Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(jot.ka @ 2017 10 04, 10:25)
<p>Pirmi metai kaip turiu šią chrizantemą, be galo patiko, planuoju perkelt į gėlyną</p><p></p><p>vartotojo įkelta nuotrauka
</p>

Dailios ramunės wub.gif . Chrizantema daugiametė? Kada pradeda žydėti?
Atsakyti
Apie atradimus klausinejat, tai:
1. Negaliu konkrečiai parašyt nes drauges sm dovanoto šalavijo pavadinimo nežinau, žydejo gausiai du kartus ir laaabai ilgai smile.gif, tai viena,

2. Kadangi aš dar i daugiametes stengiuosi papuošti vienmetėmis puikiai atrodė pilka- melyna ir melyna-balta derinukai smile.gif, žodziu žiles ir žydrūno derinys puikiai pateisino lukescius smile.gif ir žydi ir dabar
3. Vingiorykšte nuostabi ne tik kai žydi, dabar nusidažė gražia rausva klevo lapo saplva smile.gif, gaila neturiu nuotraukos jos dabartines smile.gif

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 04 spalio 2017 - 09:52

Pirmus žiedelius parodė turbūt apie rugsėjo vidurį, na o dabar jau pats smagumas. Šita jei neklystu 'Clara Curtis', daugiametė.Šiaip lyg ir nealpstu dėl rožinės spalvos, bet ši labai patiko, ir augalas sveikas, gal iki pradedant žydėt daug kam kietį primena :), bet žiedai atperka viską. Ypač kai prasideda niūrusis laikotarpis. Netoli jos astras 'Little Carlow' tai jų duetas man labai gražus. Jei lietūs nenuniokos nufotografuosiu dar vieną ramunę, nežinau augalo pavadinimo, bet žydi irgi rudenį, baltai ir yra labai aukšta. Pas mamą netoli 2m siekė.

Atsakyti
o ką palnuojat išbandyt kitais metais ?

mano planuose aguonos princess-victoria-louise ir Walker's Low' katžolės

ai dar iš nusivylimų, na kažkiek smile.gif tai eziuoles visos tos rūšines buvo tokios lieknos, žiedeliai kuklūs, kai šalia iš esklų pasodintos paprastos tiesiog bujote bujojo smile.gif , gfal kitais metais sustipres, nors kažin nes viena netyčia išroviau teko persodinti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2017 10 02, 20:03)
<p>Nežinau ar įžiūrėsit, baltas debesėlis. Atrodo tiesiog kybo ore</p><p></p><p></p><p></p><p>vartotojo įkelta nuotrauka
</p>

Sunku suprasti ką nors iš tokios mažiukės foto, bet vis tiek – ačiū. Mano pievai, skirtai žiūrėjimui iš tolėliau, jos, kaip beje ir Pink Tanna, nelabai tiktų. Kai prieini arčiau, viskas ok – mielas akiai ir labai fotogeniškas pievos fragmentas, o iš toliau – kažkas nevisai įžiūrimo. Nors jūsų foto atstumai žiūrėjimui dar tinkami – grožio subtilybės aiškios. smile.gif Vis ieškau kitokio nei ežiuolės gėlinio papildo savo pievai. Juolab, kad atsirado, sakyčiau, pati sau pasidarė galimybė rimtesniems pokyčiams, nei vieno kito augaliuko pabarstymas ežiuolių pievoje. Po 2 sezonų atradau, kad ežiuolėms Fatal Attraction drėbūnų pievoje per tamsu ir per ankšta. Ankštumo klausimą dar galima būtų išspręsti išmetus vieną kitą drėbūną, bet tam, kad pakaktų šviesos, žoliukus reikėtų taip praretinti, kad anie paliktų mažumoje tarp ežiuolių... Šito nebus. O kas bus? Svarstau mintį drėbūnų fragmente vietoj ežiuolių (pagrindinio gėlinio augaliuko) integruoti kažką kitką, bet apie pretendentus dar neleidžiu sau pradėti galvoti, nes pasilieku tai desertui, kai jau visa kita bus suvalgyta... smile.gif O šiaip jau, aplinkinėse pievose nusukau porą galvelių laukinėms morkoms ir pabarsčiau iš jų iškratytas pleiskanas savo pievoje. Žiūrėsim, kas bus... Jeigu ką, jūs būsite kalta, bo taip netiesiogiai paliepėte. smile.gif
Dėl šluotsmilgių sėjimosi. Net nežinau, apie ką jūs čia? smile.gif Turiu Shottland ir Godschleier – ramu. Gal aš ko nepastebiu, nes iš vietiniais augalais užsiteršusios vejos į augalyną veržiasi pulkai veltėdžių, kuriuos karts nuo karto išlupinėju, bet šviežiai išdygusių žoliukų, o juolab jų kilimo tikrai neteko užmatyti.

Maždaug prieš savaitę atradau, kad mano virblės puolė leisti atžalas. Gan gausias. Šito ankstesniais metais nebuvau pastebėjus. Plečia valdas šaunuolės. Mano mylimiausias žoliukas, beje. Noriu jų daugiau, dar daugiau, daug daug... smile.gif Ar tik neteks perdarinėti barzdūnų fragmentą... verysad.gif smile.gif

Atsakyti

vi_, o kas darosi su ežiuolėm tarp drėbūnų? Jos smulkėja? Mažiau žydi? Ūgį praranda? Serga? Pas mane analogiška situacija, tik drėbūnų vietoje pas mane šluotsmilgės. Na drėgmės tikrai ten daugiau nei kitur gėlyne, bet šiais metais dar nieko blogo nepastebėjau. Už šluotsmilgių atsakymą ačiū, ieškosiu blondinės, kad ežiuolių neužstotų kaip 'Schottland'.

Na labai įdomu bus sulaukt jūsų pamąstymų apie pokyčius. Kaip suprantu jie neišvengiami:), jei jau morką į gėlyną įsileidot. 

Pas mane šiuo metu žemė su dangum maišosi, pila vandenį, vėjas didžiulis. Savotiškai gražu ir neramu eilinį kart, kaip išgyvens svogūniniai kvietkai? Pavasarį daug narcizų tiesiog supuvo po žiemos. Vakar nusipirkau česnakų vasarą žydinčių, tų būgnų lazdelių, tingiu žiūrėt lotynišką pavadinimą:). Nežinau ar gera mintis, bet galvoju įkurdint būtent tarp kraujalakių ir geltonų ežiuolių toje ažūrinėje pievoje. Gali pasirodyt keista, kad nuo seno visur paplitusias snieguoles ir scyles irgi pirkau. Pasirodo pažįstamoj aplinkoj jų nieks nebeturi. Dar erančius prigriebiau, gal patiks?

Atsakyti
Aš irgi mąstau, kaip išsilaikė svogūninės tokią šlapią vasarą... unsure.gif , na, matysim pavasarį.

Vis dėlto dar šiek tiek svogūninių papirkau, tai atsiras pas mane plukių Anemone blanda, Kristofo česnakų (jau turėjau šiemet - labai patiko, visą vasarą laikėsi dekoratyvinės galvos, tik prieš porą savaičių išpešiau, kai jau griūti pradėjo), 'Mount Everest' (irgi jau turėjau, norėjau, kad būtų daugiau), žydrių Muscari latifolium, puškinijų ir baltų bei violetinių tulpių. Turbūt pavasarį žiauriai bus neramu laukiant, kas iš viso šito išeis ax.gif
Atsakyti
Vivica, kaip supratau, Kaune gėlininkauja? Kristofo česnakai gerai peržiemojo? Gal reiks vėl man bandyti.
Dėl raudoklių, tai turėsiu prisipažinti, kad ne mano gėlynas. Pati tokio kiekio neįpirkčiau ir vietos tiek neturiu. Bet šiuose gėlynuose šiemet praleidžiu daug daugiau laiko, nei savuose. Tuščios vietos bus užsodintos kitais metais, tikiuosi.
https://photos.googl...Ytt8T00k-gvxJsF
Taip atrodė rugpjūčio pirmomis dienomis. Žydėti pradėjo nuo liepos vidurio. Rugsėjį dar paaugo ir labiau plieskė. Po atvėsimo mėnesio paskutinėmis dienomis ir dabar tik viršūnėse žiedai. Kitais metais reiks atsvarai dar kažką ryškaus sodinti, nes visas dėmesys antroje vasaros pusėje tik joms. Rugpjūčio mėnesį dar netoliese žydi kininės astilbės, o rugsėjį tik blankesni augalai. Buvo pasodinta 50 vnt. raudoklių, deja, ilgapirščiams jos irgi patiko.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 10 04, 13:38)
Vivica, kaip supratau, Kaune gėlininkauja? Kristofo česnakai gerai peržiemojo? Gal reiks vėl man bandyti.
Dėl raudoklių, tai turėsiu prisipažinti, kad ne mano gėlynas. Pati tokio kiekio neįpirkčiau ir vietos tiek neturiu. Bet šiuose gėlynuose šiemet praleidžiu daug daugiau laiko, nei savuose. Tuščios vietos bus užsodintos kitais metais, tikiuosi.
https://photos.googl...Ytt8T00k-gvxJsF
Taip atrodė rugpjūčio pirmomis dienomis. Žydėti pradėjo nuo liepos vidurio. Rugsėjį dar paaugo ir labiau plieskė. Po atvėsimo mėnesio paskutinėmis dienomis ir dabar tik viršūnėse žiedai. Kitais metais reiks atsvarai dar kažką ryškaus sodinti, nes visas dėmesys antroje vasaros pusėje tik joms. Rugpjūčio mėnesį dar netoliese žydi kininės astilbės, o rugsėjį tik blankesni augalai. Buvo pasodinta 50 vnt. raudoklių, deja, ilgapirščiams jos irgi patiko.

Taip, aš Kaune. Tik vieną žiemą Kristofo česnakai pas mane buvo, bet sėkmingai visi 5 peržiemojo.

Jūsų nuoroda kažkodėl neveikia...
Atsakyti
https://get.google.c...eCQeAABv8eiLw2Y
Dabar gal veikia? Pamiršau, kad reikia iš archyvo kopijuoti, kad matytų neprisijungę prie G+.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 10 04, 15:46)
https://get.google.c...eCQeAABv8eiLw2Y
Dabar gal veikia? Pamiršau, kad reikia iš archyvo kopijuoti, kad matytų neprisijungę prie G+.

Taip, dabar matosi. Na ir vešlumas tų raudoklių. Čia pirmais metais jau tokios buvo? O jos veislinės ar rūšinės?
Atsakyti
Turi vardą, bet negaliu viešai rašyti, nes ir taip nuneša. Su vardu turguj geriau parduos.
Jos iš Dariaus Guso, sodintos šį pavasarį vėlokai iš vazonų.
Atsakyti