pagurklio...
Na labai įdomu bus sulaukt jūsų pamąstymų apie pokyčius. Kaip suprantu jie neišvengiami:), jei jau morką į gėlyną įsileidot.
Morkos ne Rundapas gi?
Morkos nepaškadytų ir tokiame augalyne, kaip šiuo metu yra su ežiuolėmis laisvai surastų bendrą kalbą. Be to, tikiuosi, kad nesunku bus jas išravėti, jeigu ką. Žadėjot gi, kad bus lengva? Nepamenat jau?
<...> Vakar nusipirkau česnakų vasarą žydinčių, tų būgnų lazdelių, tingiu žiūrėt lotynišką pavadinimą
. Nežinau ar gera mintis, bet galvoju įkurdint būtent tarp kraujalakių ir geltonų ežiuolių toje ažūrinėje pievoje. Gali pasirodyt keista, kad nuo seno visur paplitusias snieguoles ir scyles irgi pirkau. Pasirodo pažįstamoj aplinkoj jų nieks nebeturi. Dar erančius prigriebiau, gal patiks?</p>
O pas jus su česnakais viskas ok? Kiek pamenu, su Kristofais buvo kažkokių problemų... Aplamai, į česnakus aš jau jokių vilčių nebededu, nes jie daro, ką nori: dingsta/atsiranda, atsiranda/dingsta... aukštis koks gaunasi, toks... Šiemet netikėtai 1 būgno lazdelė išdygo, o pernai nebuvo, gi užpernai buvo 10-12...
Snieguoles, scyles, erančiai... Norite žydėti nuo sniego iki sniego ir ant sniego?
QUOTE(Vivica @ 2017 10 04, 12:17)
<...>
Vis dėlto dar šiek tiek svogūninių papirkau, tai atsiras pas mane plukių Anemone blanda, Kristofo česnakų (jau turėjau šiemet - labai patiko, visą vasarą laikėsi dekoratyvinės galvos, tik prieš porą savaičių išpešiau, kai jau griūti pradėjo), 'Mount Everest' (irgi jau turėjau, norėjau, kad būtų daugiau), žydrių Muscari latifolium, puškinijų ir baltų bei violetinių tulpių. Turbūt pavasarį žiauriai bus neramu laukiant, kas iš viso šito išeis ax.gif
"Paguosiu": vienais metais pasodinau per 60 česnakų, o kitais jų išdygo <20... Kokia išvada? Kuo daugiau, tuo geriau!